• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer en krijg je ook geen email als je je wachtwoord probeert te resetten?
    Neem dan even contact met ons op.

  • De uitslag van de Synthforum Contest 2020 is bekend!

Cherry Audio lanceert DCO-106

Gondwana

Member
Lid sinds
7 Maart 2013
Berichten
12
Locatie
Tegen Delft aan
introductieprijs € 25

Cherry Audio DCO-106 - Cherry Audio DCO-106
























Features:
  • Every aspect precisely modeled in exacting detail
  • 300+ presets, including original 106 factory presets
  • Up to 16-voice polyphony
  • Rich stereo chorus
  • Three lush reverb modes, gorgeous new proprietary reverb algorithm
  • Full-featured delay section with tempo sync
  • Multiple voice assign modes
  • Single-key chord memory mode
  • Expanded LFO section with six waveforms and tempo sync
  • Unison detune for massive lead and bass sounds
  • MPE support
  • Full MIDI control
  • Full DAW automation for all controls
  • Fully compatible with original 106 SysEx
DCO-106 is available in AU, VST, VST3, AAX, and standalone formats.

macOS Requirements: macOS 10.9 or above, 64-bit required. Quad-core computer with 8GB of RAM recommended.

Windows Requirements: Windows 7 or above, 64-bit required. Quad-core computer with 8GB of RAM recommended.
 

Sequential_Tom

ɯoT ןɐıʇuǝnbǝS
Lid sinds
12 oktober 2010
Berichten
291
Klinkt goed en aantrekkelijk geprijsd.

Wat jammer dan weer om dit te constateren: "You'll need an active internet connection during initial installation" :( Dat betekent dat hij voor mijn standalone muziek PC niet geschikt is.
 

Analogic

Well-known member
Lid sinds
17 april 2017
Berichten
137
Zaagt lekker ! Niet zo rauw als een echte, maar de klank klopt verder wel. De chorus vind ik alleen niet spot on, die is iets TE chorus, dat kan wat subtieler.
Demootje met dco106 plate reverb, zonder chorus:
 

Attachments

  • DCO106_test01.mp3
    1,2 MB · Bekeken: 8
Laatst gewijzigd:

Alterex

overdreven/overdrive
Lid sinds
4 augustus 2003
Berichten
748
Locatie
Bleiswijk
De kracht van voltage modular vind ik de uitwisselbare modules. Mijn voorkeur zou toch nog steeds wel uitgaan naar de juno 60 uit het https://store.cherryaudio.com/bundles/vintage-voice-bundle
Echter... volgens de facebook pagina is de DCO106 wel beter vwb de klank. Al met al - voltage modular: ik wordt er blij van. Ik raak weinig andere vst's meer aan. :)

Analogic die demo klinkt super dik. :halleluja
 

specimanx

Well-known member
Lid sinds
14 juni 2016
Berichten
264
Locatie
Leiden
De vraag is of deze beter is dan de TAL-Juno versie :)
 

Nap

XVintage lid
Lid sinds
17 januari 2007
Berichten
10.062
Locatie
Den Bosch
Klinkt goed en aantrekkelijk geprijsd.

Wat jammer dan weer om dit te constateren: "You'll need an active internet connection during initial installation" :( Dat betekent dat hij voor mijn standalone muziek PC niet geschikt is.

Je zou er natuurlijk ook een kabeltje of wifi dongletje in kunnen prikken ... vrijwel alle software wordt via internet geactiveerd/gevalideerd de afgelopen 10 jaar.
 

Analogic

Well-known member
Lid sinds
17 april 2017
Berichten
137
Ik heb werkelijk nog nooit een overtuigende chorus in vst/vsti vorm gehoord. Ben wellicht te verknocht aan bbd's.

De Redominator chorus is wel erg close imho
 

Heine

Passief toetsenist
Lid sinds
28 mei 2004
Berichten
612
Locatie
de buurt van Rotterdam
Net heel even kleine vergelijking gedaan: simpel blokgolf, geen verdere ellende qua chorus of reverb of wat dan ook, dan klinkt de TAL wat doffer/warmer dan de DCO.
Nu vond ik vroegah de Juno 6/60 al lekkerder klinken dan de 106, wellicht dat met deze remakes dit ook zo is.
Uiteindelijk is de TAL een emulatie van de 60, en de DCO van de 106.
Er zijn vast forumleden die hier meer over te vertellen hebben.
Dit was een testje van een paar minuten, wellicht dat een ander er meer tijd aan wil besteden.
 

Nap

XVintage lid
Lid sinds
17 januari 2007
Berichten
10.062
Locatie
Den Bosch
Als je echt wilt vergelijken kun je beter de Roland Cloud/Plugout versie van de 106 pakken lijkt me.
 

Furious5

ENOUGH ALREADY!
Lid sinds
19 december 2002
Berichten
3.605
Locatie
Primark City
Qua sound vind ik die Cherry Audio mooier klinken, 'voller'. Die TAL klink wat duffer (minder dynamiek), dat herken ik bij andere oudere VST's. De Cherry pakt ook flink meer CPU op mijn oude laptop... Als die het aankon zou ik denk ik die Cherry Audio kopen. Emulatie-technisch weet ik niet welke het dichtste bij het origineel komt...
 

vink

atropos-krans-os
Lid sinds
7 juni 2013
Berichten
2.138
Locatie
in de meest diepteloze stad van dit kale land
WAARSCHUWING...

de laatste update van DCO-106, vreemd dat gaat toch via het ding zelf, maar goed, ik ga het zelf niet uitproberen, berichten dat de komplete VST2 folder waarin de vst2 versie (natuurlik) wordt geïnstalleerd, gewist wordt, alleen de DCO-106 blijft over. dus... dit is wel een erg grove fout, het kan zijn dat het niet bij iedereen gebeurt, maar ik ziet wat berichten opdoemen.

heb m geinstalleerd, niet geopend, ga m deinstalleren. (nog niet gekocht, de prijs blijft overigens, volgens een cherry audio medewerker, altijd $25...)

goed wat er nu precies aan de hand is, maar ik zou het zekere voor het onzekere nemen. blijkbaar, gaan de gewiste bestanden niet eens de prullenbak in...

dit zijn alleen berichten van windows gebruikers, weet niet of dit ook voor de mac versie geldt.
 

djazid

A is for Acid
Lid sinds
10 juni 2017
Berichten
1.543
Locatie
Amsterdam
heb m geinstalleerd, niet geopend, ga m deinstalleren. (nog niet gekocht, de prijs blijft overigens, volgens een cherry audio medewerker, altijd $25...)

goed wat er nu precies aan de hand is, maar ik zou het zekere voor het onzekere nemen. blijkbaar, gaan de gewiste bestanden niet eens de prullenbak in...

Je kan je vst2 folder ook ff backuppen met 7zip of zo. Als ie dan echt leeg getrokken wordt, kan je de backup nog altijd simpel uitpakken.
 

vink

atropos-krans-os
Lid sinds
7 juni 2013
Berichten
2.138
Locatie
in de meest diepteloze stad van dit kale land
Je kan je vst2 folder ook ff backuppen met 7zip of zo. Als ie dan echt leeg getrokken wordt, kan je de backup nog altijd simpel uitpakken.

klopt, maar dit is nooit gebeurd bij mijn weten, ik heb het nu wel gedaan, zo groot zijn de vst2/vst3 folders niet. zip zit toch in windows 10 (en 7) ingebakken. ik gooi het gewoon op de data schijf.

overigens! het is opgelost! het gebeurde niet bij alle gebruikers, blijkbaar alleen met directory die niet standaard was. iedereen die getroffen is, zal wel een soort kompensatie krijgen..

o ja, tip, voor windows gebruikers vooral, of niet protools gebruikers, de avid, of AAX plugins nemen op je boot schijf aardig wat ruimte in, nooit bij stilgestaan. ik heb ze eraf gegooid. 2,5 GB of zoiets...
(program files/common files/avid en program files(x86)/common files avid (de laatste zal wat leger zijn), veel installers laten je niet kiezen...)

over backups, ik had nooit gedacht dat een installer je vst2 of vst3 directories zo wissen... en op mijn boot drive staat amper eigen data, en wanneer dat wel zo is, heb ik een dubbele backup methode (soms kan je niet kiezen).

mijn boot drive heeft geen image backup. goed.

je hebt gelijk, maar dit is bij mijn weten zéer uitzonderlik. en gewoon een user case die ze over het hoofd hebben gezien, windows installers kunnen tricky zijn, dat had ik al begrepen, dus altijd uitkijken geblazen, maar zelfs als in de fout gaan, gaan ze niet alles wissen, het kwam niet eens in de prullenbak (goed dat is normaal bij een installer, het was de bedoeling dat 1 bestand gewist zou worden, in plaats daarvan... sja, alle vst2 plugins in de folder waar ook DCO-106 geïnstalleerd staat, DCO-106 was dan ook de enige VST2 plugin, als alles in éen folder hebt staan (en dat heb ik niet...), de updates van DCO-106 gaan automatisch. dus... sja... blijkbaar is niet iedereen getroffen, een klein (of klein?) deel van de gebruikers).
 
Top