Studio One trial versie, welke beperkingen?

vipal

Ouwe rot
Lid sinds
27 april 2005
Berichten
1.260
Locatie
west gelderland
Ik heb een vraag over de trial versie van Presonus Studio One. Het is mij niet geheel duidelijk wat de beperkingen zijn. Wie kent ze uit ervaring?

Ik las dat er een 30 dagen periode is zonder beperking, dat is duidelijk. Ik vraag me echter af wat daarna de beperking is.

Ik zit erover na te denken om Studio One te gebruiken bij een samenwerking. Ik gebruik Cubase de samenwerkingspartner S1.
Mijn idee is om (ook na de 30 dagen) van hem projecten te ontvangen en te openen, dan voeg ik sounds toe die ik in Cubase heb gemaakt in het S1 project en stuur het aangepaste project weer terug. enzovoorts. Gaat dat lukken met de trial versie van S1 aan mijn kant?
 
Heb zojuist van de techsupport van presonus bericht gehad, er is geen demo versie van Studio One 5 beschikbaar en ze geven ook geen sjoege mbt eerdere demo versies, m.a.w. er is geen demo versie van Studio One beschikbaar. De informatie hierboven, van de website van presonus notabene, klopt dus niet.

Ik las net op hun forum dat S1 5 nogal buggy is. https://answers.presonus.com/55681/studio-5-unstable-compared-to-4-6 misschien dat ze dat eerst willen verhelpen voordat ze een demo uitbrengen.
 
Laatst gewijzigd:
Ik las net op hun forum dat S1 5 nogal buggy is. https://answers.presonus.com/55681/s...ompared-to-4-6 misschien dat ze dat eerst willen verhelpen voordat ze een demo uitbrengen.

Best kans van ja, t/m V4 was er altijd een instapversie gratis en een full version voor 30 dagen, daarna gaat ie over in de Prime/free version en dan zit je met een beperkte hoeveelheid FX en je kan geen vst laden, of je betaalt een kleine 100 euro en je neemt de Artist versie, dan kan je wel je vst's laden.
Hier een paar links; https://bedroomproducersblog.com/2018/07/19/studio-one-4-prime/
https://computertotaal.nl/artikelen/apps-software/studio-one-4-prime-componeren-mixen-en-produceren/
 
De afgelopen jaren heb ik elke keer met Black Friday een upgrade naar de volgende versie van de pro gedaan voor iets van een kleine zestig euro ipv 199$ dus het kan interessant zijn om tegen die tijd het even in de gaten te houden.
Artist is idd ook weer duurder geworden maar misschien dat die dan ook in de aanbieding is over een paar maanden?
Ze hebben ook de aanbieding dat als je een volwaardige daw van welk ander merk hebt (Live, Logic, Cubase, enz) dat je een crossgrade kan doen naar de pro versie van studio one.
Nu 299 maar met BF was dat dan altijd 199, wellicht ook interessant op den duur.
 
De enige daw die ik nog wel eens wil aanschaffen is Reaper, 60 dollar, goedkoper dan de upgrades van Cubase en goede verhalen over cpu gebruik. Niks ten nadele van S1, ik neem gewoon aan dat alle bekende daw's wel prima zijn, maar zonde om 100 of zelfs 200 euro te dokken. En, wie weet is straks de gratis daw van Ulli ook prima, als die ooit nog eens af is.
 
Back
Top