• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
    Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
    Lees dan deze mededeling!

Hofmeister - Song For Gijs

e-Gloomy-nations

Gepokt en gemazeld
Lid sinds
12 april 2006
Berichten
9.469
Locatie
België
Hier zitten blijkbaar heel wat uurtjes werk in, nietwaar? Coole track, Gijs zal tevreden zijn. Zeer origineel en imposant. Het genre is wel niet mijn kopje thee, dus daarom: Misschien een stem! :)

Heb hem trouwens al 2x beluisterd..

Ach, weet je wat?

STEM!

:okdan:

Succes!

Gloomy. :)
 

hofmeister

Ingeburgerd
Lid sinds
7 december 2004
Berichten
33
Locatie
heerde
Alles in Buzz kost veel tijd... Maar buiten dat, ja, er zit een hoop werk in. Een toonsoortverandering om de track wat boeiender te maken is niet zo gepiept. En een instrument laten klinken zoals je het in je hoofd hebt kan ook een pain in the ass zijn. In de finale moet het orgel eigenlijk nog meer neigen naar een megalomaan kerk-orgel, maar omdat ik die niet standaard in huis heb, moet de track het doen met een orgel uit de Wavestation VST van Korg. Heb de track bewust aan de korte kant gehouden; alles zit er in wat ik wil nu.

Bedankt voor je leuke reactie!
 

hofmeister

Ingeburgerd
Lid sinds
7 december 2004
Berichten
33
Locatie
heerde
Bedankt voor al dit positiefs. Mijn inzendingen zijn wel eens minder goed ontvangen. :)

Wat betreft het negatieve: Dat kan ik goed volgen!

Een spannende baslijn vind ik makkelijk te maken als die bas de basis is van m'n track en ik van daaruit verder ga werken. Een heel ander verhaal is het als die bas moet passen onder een schema, welke al atonaal van zichzelf is. Ik durf daar blijkbaar niet echt de grens mee op te zoeken, vandaar dat deze track het moet doen met een simpele grondtoon. Bij nader inzien was het met een arpeggio waarschijnlijk al interessanter geworden. Ai!

Tja, die lead... Die kritiek zag ik al van mijlenver aankomen daar ik die zelf ook mis, al dan niet scheurend. Ik kreeg er gewoon geen catchy melodie uit na een paar avonden pielen. Wellicht is het dan beter om die lead maar te skippen en wat meer aandacht te schenken aan de opbouw en details en de track niet onnodig lang te maken. Maar toch, ja, wat betreft de lead had er zeker meer in gezeten.

Ik ken mezelf en ga in 2021 serieus studie maken van spannende baspartijen en scheurende melodieën.
 

hofmeister

Ingeburgerd
Lid sinds
7 december 2004
Berichten
33
Locatie
heerde
"Eigenaardig" is altijd positief. Ik ben geen jongen die denkt in 'stijlen'.

Buzz is inderdaad een tracker. Nu ik erover nadenk; ik gebruikte die software voor het eerst 1998! Een paar jaar eerder maakte ik kennis met ProTracker op m'n Amiga. En eigenlijk werkt Buzz precies hetzelfde met een soort modulaire layout en en de mogelijkheid om VST's te gebruiken. Wat natuurlijk geweldig was in die tijd. Maar nog steeds eigenlijk. Ik moet erbij zeggen dat ik veel midi-bewerkingen in Cubase doe, om ze vervolgens met de EnergyXT VST te importeren in Buzz. Een normaal mens zou al moe worden bij enkel de gedachte aan een workflow als deze... Tóch is er nog steeds een tamelijk levendige community Buzzers online.

Bedankt flyweight en Bahamut voor de mooie woorden.
 

anoniempje

hobby knooier
Lid sinds
30 september 2003
Berichten
4.762
Lekker dik intro, hoewel geen 303, kan ik dit wel waarderen, intro doet mij denken aan de een of andere intro film waar de wereld vergaat, kan er niet op komen.

Wel heel bijzonder, hoe je het allemaal samen weet te krijgen, wat ik wel jammer vind: die toonhoogte van de hele track die ineens een octaaf (denk ik? ) omhoog gaat, dat mocht van mij precies andersom en dan even flink erop beuken.

Verder bijzonder hoe je dit afwisselend houd en bij elkaar weet te brengen. Drums klinken lekker, mag tikje meer leven in zitten, desnoods met een setje stereo mics die de drumtrack opnemen in een live room ala phill collins (kleine badkamer moet voldoen ) en dat er weer subtiel parallel bij mixen met compressie. Verder weinig op aan te merken!
 

ohtar

Stamgast
Lid sinds
13 Maart 2003
Berichten
298
Origineel en tof gemaakt. Ik dacht eerst dat Jeskola Buzz een artiesten naam was. Nog nooit van die software gehoord.
 

seyor

Jeroen van Dijk
Lid sinds
9 augustus 2018
Berichten
148
Locatie
Oss
Ik vind het een leuke aparte productie, vind het geheel wel wat schel klinken. :okdan:
 

Dr van Lansberg

Trust me. I'm a doctor
Staff member
Lid sinds
18 februari 2011
Berichten
10.451
Locatie
Amsterdam
Originele inzending. Ik moest even zoeken naar het symphnonische, het progressive, maar er zitten inderdaad wel wat elementen van in. Maar ook hier, het raakt me helaas niet.
 
Top