• De uitslag van de Synthforum Contest 2021 is bekend!
    De resultaten zijn hier te zien.

  • Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
    Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
    Lees dan deze mededeling!

GAS en andere ongemakkelijkheden oftewel; hoe doen jullie het?

krautrock1958

Ouwe rot
Lid sinds
22 september 2016
Berichten
4.816
Locatie
wormerveer
Ik stond gisteren op het punt om Lion van Plugin Alliance aan te schaffen voor die 29,99, het is verleidelijk maar heb er toch vanaf gezien.
Er is zoveel in de sale zo nu en dan dat als je niet oppast dan heb je voor je het weet zoveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet en wat gebruik je uiteindelijk na een tijdje nog?
Ik heb een paar weken terug het volledige Beat Making pakket van Accusonus gekocht in de sale, van de week weer Pigments 2 voor de helft en gisteren gratis die nieuwe synth van Eventide gedownload.
Ik heb nauwelijks de tijd om alles goed te verkennen en te gebruiken en als ik bij andere vst's kijk welke ik nog gebruik dan kom ik meestal toch weer uit bij een aantal vaste plugins en sommige andere zoals Iris2 of Avenger doe ik vrij weinig mee en dan heb je ook nog hele goede gratis plugins zoals VCV of Full Buckett bijv om maar een paar te noemen.
Als ik bijv kijk naar m'n reverbs en delays dan zie ik de H3000 van Eventide, daarnaast het een en ander van Valhalla, nog wat van Tonebooster en Melda en dan heb ik ook van Ableton en Studio One nog de standaard FX en qua hardware wat TC Helicon, Neunaber en de Boss Space echo.
Het is net als hardware want sinds Behringer zoveel voor kleine prijzen uitbrengt is het erg verleidelijk om van alles aan te schaffen maar ik heb op een gegeven moment toch een grens gesteld want wat blijf je gebruiken?
Ik heb nu een Neutron, een model D, een RD-8 en een Deepmind naast nog een paar andere hardware synths en samen met de plugins doe ik het er maar mee.
Dat wil niet zeggen dat ik niets meer koop maar wel kijk of ik het voor mijn gevoel blijf gebruiken.
Hoe gaan jullie om met je GAS met al die sales en verleidelijke aanbiedingen, ga je los of weet je je in te houden?
 

stevaux

inverter
Lid sinds
7 juli 2004
Berichten
1.305
Locatie
Almere
Hihi, die Lion heb ik juist wel gekocht, vanwege de MPE vriendelijkheid. Voor dat geld kon ik het niet laten.
Maar GAS kan een demoon zijn, zeker met die deals, erg verleidelijk. Maar je moet wel blijven opletten of iets echt toevoegt aan wat je al hebt.
Als je Pigments 2 hebt, dan voegt Lion niet super veel toe qua sounds vind ik.

Gelukkig kan ik er redelijk mee om gaan. En zelf met eurorack heb ik het ook goed in de hand vind ik zelf :D
 

klinkske

all your drums are belong to us
Lid sinds
21 december 2007
Berichten
6.472
Locatie
Streek rond Herentals - België
Gewoon niet volgen en zoeken is de makkelijkste manier. Ik koop zero plugins, maar hardware filmpjes kijken is vaak prijs en dan wil je dat ding.
ik probeer enkel oud spul te vinden in mooie staat. Eventueel stuk, dan herstel ik zelf. Ik koop enkel waardevast spul. Plugins is zoals een auto. Weldra waardeloos.
als ik de hobby beu ben of geld nodig heb kan t spul in de aanbieding zonder financieel drama. En terwijl omringd door heerlijke hardware.
tot nu toe heb ik enkel spijt dat ik niet vroeger dure synths kocht ipv pakweg nieuwe van 500 euro. Die zakken enkel in waarde en ik wil toch altijd de betere eens je ze hoort. Dus gewoon die dure kopen ipv 5 909 clones had slimmer geweest
 

Pojo_del_Klojo

Stamgast
Lid sinds
2 augustus 2019
Berichten
331
Locatie
Kaasland
Ik herken het bovenstaande van kraurtock1958 eningzins. Zeker bij wat voor mij grotere aankopen(boven de 120 euro) stel ik de beslissing tot aankoop minimaal 1 dag uit, zodat ik de tijd heb om de gedachte "heb ik dit wel werkelijk nodig, voegt het iets toe aan mijn muzikaal gedoel?" in mij te laten dalen..... Met wat klikken op het net heb je zo je rack gevuld en blijven de rekeningen iets te lang liggen. Opletten dus.
 
Laatst gewijzigd:

ProgHead

Ouwe rot
Lid sinds
26 februari 2019
Berichten
1.623
Locatie
Zeist
Ik heb met mijzelf afgesproken dat ik enkel met gratis software werk die op mijn Linux computer draait. Maar zelfs met die beperking had ik een tijdje geleden al zoveel gedownload dat ik net als jij door de bomen het bos niet meer zag. Maar stoppen met het downloaden van de leuke gratis programmaatjes die ik tegenkwam was geen optie want dat gaf in mijn arme hoofd hoogoplopende conflicten. Toen heb ik een externe harde schijf aangeschaft en het mijzelf toegestaan alle gratis programma's te downloaden die ik maar wilde hebben (want ik had nu immers geheugencapaciteit zat). Na enige dagen en nachten nog een keer op alle mogelijke vindplaatsen op internet te hebben gezocht naar interessante gratis software was ik eindelijk uitgeraasd. Ik had toen niet alleen genoeg, maar ruimschoots meer dan genoeg! En ik wil er nu niet eens meer bij hebben.
 
Lid sinds
10 november 2010
Berichten
6.713
Locatie
Homeless Studio
Ik heb nu toch wel genoeg spullen. Maar blijf maar kopen.
Denk dat ik binnekort wat ga uit dunnen. Paar synths en dingen eruit.
GAS is wel echt irritant.
 

SmartBits

hodie mihi cras tibi
Staff member
Lid sinds
3 oktober 2010
Berichten
3.120
Locatie
Nijmegen
Heel herkenbaar! Ik heb gisteren ook die Lion plugin bekeken, maar uiteindelijk toch ook besloten om 'm niet te nemen. Ik had een week of wat terug dan weer de verleiding niet kunnen weerstaan om die Iris2 voor een tientje op te pikken. An sich scheelt het dat ik niet heel veel interesse in softsynths heb, maar zeker als er een deal voorbij komt met die Eventide plugins dan ga ik toch wel even kijken of het wat is.

Ik heb vorig jaar mijn studio behoorlijk uitgedund om met gesloten portemonnee 1 heeeeel duur apparaat te kopen, daar heb ik nog steeds geen spijt van. Beter wat minder apparaten die je wèl gebruikt dan een heleboel laten verstoffen. Dat gezegd hebbende; ik heb mezelf wel weer een beetje in een hoekje geverfd met mijn huidige interesse in cassette multitrackers. Heb er sinds begin dit jaar ineens 3... En aangezien ik er eigenlijk geen plaats voor heb moet ik weer wat gaan shufflen. Plaatsgebrek an sich is een hele goeie reden om de GAS te verminderen. Waar ik voor mijn modular voorheen bijna elke maand wel 1 of twee nieuwe modules had is dat nu onder controle. Voornamelijk door te downsizen en te kiezen voor 1 merk (met een paar uitzonderingen voor functionaliteit die dat merk niet heeft). Dat systeem is nu al een jaar ongewijzigd. Ik kijk ook minder op de diverse fora om te zien wat er voor nieuws uit komt. Enige gevaarlijke moment is als het merk waar ik alles van heb met iets nieuws komt. Dan zou er iets anders het veld moeten ruimen, want ik blijf binnen de ruimte van 15U x 104 HP. Ik denk dat dat voor software ook een goede beperkende factor zou zijn. Bijvoorbeeld alleen plugins van Eventide, Waves, ValhallaDSP e.d. gebruiken.
 
Lid sinds
10 november 2010
Berichten
6.713
Locatie
Homeless Studio
Die Iris is echt geen reet aan. Heb hem ook gekocht maar ja useless to the max. Zit wel een leuke sample collectie bij.
 

vink

atropos-krans-os
Lid sinds
7 juni 2013
Berichten
3.027
Locatie
in de meest diepteloze stad van dit kale land
de eventide sale op dit moment is niet echt een goeie sale, de SP2016 voor $99??? ik had 'm voor onder de $29...

maar ik probeer gas terug te nemen, al heb ik deze maand wederom mijn budget overschreden (voltage modular!! gggrrr, maar mooi spul erbij, de syndrum! maar ook 2 modular bundles, die erg krachtig zijn, zeker voor MPE. en meer..).

de nieuwe arturia FX ((3 FX, flanger, chorus, phaser), die laat ik eens voorbij gaan. ik heb al de andere wel... toch "trots" dat ik denk, nee, mooie emulaties, maar heb veel eksperimentelere plugins voor chorus, flanger en phaser. en D16 godfazer en syntorus 2. en natuurlik modular variaties, en de DAW stock plugins.
ik heb hier nog wel eens, een tijd geleden, een GAS hulp groep :engel: thread aangemaakt, maar volgens mij leidde dat tot meer aankopen??

wat ik wel doe als een er nieuwe, of voor mij onbekende plugin in sale voorbij komt: ik kijk of ik hetzelfde al kan. b.v. eventide physion, heel bizonder, maar meldaproduction, de -MB versies, kunnen dat ook (en meer), en je hebt een veelvoud van effekten.

zo ook met micropitch en crystals. (al zal ik crystals wel welicht kopen, ooit.)

ik moet bekennen, ahum, dat ik alleen dit jaar al, een pak geld heb uitgegeven. en ik was al "goed" bezig.

het arsenaal is nu wel erg groot. iris, ge mot er van houden blijkbaar, heeft zijn nukken, maar werkt mooi. LION pracht synth, pigments 2 zit in dezelde vijver te vissen, enigszins, maar ik vind ze wel erg verschillend. persoonlik blijkbaar.

ja, alles ITB (behalve dan de seabord block en lightpad M, al is dat natuurlik gelinkt aan ITB), zoals klinske opmerkt, de houdbaarheidsdatum. op windows zit je dan wel goed (of op een mac, wanneer je de OS niet update), al begint windows macOS nukken te krijgen... windows 10 kun je vastzetten, natuurlik, in de zin van geen updates. en werken met je wat je al hebt. het was makkelikker toen er nog windows xp en windows 7 was.. (ze zijn er nog!)

het meeste dat ik heb is niet zo update gevoelig, in de zin, die blijven wel ondersteund worden, zonder te betalen (ik multimedia b.v. t-racks, de gratis versie downloaden, en je krijgt de nieuwste versies van de plugins die in je 2011 kocht..). behalve de DAW's natuurlik......

ik begin van mijn arturia verslaving af te raken. en ik koop niet komplete 13, nu. ik wacht. (en heb al 12 overgeslagen.)

er is vooruitgang.... ik koop niet alles meer, zoals de eventide plugins, hoe goed ook. al heb ik wél de shimmerverb gekocht..

het is niet dat ik niet meer kan eten, of me in de schulden steek.. of iets op afbetaling koop. en ik heb niet veel uitgaven, voor andere zaken, ik kan moeilik op vakantie, b.v. of ergens naar toe.
een koncert, of een kroeg, nee. restaurants zijn niet mijn ding. dus ik trek het financieel.

ach ja, voordat ik zoveel geld stak in mijn studio, stak ongeveer net zoveel geld in mijn bibliotheek. dat laatste doe ik bijna niet meer, al té groot, alleen voor bizondere uitgaven.

toch al die verleidingen, ik heb me van veel nieuwsbrieven afgemeld, dat scheelt. ik kijk toch veel rond op KVR, maar wel minder. ik merk ook, dat wat ik nu allemaal heb, van wavelab pro, spectralayers pro, tot 200 effekt plugins, 80 synths.. 6 DAW's.... 11 controllers... sja... er ontbreekt niets. al vind je altijd wat. MPE had ik al lang een oog op, goedkoop gekocht dat roli spul, maar toch ook 2 MPE synths van roli en Fxpansion gekocht in sale, dan loopt het weer op..

reason 11 suite en bitwig studio 3.2 gekocht dit jaar. sja. geen spijt. maar kwa DAW's zit ik wel goed...

al maak ik op dit moment geen tracks, al heb ik er nu wel 2, maar zijn erg eksperimenteel, en die zijn vrijwel af. ik zit veel in mijn studio, en ik leer nog immer veel, kan alles gebruiken van wat ik heb. en heb een soort van doel, lijkt nu de goede richting in te gaan. wat is dat doel? sja....
 

Warius

Stamgast
Lid sinds
2 juli 2017
Berichten
319
Locatie
Dordrecht
Mijn drang om spullen van de hand te doen is ongeveer even groot als de drang om spullen aan te schaffen. Het voordeel daarvan is dat ik een kleine, uitgekristalliseerde set van spullen overhoud die ik allemaal graag zie. Maar toch blijf ik actief zoeken naar aanvullingen erop. Die draaimolen is ongeveer 50% van de muziekhobby. Ik vind dat leuk maar ik word soms ook wel een beetje moe van mezelf.
 

Steve303

aka WOLF
Lid sinds
13 oktober 2002
Berichten
1.630
Locatie
Gent - België
Ik ben heel wat gekalmeerd qua koopgedrag.
Ik kwam erachter dat het aankopen van nieuwe gear een leuk gevoel geeft maar uiteindelijk een vicieuze cirkel kan worden waarin je dat gevoel steeds opnieuw tracht op te wekken.
Dat goedkoop gedoe speelt daar ook weer lekker op in; een beetje solden gedrag waar mensen nogal vatbaar voor zijn.

Ik probeer nu echt meer te wikken en wegen wat ik nog echt nog nodig heb in plaats van mezelf gek te maken met filmpjes van gear die ik eigenlijk niet nodig heb.
Tevens kun je uren filmpjes kijken maar die tijd had je ook in de studio kunnen jammen en opnemen... .
Weet je wat ik nu heb ontdek8); hoe meer uren je in de studio doet hoe vlotter/beter/efficiënter/lekkerder alles gaat:beard:.
 

nonklist

Ouwe rot
Lid sinds
29 Maart 2003
Berichten
647
Locatie
Rotterdam
De enige manier om met GAS om te gaan is door gewoon ALLES TE KOPEN!!1!

Vallen plugins ook onder GAS of is kan ik me daar verschuilen achter een andere aandoening?
 

Jason31

Madman J
Lid sinds
11 Maart 2008
Berichten
1.098
Locatie
Almere
Ik had een stuk of 6 gitaren, toen kwam ik erachter dat ik ze niet allemaal tegelijk kon bespelen, nu heb ik er nog maar 3, maar dat is dan wel een spaanse, western en een elektrische gitaar. Ik koop wel plugins in de sale, ik heb Lion gekocht omdat goeie plugins voor de Roli schaars zijn, daarnaast heb ik vorige week ook Air Hybrid 3 gekocht, die was maar 13 euro en klinkt erg tof. Nu is het eerst tracks maken met deze synths, daar draait het om, ondertussen wacht ik nog wel wat sales af, maar ze moeten wel bruikbaar zijn. Wel heb ik onlangs ook Melda Mmultianalyzer aangeschaft, die is zo ontzettend goed, gewoon onmisbaar geworden, . Betekent dus dat ik geen analyzer meer nodig heb, overigens hou ik wel de Melda sales in de gaten, hun plugins zijn van topklasse. Reverbs dan, ik vind de interne verb van Bitwig en de gratis Valhalla Supermassive zo goed, dat ik eigenlijk niet omkijk naar andere reverbs. ik koop liever ook geen bundles zoals Komplete, het overgrote deel gebruik ik niet. Ik probeer dus echt alleen maar spul aan te schaffen die bruikbaar zijn voor mijn tracks.
 

vink

atropos-krans-os
Lid sinds
7 juni 2013
Berichten
3.027
Locatie
in de meest diepteloze stad van dit kale land
Ik had een stuk of 6 gitaren, toen kwam ik erachter dat ik ze niet allemaal tegelijk kon bespelen, nu heb ik er nog maar 3, maar dat is dan wel een spaanse, western en een elektrische gitaar. Ik koop wel plugins in de sale, ik heb Lion gekocht omdat goeie plugins voor de Roli schaars zijn, daarnaast heb ik vorige week ook Air Hybrid 3 gekocht, die was maar 13 euro en klinkt erg tof. Nu is het eerst tracks maken met deze synths, daar draait het om, ondertussen wacht ik nog wel wat sales af, maar ze moeten wel bruikbaar zijn. Wel heb ik onlangs ook Melda Mmultianalyzer aangeschaft, die is zo ontzettend goed, gewoon onmisbaar geworden, . Betekent dus dat ik geen analyzer meer nodig heb, overigens hou ik wel de Melda sales in de gaten, hun plugins zijn van topklasse. Reverbs dan, ik vind de interne verb van Bitwig en de gratis Valhalla Supermassive zo goed, dat ik eigenlijk niet omkijk naar andere reverbs. ik koop liever ook geen bundles zoals Komplete, het overgrote deel gebruik ik niet. Ik probeer dus echt alleen maar spul aan te schaffen die bruikbaar zijn voor mijn tracks.

de MMultianalyzer was ook de eerste melda plugin die ik kocht (de MSpectralDelay had ik al, maar die was gratis, ik weet niet meer via wat..), nu heb ik er over 80 van melda.. daar zit MFreeFXBundle bij, wellicht een wat vreemde naam, wanneer je 'm ook kunt kopen.. dus dat tikt ook de teller aan.. ik heb een melda supplier, die me met zeer scherpe prijzen, en omdat we ook veel over andere zaken kletsen, me soms ook voor alleen de transfer prijs plugins heeft "gegeven". hij is nu niet meer zo aktief. dus via omweg zeer goedkoop aan een serie mooie plugins gekomen, prachtig voor sounddesign. ik wacht op een sale voor de komplete bundel (werkt met discounts, als het goed is, hoef ik maar een klein bedrag nog, in verhouding tot wat ik er dan bij krijg, uit te geven. je ziet ze de discounts op de bundels in je account..). ja daar ben ik wel hard ingegaan, maar zoals al gezegd, steeds voor een prijs, flink onder de sale. én lifetime updates, en voor de bundels, alles wat er bij komt, gratis.

ik wil ook louter spul dat bijdraagt aan wat ik wil, maar blijkbaar is dat toch een groot aantal, aan plugins.. al ligt het ook aan voltage modular, waar ik veel modules voor heb gekocht.

wat wel opvalt dat het meeste van wat ik heb gekocht, de DAW's natuurlik zeker uitgezonderd, dat updates of nieuwe versies, simpelweg gratis zijn. fabfilter of izotope, of sonnible, om een paar te noemen, de nieuwe versie kosten je weer wat geld. (en heb niets van hun, o ja, iris 2 en trash 2, en breaktweaker.. sonnible alleen 2 gratis plugins..)
arturia blijft b.v. de synths, wanneer je zelfs collection 5 hebt, updaten (natuurlik alleen degene die in de kollektie zitten), pigments 2 was een gratis update. eventide en softube, b.v. lijken ook niets te vragen voor nieuwe versies. goed, ze leveren al een af produkt... (al krijg je met modular soms een module erbij, bij een update).

dus, ja ik koop veel, ik gebruik het ook, natuurlik ligt er soms iets lang stil, in fases gaat het. is dit een rationalisering?

DAW's, ik hoef niet gelijk de nieuwste versie. native instruments komplete (ultimate) je kunt bij komplete heel wat versies overslaan, bij ultimate wat minder.

wel heb ik een reeks reverbs aangeschaft, ze hebben toch elk hun eigen karakter, en zeer bruikbaar, de duurste was €40, overigens... nee, de Tverb, die was rond de €50.. maar de meeste heb ik kunnen kopen voor rond de €25.
nu zit kwa reverbs, compressors, pre-amps, equalizers, analyzers, etc. etc. wel goed.

en ja, ik heb een rijtje DAW's. maar ik zie niet in om er nog 1 bij te kopen. dus het blijft bij deze DAW's. en ja, ze worden allen gebruikt. ik kies een DAW, die op dat moment de juiste is, voor wat ik maken wil.

de hoop is dat ik nu genoeg heb... en ik heb genoeg...

toch heb ik nog last van GAS, maar ik houd me in, al beter en beter... en er zit een einde aan, op een bepaald moment heb je in alle gebieden, voldoende mogelikheden.

over MPE, ik heb toch een aantal MPE synths, meer dan genoeg om mee te werken. niet alles hoeft voor mij MPE te zijn (wel zit ik de developer van vast dynamics vaporizer2 aan zijn haren te trekken om MPE te implementeren, wat hij ook gaat doen, hij heeft veel van wat ik heb gevraagd, aangepast, verbeterd. of eigenlik vrijwel alles, handig.. een kleine developer... het is een soort van serum konkurrent overigens. je kan het eigenlik niet anders uitdrukken. ik heb geen serum, wel vaporizer2, dus. ook lifetime updates. en gekocht voor €40. poor man's serum? nou, vaporizer2 heeft soms zijn zeer kleine problemen, die worden opgelost, en niet alles wat serum kan, MPE, een soort van dubbel effekt op de oscilllatoren, dat heeft ie niet, maar wél 4 oscillatoren en een sample player.. (van waaruit je wavetables kan maken)).

ik merk dat ik deze thread als een praatgroep gebruik....:beard:
 

Tom 32

Ouwe rot
Lid sinds
16 januari 2003
Berichten
3.684
Locatie
hete kolen
Ik ken het gevoel van mooie dingen willen kopen en vooral met iOS apps ging het op een gegeven moment hard, maar na een tijd kwam ik er achter dat er maar weinig was dat ik veelvuldig gebruikte en voor ik het wist had ik schermen vol ongebruikte apps/plugins.

Om te beginnen heb ik dus mijn computer zoveel mogelijk verbannen uit mijn studio.
Niets mis met software, maar afgezien van het feit dat ik houd van het werken met hardware, is de aanschaf daarvan begrenst door de beschikbare ruimte.
Als mijn hok vol is en ik wil er iets nieuws bij, moet er ook iets weg en dat maakt dat ik tegenwoordig veel meer nadenk over wat ik heb en wil.
Dientengevolge is het verloop in mijn studio de laatste jaren niet zo groot en het gevolg daarvan is weer dat ik de spullen die ik heb ook beter leer kennen.

Voor mij heeft dit veel rust gegeven.
Lekker aan de slag met wat ik heb zonder steeds het gevoel dat het 'echte' nog moet komen.
 

krautrock1958

Ouwe rot
Lid sinds
22 september 2016
Berichten
4.816
Locatie
wormerveer
Waar ik voor mijn modular voorheen bijna elke maand wel 1 of twee nieuwe modules had is dat nu onder controle. Voornamelijk door te downsizen en te kiezen voor 1 merk (met een paar uitzonderingen voor functionaliteit die dat merk niet heeft). Dat systeem is nu al een jaar ongewijzigd.

Ja, modular is een heel gevaarlijke hobby, voor je het weet loopt je bankrekening leeg. :D


Ik had een stuk of 6 gitaren, toen kwam ik erachter dat ik ze niet allemaal tegelijk kon bespelen, nu heb ik er nog maar 3, maar dat is dan wel een spaanse, western en een elektrische gitaar.

Valt best mee; ik las een tijdje terug in een interview met Steve Miller dat ie iets van 400 gitaren had. :D


Ik ken het gevoel van mooie dingen willen kopen en vooral met iOS apps ging het op een gegeven moment hard, maar na een tijd kwam ik er achter dat er maar weinig was dat ik veelvuldig gebruikte en voor ik het wist had ik schermen vol ongebruikte apps/plugins.

Om te beginnen heb ik dus mijn computer zoveel mogelijk verbannen uit mijn studio.
Niets mis met software, maar afgezien van het feit dat ik houd van het werken met hardware, is de aanschaf daarvan begrenst door de beschikbare ruimte.
Als mijn hok vol is en ik wil er iets nieuws bij, moet er ook iets weg en dat maakt dat ik tegenwoordig veel meer nadenk over wat ik heb en wil.
Dientengevolge is het verloop in mijn studio de laatste jaren niet zo groot en het gevolg daarvan is weer dat ik de spullen die ik heb ook beter leer kennen.

Voor mij heeft dit veel rust gegeven.
Lekker aan de slag met wat ik heb zonder steeds het gevoel dat het 'echte' nog moet komen.

Ben het wel met je eens dat het met hardware wat makkelijker is dan met software omdat je tegen fysieke grenzen aanloopt en op die manier als je iets nieuws wil kopen je toch afvraagt wat je dan gaat missen omdat je wat anders wegdoet.
Toch lees je dat er mensen zijn die na zoveel jaren een Behringer kloon kunnen kopen omdat een originele model D gewoon niet te betalen was of een 808 bijv en dan die toch aanschaffen omdat ze dan eindelijk een beetje hun droom kunnen laten uitkomen en dat voor weinig geld.
En al staat de ruimte al behoorlijk vol dan nog zorgen mensen er voor dat ze met wat schuiven toch nog plek maken of 'm in de kast zetten en 'm pakken als ze 'm nodig hebben.
Ach; aan de andere kant ken ik vrouwen met 50 paar schoenen bijv die houden de economie draaiende. :D

Ik heb de strijd tegen GAS opgegeven. =(

Nou ja, je staat bekend als iemand die nog wel 'ns van set up wisselt of gewoon uit nieuwsgierigheid wat uitprobeert gewoon omdat het leuk is en een hobby wel iets mag kosten en zo zie ik het zelf ook wel alhoewel ik me al een tijdje redelijk kan inhouden moet ik zeggen
Een enkele keer bestel ik wel 'ns iets wat me erg leuk lijkt en dan uitprobeer, soms blijft het en soms gaat het terug naar de winkel.
Het is ook niet altijd zo gemakkelijk want we worden plat gebombardeerd met mails van allerlei fabrikanten met opnieuw een mooie aanbieding en al die clips op youtube, je moet soms ook wel sterk in je schoenen staan natuurlijk.
Ik vind wel dat het gedoe eromheen je kan afleiden van gewoon lekker muziek maken.
 

Achelousje

ober(heim) sturm strummer
Lid sinds
9 januari 2003
Berichten
683
ik probeer zo veel mogelijk tweedehands te kopen. Ik herken het goedkoop sentiment. Boutiqueje hier en daar maar wat doe je er nu echt mee? Ik kijk naar spullen die ik vroeger wilde hebben met een stabiele prijs dat als het mij toch niet bevalt ik er weer van af kan. Maar ook hier gaat het geregeld fout. Had laatst twee Rhodes MK80 staan omdat ze naast lekker speelde ook koopjes waren.. Hup hele kamer meteen vol een hernia .... Soms denk ik dan van misschien alles de deur uit en dan koop ik weer of twee dingen die alles kunnen... Maar dat is het toch ook niet.. De warmte van zo een Rhodes of MKS 20 komt gewoon nergens anders uit...
 
Lid sinds
10 november 2010
Berichten
6.713
Locatie
Homeless Studio
Maar dat is het toch ook niet.. De warmte van zo een Rhodes of MKS 20 komt gewoon nergens anders uit...

Ja zo denk ik er ook over. Dat is toch de reden om hardware aan te schaffen. Heb daarom ook een Roland P330 (MKS20). en 2 amps.
Zo heb ik een goede Rhodes sound. Hetzelfde geld voor de Yamaha DX11 die heeft toch een betere sound dan FM8 bv... Maar ja genoeg is genoeg.

Wat dingen gaan de deur uit en klaar is kees,
 
Top