Expanding Your Mind Hurts - Relevator Cloaca Clock

vink

atropos-krans-os
Lid sinds
7 juni 2013
Berichten
3.663
Locatie
in de meest diepteloze stad van dit kale land
Expanding Your Mind Hurts - Relevator Cloaca Clock

Wasteland staat er nog in de titel op dit account, want dit is mijn inzending voor de One Synth Challenge van KVR, OSC #140.

de eerste keer dat ik zoiets doe.

dit keer was de newflanged audio pendulate aan de beurt.

ik heb eerst een reeks patches gemaakt, op mijn laptop, waar ik meestal reaper gebruik. en daar ook de basis ingespeeld, op het toetsenbord...
daarna heb ik nog meer patches gemaakt, ook MPE patches, en wellicht vanwege dat ik wel met zo'n 20 dingen tegelijkertijd bezig ben, weet niet eens zeker of ik nu de juiste laatste versie heb ingediend.

ow zeer zeker niet, want de eerste versie heb ik gelijk ge-upload, en daarna niets aan veranderd. ik heb nog een patch wat beter afgesteld. de mix iets verbeterd. komt ook door het werken op 2 systemen, en teveel eksperimenten.

goed.

bij deze contest mag je wel stock plugins gebruiken of free plugins. maar niets dat het karakter van de synth zelf veranderd. anders zou het geen osc zijn....

ik heb 4 instanties van pendulate gebruikt, patches from scratch. vreemd ingespeeld, soms wat dingen rechtgetrokken. én valhalla supermassive als send gebruikt voor 2 pendulates.
dat was het. geen post-produktie, mastering, geen eq, niets. ik wilde eigenlik zelfs niet een supermassive, maar die maakt deze versie juist uitgerekt, 1 minuut van het nummer is de valhalla supermassive die langzaam uitdooft...

ik zal absoluut niet winnen, maakt me ook niets uit, het was vooral voor mijzelf, en heb de pendulate ontdekt, als een ding dat ik vaker kan gebruiken, zonder generate te hoeven kopen... met round robin in bitwig, heb je poly dus..

ik wilde dit zo zuiver mogelik houden. hoeveel patches ik nu voor pendulate precies heb gemaakt weet ik niet meer, uiteindelik wilde ik het in cubase afmaken, of bitwig... ik heb wel met MPE geëksperimenteerd, werkt goed, zelfs voor een monophone synth.

in bitwig had ik modulaties, MPE (evenals in reaper overigens natuurlik), automation kunnen gebruiken, de vele devices etc. of in cubase, dan zonder de bitwig modulatie-mogelikheden, maar cubase heeft daar een simpel antwoord op: automation...

ik ben toch aan deze versie blijven hangen. haast "live" ingespeeld, of snel gemaakt. het bestaat uit 3 delen, dat hoor je vanzelf, 3e deel is dus alleen de valhalla supermassive. waarom niet all the way, en ik wilde dicht bij het ruwe geluid geven van pendulate, en geen patches gaan maken, waarbij het speciale karakter van pendulate bijna wegvalt, een kick, een snare, een zuiver lead, het kan allemaal.

daarom bleef in reaper en ik herhaal; en bij deze versie, al moet er dus nog een versie rondslingeren waar ik dingen net wat beter heb afgesteld. o ja, daar zit MPE bij, in reaper. en wilde naar cubase, die versie is anders, goed je ziet ik heb geen overzicht waar ik mee bezig ben, dus ontdek steeds opnieuw, waarmee ik mee bezig ben. leuk!

maar geen grof geweld gebruikt, behalve de pendulate; met grof geweld...

het is dus, volgens de opmerkingen zeer industrieel geworden (wie had dat gedacht?!), een vergelijking met een pulserende machine valt. ook de term cinematic valt een altijd keren, dus zeker binnen mijn stijl. kompromisloos.

kan ik beter? wellicht, toch vind ik deze versie, al is ie snel gemaakt, zeker iets hebben, zelfs krachtig, de pendulates "reageren" op elkaar, daar heb ik de patches ook op uitgekozen, de stapel die ik had gemaakt, en dat sterker aangezet, door de manier van spelen.

ik ga zeker, maar ik doe zoveel door elkaar, deze versie uitwerken, en dan kan ook werken buiten de regels, wat ik nu heb ingespeeld als .wav is bitwig of cubase brengen, of ik weet niet hoe ik het doe. simpel als midi importeren uitbreiden, mijn favoriete effekten, langer maken.... nog idioter! o jee, dit lijkt wel wat er nu gebeurt in......

nou ja;

https://soundcloud.com/user-873737123%2Frelevator-cloaca-clock

(wat is een: relevator cloaco clock, nou dat komt van relavator cloaca klok, sja, da is dan alleen in het nederlands, en da is hetzelfde. yep. het is een persona/personage, zoals ik dat noem, en niemand anders, uit het werk waar ik nu aan het schrijven ben met de zeer toegankelijke titel: transdiamorph, soundtrack voor dit werk, deze soundscape... maar wat is het dan, het zijn eigenlik 2 dingen, een relevator, en een cloaco klok. dan weet nog niks. hoezo? relevator, erg duidelik, dat woord bestaat niet, nu wel. overigens.. cloaco klok, ook duidelijk; cloaca klok is een cloaca klok. maar ze kunnen ook samen op stap: relevator cloaca klok, en zelfs:

dat relavator cloaca klok

)
 

vink

atropos-krans-os
Lid sinds
7 juni 2013
Berichten
3.663
Locatie
in de meest diepteloze stad van dit kale land
Heerlijke vette geluiden!!! Kan ik op je track voten?

dank! ja dat kan, zie de KVR thread, je moet volgens mij op alle tracks stemmen, mooie inzendingen zitten er bij overigens. dus ik zal wat onderaan bungelen, maakt me niet uit, toch mooie reakties gehad, nou ja, het hele verhaal staat er al...
nogmaals, dank!!
 
Top