• Het stemmen voor de Synthforum Contest 2020 is begonnen.

 • Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
  Lukt het inloggen niet meer en krijg je ook geen email als je je wachtwoord probeert te resetten?
  Neem dan even contact met ons op.

 • Als lid van Synthforum kunnen we uren praten over synths en aanverwante zaken. Waar het uiteindelijk natuurlijk om gaat is het maken van muziek. Heb je iets gebrouwen, geproduceerd, gecomponeerd of ingespeeld wat je graag wilt delen met de rest van de community, dan is dit de juiste plek om dat te doen. Ben je trots op het resultaat of wil je suggesties voor verbetering, post dan hier je track. Wil je alleen luisteren en opbouwende kritiek geven? Dat kan ook.

  Er zijn twee manieren om je track te plaatsen:

  1. Via de uploadmogelijkheid die Synthforum biedt. Het mp3 bestand mag dan niet groter zijn dan 20 MB. Maak een nieuwe thread aan en klik links onder het bericht op "bestanden toevoegen". Kies na het uoloaden voor "Insert". Alleen dan wordt de audio player in je post zichtbaar.

  2. Via een externe site. Er bestaan verschillende sites die ruimte bieden om je muziek te hosten. Je kunt in je bericht een link naar je track plaatsen. Omdat Synthforum de soundcloud link automatisch omzet in een player, gaat hier de voorkeur naar uit. Je hoeft dus verder niets te doen, alleen de link naar je track in je post plakken.

  Let op: Wanneer je track op SoundCloud op "private" staat, verschijnt er geen player, maar blijft alleen de link over.

  Een veelgebruikt alternatief is YouTube. Heb je je muziek op je YouTube kanaal gezet, dat kun je je clip embedden door simpelweg een link te posten. Daarna wordt de YouTube player automatisch embed in je post. Dit geldt ook voor video's van bijvoorbeeld Facebook en Vimeo.

  Heel veel succes en plezier gewenst!

Hier ook maar wat dub techno dan

Eclectic

Virtueel Analoog
Lid sinds
8 november 2020
Berichten
150
Locatie
Flevoland
Sinds we toch op een dub vibe zitten, hier ook maar een DT trackje :engel:
 

Attachments

 • dubby_01.mp3
  6,6 MB · Bekeken: 3

Modus Operandi

Nostalgia is a trap
Lid sinds
11 januari 2002
Berichten
4.948
Locatie
Utrecht, NL
Leuk melodietje dat ik ken van een fout trance nummer :P
Die stabs zijn lekker dik zeg. Als ik een suggestie mag geven voor een verbetering:
Gooi die stabs er al vanaf het begin in maar dan met een hi-pass of lo-pass filter erover.
 

e-Gloomy-nations

Well-known member
Lid sinds
12 april 2006
Berichten
9.192
Locatie
België
Hij is heel mooi, maar eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat het repetetiviteit van de percussie mij een beetje opviel. Voor de rest niets dan lof.. Heel erg chill! :)

Gloomy.
 

Eclectic

Virtueel Analoog
Lid sinds
8 november 2020
Berichten
150
Locatie
Flevoland
ThnX Yep, idd, ik kan uren naar dansende tom patroontjes luisteren, groove die ontstaat door de tape-echo, hij heeft nu wel iets te veel verb hoor ik, dus dat mag beter, bepaalde versnaperingen beïnvloede blijkbaar mijn beoordelingsvermogen :baco::baco::baco::baco::baco: Het melodietje van KernKraft 2000 - Zombie Nation en die doet eigenlijk precies wat die moet doen, "Heej die ken ik" maar niet precies meer waarvan :okdan:
Ik ga nog ff slijpen, maar dit is wel een hypnagoge dub track. Niet eentje waar je echt voor moet gaan zitten zeg maar :D Binnenkort een update met verwerkte feedback. :okdan:
 

SB-SIX

Well-known member
Lid sinds
3 januari 2013
Berichten
3.530
Zitten leuke dingen in maar idd, voor mij mag hij beginnen op het punt waar het eerste melodietje erin komt, en de continue delay op de percussion wordt een beetje saai. Is het niet een idee daar veel meer mee te doen, bijvoorbeeld meerdere verschillende delays die je met elkaar afwisselt, ook stukken zonder die percussie delay, spelen met de filters van de delays, dat soort dingen? Verder klinkt het wel dik allemaal!
 

Eclectic

Virtueel Analoog
Lid sinds
8 november 2020
Berichten
150
Locatie
Flevoland
ThnX, eens, kan er meer uithalen: Eerst ff de mix opgeschoond, vanavond eens kijken naar de percussie
 

Attachments

 • Dubby_03.mp3
  6,6 MB · Bekeken: 3

Yawgmoth

Well-known member
Lid sinds
4 januari 2002
Berichten
5.902
Locatie
Grou
ThnX, eens, kan er meer uithalen: Eerst ff de mix opgeschoond, vanavond eens kijken naar de percussie

Klinkt beter dan de eerste mix, wat mij betreft, mag de open hihat wel wat meer crispy klinken + wat variatie in velocity. Vind de bass line erg lekker 8~
 
Top