• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
  Lukt het inloggen niet meer en krijg je ook geen email als je je wachtwoord probeert te resetten?
  Neem dan even contact met ons op.

 • De uitslag van de Synthforum Contest 2020 is bekend!

 • Als lid van Synthforum kunnen we uren praten over synths en aanverwante zaken. Waar het uiteindelijk natuurlijk om gaat is het maken van muziek. Heb je iets gebrouwen, geproduceerd, gecomponeerd of ingespeeld wat je graag wilt delen met de rest van de community, dan is dit de juiste plek om dat te doen. Ben je trots op het resultaat of wil je suggesties voor verbetering, post dan hier je track. Wil je alleen luisteren en opbouwende kritiek geven? Dat kan ook.

  Er zijn twee manieren om je track te plaatsen:

  1. Via de uploadmogelijkheid die Synthforum biedt. Het mp3 bestand mag dan niet groter zijn dan 20 MB. Maak een nieuwe thread aan en klik links onder het bericht op "bestanden toevoegen". Kies na het uploaden voor "Insert". Alleen dan wordt de audio player in je post zichtbaar.

  2. Via een externe site. Er bestaan verschillende sites die ruimte bieden om je muziek te hosten. Je kunt in je bericht een link naar je track plaatsen. Omdat Synthforum de soundcloud link automatisch omzet in een player, gaat hier de voorkeur naar uit. Je hoeft dus verder niets te doen, alleen de link naar je track in je post plakken.

  Let op: Wanneer je track op SoundCloud op "private" staat, verschijnt er geen player, maar blijft alleen de link over.

  Een veelgebruikt alternatief is YouTube. Heb je je muziek op je YouTube kanaal gezet, dat kun je je clip embedden door simpelweg een link te posten. Daarna wordt de YouTube player automatisch embed in je post. Dit geldt ook voor video's van bijvoorbeeld Facebook en Vimeo.

  Heel veel succes en plezier gewenst!

Electro liveset "Gezelsap"

Modus Operandi

Nostalgia is a trap
Lid sinds
11 januari 2002
Berichten
4.959
Locatie
Utrecht, NL
Ach ja leren.. muziek maken is vooral ook lol maken en dat is zeker geslaagd met dit nummer.
Het plezier straalt er vanaf :okdan:

Ik heb het vooralsnog alleen over mijn laptop spekers gehoord maar ook technisch lijkt het in orde.
 

e-Gloomy-nations

Well-known member
Lid sinds
12 april 2006
Berichten
9.232
Locatie
Belgiƫ
Yo Talames, wat een talent zeg. Zo veelzijdig. Goeie mix, goeie master...verrassende wendingen, altijd iets nieuws...verschillende genres onder 1 dak.. wellicht een grote muzikale achtergrond?
Ik hoorde op een bepaald moment wel een vervelende klik. Foutje ergens, maar dat is niet erg. Hoelang heb je hier aan gewerkt? Top man! :okdan: Gloomy.
 

Talames

Well-known member
Lid sinds
10 januari 2016
Berichten
53
Locatie
Brussel
Bedankt voor de complimenten en de vragen!

Qua werkwijze; allereerst een kleine disclaimer over het woord 'live set'. Ik beschouw dit live omdat ik het arrangement in real-time opneem in combinatie met wat parameters te tweaken, effecten enz. Alle clips zijn vooraf opgenomen
Na een drietal weken alle clips op de MC707 uitgewerkt te hebben, heb ik gedurende een week elke dag een paar opnames gedaan om dan met de beste opname in ableton nog een kleine week alles te voorzien van EQ/compressie.

Waarvoor ik de MC707 heb gekocht en wat in deze opname de sleutel is tot de sound is 8-channel multitrack zodat ik alles apart nog serieus kon manipuleren. Tijdens de opname geven mijn monitors geen indicatie dat mijn bas/kick 5 db te luid staan.

En dan de inspiratie komt voort uit mijn eigen muzikale smaak die van house aan het evolueren is naar electro/breakbeat waar de kick een origineler patroon volgt dan 4/4. Intro, Twee house nummers, twee electro nummers en eentje zonder kick ertussen om terug op adem te komen.
 

Modus Operandi

Nostalgia is a trap
Lid sinds
11 januari 2002
Berichten
4.959
Locatie
Utrecht, NL
Zeker wel tof gedaan, het duurt echter wel erg lang, maar als dit allemaal live opgenomen klinkt het erg goed.

Het klinkt als een live-set met meerdere nummers aan elkaar gemixt.
Mocht dat niet de bedoeling zijn geweest is het misschien een idee om de 3 of 4 nummers los te knippen en uit te werken als losse nummers.
Dan heb je uitendelijk een EP
 

Talames

Well-known member
Lid sinds
10 januari 2016
Berichten
53
Locatie
Brussel
Dat was inderdaad de bedoeling, aan meerdere nummers tegelijk werken is voor mij de manier gebleken om mijn eigen muziek lang genoeg interessant te houden voor mezelf.
Ik hoop toch minstens een track verder af te werken, diegene die me het best blijft bevallen.
 
Top