• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
    Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
    Lees dan deze mededeling!

MonoTron - Sexy Ladies

Dozart

Ouwe rot
Lid sinds
27 juli 2011
Berichten
864
Haha 'achtergrondmuziekje als je de dokter belt' :D Ja, wel waar.
Maar goed, ook dat is kwalitatief gezien dan meestal geen verkeerde muziek. Zo ook dit niet.
:okdan:
 

seyor

Jeroen van Dijk
Lid sinds
9 augustus 2018
Berichten
148
Locatie
Oss
Lekker disco/soul achtig nummer. Op een of andere manier komt bij mij de kick net iets te hard over (teveel aanwezig), kan aan mijn koptelefoon liggen...
 

Bahamut

yip yip
Lid sinds
28 mei 2002
Berichten
2.144
Locatie
Nijmegen
Ik vind 'm echt gewoon goed. Een van de leukste inzendingen die ik tot nu toe heb gehoord. Lekkere groove, bassline en sax en alle andere dingetjes klinken ook prima.
Waarom dit muzak wordt genoemd begrijp ik ook niet, dit heeft meer muzikaliteit dan de meeste inzendingen. :okdan:
Klein puntje dan: de track gaat iets te lang door op dezelfde manier. Hij had nog ergens een verrassende wending en/of break kunnen gebruiken.
 

ohtar

Stamgast
Lid sinds
13 Maart 2003
Berichten
280
Grappige funky track. Voor mij iets te veel een jam, waardoor meer gewoon een beetje doorgaat, in plaats van een verhaal met kop en staart.
 

Jason31

Madman J
Lid sinds
11 Maart 2008
Berichten
820
Locatie
Almere
Vanaf 2:00 min zit de lekkere swing erin, soms word ik daar wel een beetje uitgehaald door korte breaks. Dessalnietemin mag dat de pret niet drukken, ik hou van Sax en dat klinkt enorm goed in deze track. Mooi swingend disco-achtig liedje dus.
 

Dr van Lansberg

Trust me. I'm a doctor
Staff member
Lid sinds
18 februari 2011
Berichten
10.113
Locatie
Amsterdam
Dit is nou en genre dat me normaal gesproken zeker wel aanspreekt. Het idee van je track vind ik dan ook prima. Ik heb alleen nogal moeite met de invulling. Het komt rommelig op me over. Er gebeurt naar mijn smaak echt teveel (en dan zeg ik :)) waardoor ik de samenhang een beetje mis. Op momenten had ik het gevoel dat ik naar een free jazz jammsessie zat te luisteren. In alle oprechtheid denk ik dat veel meer uit deze track kunt halen.
 

vink

atropos-krans-os
Lid sinds
7 juni 2013
Berichten
2.435
Locatie
in de meest diepteloze stad van dit kale land
ja mooi ingespeeld. de kick overheerst wel heel erg (ter referentie op KEF reference series 104/2 die in het laag (sja het hele spectrum, maar het gaat over de kick) super strak en neutraal zijn, knalt het eruit, nog steeds immens zuiver maar dringt het hoog weg, terwijl ze ook ekstreem goed zijn in het midden en hoog, door hun bouw en scheidingsfilters.).

2e maal geluisterd om zelf de kick wat te onderdrukken, loepzuivere sax, erg mooi gespeeld, én klinkt er goed (opgenomen/verwerkt), dan valt je pas op wat er allemaal gebeurt, meer funky dan disco voor mij. en dat mag ik wel, zal nog eens luisteren, om door de mix heen, het dieper op te nemen.
 

MonoTron

Initiating Sequence..
Lid sinds
13 januari 2004
Berichten
5.011
Locatie
de paddestoel op m'n teen
Wow wat een super mooie reacties allemaal!
Dit is denk ik onze track die het miste een jam is, maar ik begrijp wel de reacties hierover, zo maken wij nu eenmaal muziek. basis programmeren en de rest eroverheen jammen en live opnemen en dat alleen nog mixen, maar verder niets. Hierdoor blijft het wat losser, komt minder geprogrammeerd over en we houden juist van die live feel.

Qua Kick bedankt voor de feedback. Hier hadden we het zelf ook al over gehad. We hebben een nieuwe mix gemaakt, hierbij heb ik de stuiterende kick veelal vervangen voor een standaard 4 to the floor en op slechts enkele stukken laten "stuiteren". Verder is de kick ook wat zachter in de mix gezet.

Ik zal de compimenten doorgeven aan onze saxofonist Mr Gomez ;)
 
Top