Synthforum Contest 2020: Aankondiging & spelregels > > Er kan gestemd worden!

Status
Er kan niet meer gereageerd worden.

Dr van Lansberg

Moderator
Staff member
Lid sinds
18 februari 2011
Berichten
10.924
Locatie
Amsterdam
Synthforum Contest 2020 - De 19e editie!

Het is weer zover: de Synthforum Contest gaat van start. Dit jaar voor de 19e keer. Ook deze keer kun je als lid van Synthforum weer je beste track van het afgelopen jaar insturen. In januari 2021 start het stemmen en beslissen jullie samen wat uiteindelijk de "Beste Synthforum track van 2020" is geworden! De winnaar ontvangt de felbegeerde gouden ster en geniet uiteraard eeuwige roem en respect van de gehele Nederlandstalige synthesizer gemeenschap.

Alle muziekstijlen zijn geoorloofd, zolang je maar gebruik maakt van synthesizers of aanverwante instrumenten. Doe je ding, of doe niet je ding, als het je maar die eerste plek oplevert! En natuurlijk is elke andere plek ook toegestaan.

Alle inzendingen zullen op hetzelfde moment worden vrijgegeven. Dat moment is zondag 20 december. Vanaf dan zijn alle tracks te beluisteren. Drie weken later begint het stemmen en dat kun je gedurende precies 1 week doen. Daarna is het weer afgelopen.

Voor deelname geldt onderstaand reglement:

Inzenden: Vanaf nu!
Uiterste inzenddatum: zaterdag 19 december tot middernacht. Daarna is inzenden niet meer mogelijk!

Beluisteren en beoordelen: vanaf zondag 20 december. Dan worden alle tracks gelijktijdig vrijgegeven.

Stemperiode: Zondag 10 januari 2020 tot en met zaterdag 16 januari 2020 middernacht.

Uitslag: Zo snel mogelijk daarna


Hoe kun je meedoen?
1. Je moet op dit moment reeds lid zijn. Het is uitdrukkelijk niet toegestaan nieuwe accounts aan te maken om deel te nemen

2. Maak een nieuwe discussie aan in het subforum "Inzendingen Contest 2020", vermeld in het onderwerp je forumnaam (dus niet je artiestennaam) en de titel van de track in de volgende vorm: Gebruikersnaam - Titel van de track. Je eventuele artiestennaam kun je weergeven in je openings post.

3. Upload je track in mp3-formaat rechtstreeks op het forum. Dit doe je via de paperclip rechts bovenin de tekst editor. Links onder de tekst editor verschijnt vervolgens de knop "Bijlagen Uploaden". Kies vervolgens het bestand vanaf je pc/Mac. Druk vervolgens op insert. Schrijf je bericht en kies voor "Post". Je inzending staat nu klaar om door de moderators goedgekeurd te worden. Na goedkeuring verschijnt je naam in dit draadje. Op zondag 22 december worden alle inzendingen zichtbaar gemaakt in het subforum Synthforum Contest 2020.

Maak gebruik van de mp3-tags om je artiestennaam of forumnaam en de titel van je inzending te vermelden. Veel luisteraars zullen de tracks downloaden en kunnen dan tijdens het luisteren veel eenvoudiger zien om welke inzending het gaat.

Ook dit jaar is er 20 Mb beschikbaar voor je track. Bestanden die groter zijn, kunnen helaas niet worden verwerkt. Soundcloud- of YouTube links zijn niet toegestaan en zullen worden verwijderd. Hetzelfde geldt voor afbeeldingen en alle andere links. Post ook geen links en afbeeldingen als je reageert op inzendingen van andere deelnemers.

Als je in het verleden veel bijlages hebt gepost, kan het zijn dat je minder dan 20 Mb tot je beschikking hebt. Vraag in dat geval even aan een moderator om specifieke bijlages te verwijderen zodat je voldoende ruimte hebt.

4. Elk lid mag 1 track posten. Je eerste inzending is definitief. Controleer dus goed op eventuele fouten in je opname of export voordat je je track plaatst. Elke stijl of duur is toegestaan.

Let op: Alleen tracks die als bijlage zijn gepost, dingen mee! Inzendingen worden eerst door het moderatorteam bekeken en goedgekeurd alvorens deze zichtbaar worden gemaakt voor iedereen.


Regels voor het stemmen (vanaf 10 januari)

1. De track met de meeste stemmen op 16 januari is de "Beste Synthforum Track van 2020" geworden. Het stemmen gebeurt weer via de poll functionaliteit.

LET OP: De namen van alle inzenders en hun tracks staan onder elkaar. Je kunt op zoveel tracks stemmen als je wilt, maar je kunt maar 1 keer op de stemknop drukken onder de poll. Als je eenmaal op die knop hebt gedrukt, kun je je stemmen niet meer wijzigen. Dat betekent dus dat je al je stemmen in een keer zult moeten uitdelen. Het is niet mogelijk om op een later moment nog eens een stem op een andere track uit te brengen als je eenmaal hebt gestemd.

2. Iedereen, dus ook niet-deelnemers, kan per inzending een stem uitbrengen. Je kunt op zoveel inzendingen een stem uitbrengen als je wil. Stemmen kan vanaf 10 januari.

3. Verder kun je uiteraard gewoon posten in de discussies die bij de track horen. Het is echter niet toegestaan om bewerkingen van tracks, eigen bijdrages of andere bijlages in andermans draadjes te posten.

4. Eenmaal uitgebrachte stemmen kunnen niet worden ingetrokken. Tracks waarop je niet hebt gestemd, kun je op een later moment niet alsnog een stem geven. Denk dus goed na voordat je op de stemknop drukt.

Net als voor het meedoen, geldt voor het stemmen dat je nu al lid moet zijn om straks te mogen stemmen. Tevens geldt dat je op dit moment minimaal 1 post op het forum moet hebben geplaatst. Eventuele ongeldige stemmen zullen niet meetellen voor de einduitslag.

Tot slot:

- Als je van tevoren niet zeker weet of je genoeg tijd hebt om alle inzendingen te kunnen beluisteren, begin dan met de track die onder je eigen inzending staat en werk de lijst van boven naar beneden af. Als iedereen dit doet, krijgt elke track evenveel kans om beluisterd te worden.

- Om alles overzichtelijk te houden is het niet toegestaan dat er tijdens de contest discussies worden gestart omtrent de contest of de reglementen. Alleen discussies ten behoeve van inzendingen zijn toegestaan.

- Accounts aanmaken om extra stemmen te kunnen uitbrengen, heeft geen zin. Aan het eind van de contest zullen ongeldige stemmen automatisch weggefilterd worden.

- Ook dit jaar zullen er moderators zijn die aan de contest meedoen.

- Ondanks het te verwachten aantal inzendingen is het voor iedereen leuk als zijn of haar inzending door de andere inzenders beluisterd wordt. Uiteraard is het geen verplichting, maar het zou mooi zijn als je tijd kunt vrijmaken om alle inzendingen te beluisteren.

- Voor vragen en/of opmerkingen (via PB) kun je bij de moderators terecht.

- Deelnemende moderatoren zullen zich niet bezig houden met de telling van de stemmen.

- Mocht zich een situatie voordoen waarin dit reglement niet voorziet, dan geldt de uitspraak van de moderators van het Synthforum.

Veel succes, maar vooral ook heel veel plezier met de 2020 editie van de Synthforum Contest!
 
Laatst gewijzigd:
Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Top