• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
  Lukt het inloggen niet meer en krijg je ook geen email als je je wachtwoord probeert te resetten?
  Neem dan even contact met ons op.

 • De uitslag van de Synthforum Contest 2020 is bekend!

Korg Nautilus

Danny

DAW-less creator °1967
Lid sinds
13 Maart 2003
Berichten
3.020
Locatie
Stabroek - Antwerpen
Die loopop review eens bekeken. Voor mij zou het ideale werkstation een combinatie zijn van de Kronos en de Nautilus.
 • De niet gewogen keys van de Nautilus zouden me wss beter liggen dan de gewogen van m'n 73 keys versie. Maar dan moeten ze wel aftertouch hebben en dat is dus niet het geval.
 • Drumtracks lijken me iets bruikbaarder dan op de Kronos. Je kan vier verschillende tracks per scene toekennen. Volgens mij gaat dat niet met de Kronos. Je kan natuurlijk via keyranges bepalen welke noten er wel en niet klinken, maar ik vind het al bij al weinig muzikantvriendelijk. Mijn oude SY99 en D20 zijn in dat opzicht véél handiger.
 • De arp's lijken me dan weer interessanter dan de KARMA van de Kronos. Op zich is dat misschien heel krachtig, prachtig en wat nog meer ... maar doordat er zo veel patterns zijn met dan per patterns zodanig veel parameters met ontelbare combinaties als gevolg, dat ik gewoon de moed niet heb om dat allemaal uit te proberen (ik maak liever muziek 8)). De arp van de Nautilus kan je redelijk makkelijk zelf programmeren en lijkt me dan eigenlijk meer aan mijn wensen te voldoen dan de Kronos.
 • De handson aanpassing van de keyboardvelocity lijkt me dan weer heel interessant. Zit nu dikwijls te klooien in de Global Page van de Kronos om de VEL en AT curves anders in te stellen naargelang het nodig is.
 • Wel een heel groot nadeel is dat té veel via de touch interface moet gebeuren die dan ook nog eens minder handig (lees met horten en stoten) lijkt te werken.
 • Dat er geen value slider op zit, is werkelijk onbegrijpbaar. Mijn volume en pan automatisaties worden allemaal via de value sliders van de Kronos opgenomen. Hier moet je ofwel via het touchscreen ofwel via de value dial werken: geen van beiden biedt mijns inziens hetzelfde gebruiksgemak.
Op zich is het geen slecht toestel maar ik volg de positionering van de Nautilus niet zo goed. Als "vervanger" van de Kronos schiet hij te kort op een aantal vlakken. Is hij zoveel beter dan een Krome? Hij heeft natuurlijk wel de sonische capaciteiten van de Kronos en daardoor dus "Ja" als antwoord. Is het dan misschien de vervanger van de Krome? Een complexe vervanger dan voor een eenvoudige instrument.

Enfin, omdat ik de Kronos al heb, wordt ik er niet warm van maar misschien is het wel een aanvulling voor setups die nog niets van Korg hebben en toch wel veel waar voor het geld willen. Ik ben eens benieuwd in hoeverre het een succes gaat worden.

:doei:

Danny
 
Top