• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer en krijg je ook geen email als je je wachtwoord probeert te resetten?
    Neem dan even contact met ons op.

  • De uitslag van de Synthforum Contest 2020 is bekend!

Bitwig Thread

Jason31

Bitwigger
Lid sinds
11 Maart 2008
Berichten
658
Locatie
Almere
Heb je al geprobeerd om je Panorama uit te laten, dan Bitwig opstarten, en daarna pas je Panorama aan zetten? Zojuist de PC opnieuw opgestart en het op die manier opgestart en nu blijft ie toch gewoon onder de 0,4% . Het kan ook komen door iets anders wat draait en conflict geeft met Bitwig, nu ik opnieuw heb opgestart draait er nog weinig op de achtergrond.
Ik heb overigens wel een probleem met Equator 2 waar ik echt niet blij mee ben. Hij doet het gewoon zonder problemen, maar zodra ik mijn project save en later weer wil openen krijg ik een rare melding en in sommige gevallen kan ik dan mijn project volledig openen. Als het wel opent dan krijg ik een melding bij Equator, en moet ik de plugin reloaden, soms lukt dat niet in 1x. Ik heb al op KVR gevraagd of anderen daar ook last van hebben. Ik ga het anders eens in Ableton proberen of het daar wel in werkt.
 

vink

atropos-krans-os
Lid sinds
7 juni 2013
Berichten
2.131
Locatie
in de meest diepteloze stad van dit kale land
Ik heb hetzelfde! Bij de 1e start 9%, daarna Nektar uit gezet en Bitwig opnieuw gestart en Nektar weer aan gezet: 0,1% . En het geluidje is dan ook weg. Wat vaag zeg. Ik ga er nog even mee rommelen, kijken of ik er wat aan kan doen en kom hierop terug.

ok, dan is het gelukkig niet alleen bij mij, het kan niet een special user case zijn, bij 2 al iets minder. ja het is vaag, de nektar scripts zijn simpele scripts, als ik het goed heb, heeft bitwig een api (Een application programming interface (API) is een verzameling definities op basis waarvan een computerprogramma kan communiceren met een ander programma of onderdeel (meestal in de vorm van bibliotheken), of heeft die zeker, die overigens ook veranderd is, maar het probleem had ik al in juni. de scripts roepen die api aan met funkties. maar dat geheel alleen over kontrole, over de mixer, devices, dat je het terugziet op de nektar. etc. maar op een of andere wijze raakte bitwig 'overstuur'...

nektar levert de scripts, volgens mij, bitwig plaatst nu zelf ook (sinds een bepaalde versie, of het viel me niet op..), zonder dat je ze van nektar hoeft te halen, of ze maken ze zelf, of herschrijven ze zelf. dat weet ik niet.

die api is wel een belangrijk onderdeel van bitwig er kan een soort konflikt ontstaan, ach nu zit ik te gissen. ik zou niet weten hoe ik dit zou moeten aanpakken.

als je een oplossing hebt, laat het me weten. zo niet, bug report, sta ik niet alleen (en de P1 en P6 zijn niet geheel identiek, maar grote overlap..).
 

Jason31

Bitwigger
Lid sinds
11 Maart 2008
Berichten
658
Locatie
Almere
ok, dan is het gelukkig niet alleen bij mij, het kan niet een special user case zijn, bij 2 al iets minder. ja het is vaag, de nektar scripts zijn simpele scripts, als ik het goed heb, heeft bitwig een api (Een application programming interface (API) is een verzameling definities op basis waarvan een computerprogramma kan communiceren met een ander programma of onderdeel (meestal in de vorm van bibliotheken), of heeft die zeker, die overigens ook veranderd is, maar het probleem had ik al in juni. de scripts roepen die api aan met funkties. maar dat geheel alleen over kontrole, over de mixer, devices, dat je het terugziet op de nektar. etc. maar op een of andere wijze raakte bitwig 'overstuur'...

nektar levert de scripts, volgens mij, bitwig plaatst nu zelf ook (sinds een bepaalde versie, of het viel me niet op..), zonder dat je ze van nektar hoeft te halen, of ze maken ze zelf, of herschrijven ze zelf. dat weet ik niet.

die api is wel een belangrijk onderdeel van bitwig er kan een soort konflikt ontstaan, ach nu zit ik te gissen. ik zou niet weten hoe ik dit zou moeten aanpakken.

als je een oplossing hebt, laat het me weten. zo niet, bug report, sta ik niet alleen (en de P1 en P6 zijn niet geheel identiek, maar grote overlap..).

Het is denk ik de Panorama die het veroorzaakt. Bitwig gaat bij het opstarten eerst indexeren, dat veroorzaakt een piek. Ik heb getest en de Panorama nog niet aan gezet, maar eerst Bitwig, vervolgens gewacht tot het indexeren klaar was, daarmee ging Bitwig keurig naar 0,1 %. Panorama aan gezet en hij schiet naar 10%.
 

vink

atropos-krans-os
Lid sinds
7 juni 2013
Berichten
2.131
Locatie
in de meest diepteloze stad van dit kale land
Het is denk ik de Panorama die het veroorzaakt. Bitwig gaat bij het opstarten eerst indexeren, dat veroorzaakt een piek. Ik heb getest en de Panorama nog niet aan gezet, maar eerst Bitwig, vervolgens gewacht tot het indexeren klaar was, daarmee ging Bitwig keurig naar 0,1 %. Panorama aan gezet en hij schiet naar 10%.

yep, hetzelfde fenomeen hier. het zal aan de scripts liggen denk ik, of een ander konflikt, iets gebeurt waardoor de audioengine op minimaal 10% of 15% blijft lopen, kan een fout in het script zijn, op meerdere wijzen.
support, ik heb 3 weken geleden gemeld, reageert niet, ik zal er aan toevoegen, dat het bij anderen gebeurt. en dat het niet opvalt in zekere zin. maar 10% van je processor kracht er af, je blijft genoeg ruimte hebben, maar toch het vermindert uiteindelik wat je kan met bitwig.

wellicht ook een idee om een ticket te maken, dan zijn er 2 tickets... minimaal...
 

Jason31

Bitwigger
Lid sinds
11 Maart 2008
Berichten
658
Locatie
Almere
Vreemd, het is inderdaad ook zo dat als ik de 2e keer opstart het weer netjes onder de 1% zit. Echter vraag ik me af of een Ticket naar Bitwig wel de juiste weg is, zou het niet bij Nektar neergelegd moeten worden? Ik heb ook Ableton even geprobeerd maar die heeft er geen last van, kan natuurlijk komen omdat er geen Integratie in Ableton zit samen met Nektar. Dit zou wel voor Cubase en S1 moeten gelden, heb jij het daar al mee geprobeerd toevallig?
 

vink

atropos-krans-os
Lid sinds
7 juni 2013
Berichten
2.131
Locatie
in de meest diepteloze stad van dit kale land
Vreemd, het is inderdaad ook zo dat als ik de 2e keer opstart het weer netjes onder de 1% zit. Echter vraag ik me af of een Ticket naar Bitwig wel de juiste weg is, zou het niet bij Nektar neergelegd moeten worden? Ik heb ook Ableton even geprobeerd maar die heeft er geen last van, kan natuurlijk komen omdat er geen Integratie in Ableton zit samen met Nektar. Dit zou wel voor Cubase en S1 moeten gelden, heb jij het daar al mee geprobeerd toevallig?

ik gebruik de panaroma p1 voor bitwig, reaper en cubase (alleen voor de plugins, heb nog een MCU (en meer)) en reason (wow de integratie met reason, met community "scripts" dat terzijde).
het gebeurt louter bij bitwig...

ik vroeg met hetzelfde af: nektar of bitwig. ik weet niet wie de scripts maakt, het lijkt me nektar maar wellicht dat bitwig er aan rommelt. kan ook de API zijn van bitwig, b.v. goed, wellicht beide een ticket sturen... ze werken wel samen, aangezien de nektar scripts geĂ¯nstalleerd worden samen met bitwig (of heb ik dat mis, nee, want dat is was Ă©en beta, waarbij de verbinding met de panaroma p1 crashte, in de volgende beta was dat opgelost, door bitwig (of in samenwerking..)).

ik ga toch even mijn ticket bij bitwig opduwen. en ik moet nektar ook benaderen voor een aantal andere problemen (ik gebruik nektarine voor het maken van maps, dus ik gebruik nektarine niet als wrapper, nektarine kan ook als editor gebruikt worden, maar er gaat vaak iets mis... het is beetje afhankelik van brand of het werkt of niet, je hebt dan wel een workaround, maar goed, dit hoort hier thuis..).

en ja de 2e keer geen last, dus... sja.. maar toch vind ik niet echt fijn, ook vanwege dat ik nogal een programma hopper ben, en als ik iets snel in bitwig wil doen... ja soms laat ik het ff zo...
toch, het hoort niet!
 

Jason31

Bitwigger
Lid sinds
11 Maart 2008
Berichten
658
Locatie
Almere
Ik weet dat je voor volledige integratie wel drivers van Nektar moet installeren, ik zag net overigens dat er sinds Juli nieuwe zijn, die heb ik gelijk geinstalleerd. Geeft verder geen andere resultaat. Heb je je inmiddels al aangemeld op het Bitwig Discord, je kan dat soort dingen ook daar kwijt en vaak is er wel iemand die hier antwoord op geeft, meestal is dat effectiever dan tickets naar de developer.
 

vink

atropos-krans-os
Lid sinds
7 juni 2013
Berichten
2.131
Locatie
in de meest diepteloze stad van dit kale land
Ik weet dat je voor volledige integratie wel drivers van Nektar moet installeren, ik zag net overigens dat er sinds Juli nieuwe zijn, die heb ik gelijk geinstalleerd. Geeft verder geen andere resultaat. Heb je je inmiddels al aangemeld op het Bitwig Discord, je kan dat soort dingen ook daar kwijt en vaak is er wel iemand die hier antwoord op geeft, meestal is dat effectiever dan tickets naar de developer.

ja heb dit op discord gemeld, geen oplossing. en ook niemand die hetzelfde had. maar het is ook soms het moment, waarop je discord bent, de reakties..

de drivers van nektar zijn niet nieuwer, volgens mij, dacht ik, zijn nog oude, iig bij alles up to date, drivers & firmware.

aangezien het alleen bij bitwig een rol speelt, en de integratie met reaper en zeker met reason veel dieper, kunnen we zeker zeggen het is een nektar panaroma p1/4//6 probleem met bitwig. het lijkt me dat het de scripts zijn.
 
Top