• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
  Lukt het inloggen niet meer en krijg je ook geen email als je je wachtwoord probeert te resetten?
  Neem dan even contact met ons op.

 • Als lid van Synthforum kunnen we uren praten over synths en aanverwante zaken. Waar het uiteindelijk natuurlijk om gaat is het maken van muziek. Heb je iets gebrouwen, geproduceerd, gecomponeerd of ingespeeld wat je graag wilt delen met de rest van de community, dan is dit de juiste plek om dat te doen. Ben je trots op het resultaat of wil je suggesties voor verbetering, post dan hier je track. Wil je alleen luisteren en opbouwende kritiek geven? Dat kan ook.

  Er zijn twee manieren om je track te plaatsen:

  1. Via de uploadmogelijkheid die Synthforum biedt. Het mp3 bestand mag dan niet groter zijn dan 20 MB. Maak een nieuwe thread aan en klik links onder het bericht op "bestanden toevoegen". Kies na het uploaden voor "Insert". Alleen dan wordt de audio player in je post zichtbaar.

  2. Via een externe site. Er bestaan verschillende sites die ruimte bieden om je muziek te hosten. Je kunt in je bericht een link naar je track plaatsen. Omdat Synthforum de soundcloud link automatisch omzet in een player, gaat hier de voorkeur naar uit. Je hoeft dus verder niets te doen, alleen de link naar je track in je post plakken.

  Let op: Wanneer je track op SoundCloud op "private" staat, verschijnt er geen player, maar blijft alleen de link over.

  Een veelgebruikt alternatief is YouTube. Heb je je muziek op je YouTube kanaal gezet, dat kun je je clip embedden door simpelweg een link te posten. Daarna wordt de YouTube player automatisch embed in je post. Dit geldt ook voor video's van bijvoorbeeld Facebook en Vimeo.

  Heel veel succes en plezier gewenst!

Stakkerig wijs, behalve (electro)

djazid

A is for Acid
Joined
Jun 10, 2017
Messages
1,579
Location
Amsterdam
Ik zou hier en daar wat veranderingen in de kick, snare & hat aanbrengen voor wat variatie.
 

Ondineke

Well-known member
Joined
Mar 3, 2020
Messages
106
Location
Ernem
Bedankt voor het luisteren en de tips natuurlijk. Ik had eerst drums met een (optionele) fill elke vierde maat, maar ik vond dat toch niet zo lekker werken bij dit nummer, ook heb ik hier bewust de swing op nul gezet.

Jason31 wat gebruik jij als alternatief? Youtube vind ik niks omdat je beelden moet toevoegen. Mss bandcamp? Dat ken ik alleen als consument en niet als aanbieder.
 

e-Gloomy-nations

Well-known member
Joined
Apr 12, 2006
Messages
9,348
Location
België
Leuke track, nice groove.. maar hij is me iets te lang en te eentonig. Ik heb er wel van genoten.

Enne, ik zou Bandcamp Pro aanraden, kijk maar eens:


Succes :)
 

Ondineke

Well-known member
Joined
Mar 3, 2020
Messages
106
Location
Ernem
@e-Gloomy-nations Bedankt man. Ik kan me er wel in vinden dat ie wat lang en eentonig is, ik probeer mijn ongeduld bij het maken van muziek eronder te krijgen met de hoop dat het resulteert in wat minder gehaaste producties. Want als ik deze nu (een maand na dato ofzo) terugluister hoor ik wel wat dingen die ik liever anders had gedaan.

Ik heb eigenlijk niet zo'n zin om mijn eigen muziek uit te geven, ik hoop ooit goed genoeg te zijn dat een label het wil uitgeven. En juist voor tips om beter te worden zoals ik hier ontvang pleur ik het op SC.
 
Top