Bax service

Tot vorig jaar werkte ik bij Keymusic (vanuit I4-Muzique dat overgenomen was door Keymusic) maar ik ben blij dat ik daar weg ben!
Koop regelmatig bij Bax (ook toen ik bij Key werkte waar levertijden een hel waren) en gaat eigenlijk altijd goed. Vaak ook wel zeer scherpe prijzen (vooral B-Stock)
Maar mijn favoriet blijft toch wel Thomann. Alhoewel daar de prijzen inmiddels redelijk stevig zijn.
 
En Thoman ook schaamteloos B-stock als A-stock verkoopt en je dan toch weer de hele teringzooi terug moet sturen naar UPS afgiftepunt en weer een week verder bent.
 
  • Duimpje
Duimpjes: Nap
OK, ik heb eigenlijk altijd goeie ervaringen gehad met bax, tot nu:

Ik heb vorig jaar een Hydrasynth keyboard besteld bij bax en het begon er al mee dat de leverdatum telkens weer met een paar maanden werd opgeschoven. Goed, daar kan bax ook niet veel aan doen, behalve dat ze volgens mij doelbewust een onrealistische leverdatum op de site zetten om klanten te lokken bij hun te bestellen ipv bij de concurrent die wel eerlijk is over de leverdatum. Maar dat boeit me nog niet zo, dat wist ik eigenlijk al wel van te voren dat bax zo werkt. Ik had nog een kortingsbon liggen van bax en had er ook geen haast mee, dus prima.

Uiteindelijk eind vorig jaar dan eindelijk mijn Hydrasynth mogen ontvangen, maar ik merkte al de eerste dag dat 1 van de potmeters niet goed was; de LFO>Cutoff knop stuurde soms ineens zonder dat ik eraan zat zijn huidige positie door naar de synth engine, terwijl de patch een heel andere waarde had. Je kunt wel bedenken wat een ramp dat zou zijn tijdens een live optreden; de patch begint dan ineens keihard het filter open en dicht te gooien (afhankelijk van de positie van de knop). Gelukkig (of juist niet, maar dat lees je hieronder) gebeurde het niet heel vaak, meestal eens in de paar uur, maar soms ook een paar keer in het uur.

Ik heb het toen al direct gemeld, maar heb nog even gewacht met het terugsturen, omdat ik er wel even mee kon leven en wilde graag gewoon eerst de synth verder uitproberen. Achteraf had ik dit niet moeten doen, want blijkbaar kun je binnen de 1e 30 dagen gewoon de synth terugsturen bij een defect en dan krijg je direct een nieuwe teruggestuurd. Maar goed, ik dacht; ik stuur hem later wel op en dan laat ik ze die knop gewoon vervangen/repareren.

Uiteindelijk dus na een paar maanden de synth teruggestuurd om hem te laten repareren. Eerst ging het al mis bij de verzending (track & trace werd niet bijgewerkt; alsof de synth niet door de koerier was ontvangen) en na een hoop gebel en gemail kreeg ik uiteindelijk (gelukkig) na 6 weken een automatisch gegenereerde mail dat ze de synth hadden ontvangen.

Goed, ik was allang blij dat de synth terecht was, want was even bang dat ik hem gewoon kwijt was en aangezien ik geen track & trace had die kon aantonen dat hij bij hun moest zijn had ik geen poot om op te staan.

Maar, uiteindelijk na weer maanden wachten raakte mijn geduld wel een beetje op. Ik mailen, duurde weer 2 weken voor ik een reactie kreeg. Gingen ze navragen wat de status was, want hij was naar de leverancier (ik neem aan ASM) gestuurd. Weer 2 weken later maar weer een mail gestuurd, en telkens weer moet ik een week of langer wachten tot ik reactie krijg. Dat is al zwaar irritant, maar waarschijnlijk kunnen ze daar bij de klantenservice ook niets aan doen, want ik denk dat ze gewoon zwaar onderbezet zijn. Maarja, bellen schoot ook niet op, want meestal kom je in de wacht te staan en heb al meerdere keren na een half uur wachten de hoorn er maar op gegooid.

Hoe dan ook, in plaats van dat ik uiteindelijk een keer een mail of telefoontje krijg met tekst en uitleg, krijg ik weer zo'n automatisch gegenereerde mail met een betaallink; of ik even 50 euro over wil maken. Ik dacht dat dit te maken had met een andere bestelling die ik had geplaatst (Modal Cobalt8M) en dat er iets was mis gegaan of verwarring. Dus ik weer mailen en weer een paar weken wachten voor ik antwoord kreeg... Wat bleek: Ik moest 50 euro betalen, omdat de leverancier geen defect kon vinden en dan is hun beleid dat de klant moet betalen voor de onderzoeks-/administratie-/verzendkosten. Ik wist niet wat ik hoorde! Dus ik weer een ietwat verontwaardigde mail erachteraan gestuurd en inmiddels ben ik alweer een week aan het wachten en tot op heden heb ik er nog geen reactie op. Vandaag er maar eens achteraan gebeld, maar weer na 30 minuten de hoorn erop gegooid.

Ik kan me best voorstellen dat ze de fout niet direct ontdekken, aangezien het soms uren goed gaat. Maar om het een langere tijd te testen hoef je er niet de hele tijd bij te zijn, desnoods laat je de synth gewoon een dag aan staan met de knop op een andere positie dan de waarde in de patch op dat moment. Dan kom je er echt wel achter. Hoe dan ook, ik mag zometeen dus 50 euro betalen om mijn synth überhaupt terug te krijgen en dan is hij nog niet eens gerepareerd ook niet. Als ze niet uitgebreid willen/kunnen testen, hadden ze er ook gewoon op kunnen vertrouwen dat de knop echt niet goed is en hem gewoon vervangen.

Misschien moet ik maar gewoon de 50 euro betalen zodat ik hem in ieder geval terug krijg en daarna middels video ofzo bewijzen dat hij echt stuk is en dan die 50 euro terugeisen en hem alsnog laten repareren. Maarja, dan is het maar de vraag of ik dat geld terugkrijg.. Volgens mij sta ik wel gewoon in mijn recht; het product valt gewoon binnen de garantie en die knop functioneert gewoon niet zoals hij zou moeten. Dan zou het toch niet zo moeten zijn dat ze net alsof doen dat er niets met die knop aan de hand is en mij nog geld uit de zak proberen te kloppen ook?

Nouja, wordt vervolgd...
 
OK, ik heb eigenlijk altijd goeie ervaringen gehad met bax, tot nu:
Klote man.
Dat van die wachtrij herken ik. Ik laat hem gewoon overgaan op de speaker. (heb onbeperkt bellen, dus dat maakt mij minder uit)
Moet wel zeggen dat ik de laatste maanden geen lange wachttijden meer heb, maar vrij snel de receptie krijg die dan een terugbelverzoek maakt.
Misschien was het nog zomervakantie oid met extra onderbezetting.

Algemene tip voor een volgende keer bij een probleem wat 'soms' gebeurt.
Maak een filmpje, zodat het iig duidelijk is 'dat' er wat gebeurt en wanneer. Zet die op Youtube (verborgen) en vermeld die youtube link bij de klacht.
Iets wat niet reproduceerbaar is (en dat zegt de gemiddelde fabrikant snel, is mijn ervaring helaas), betekent dat je hem gewoon terugkrijgt (en blijkbaar moet je dan ook betalen, wat nieuw is voor mij, maar Bax verandert de service voorwaarden nog wel eens).

Maar dan begint het feest weer van voren af aan.
Weer opsturen etc. etc.
Ik heb dit 1x meegemaakt (tot 3x teruggestuurd), maar ben sindsdien overgestapt op het filmen van wat er gebeurt.
Dat heeft mij tot dusver goed geholpen.

Dit is niet alleen voor Bax overigens, maar voor elke garantieclaim waarbij jouw klacht niet overduidelijk is.
 
Veel van jouw ervaringen met de Hydrasynth herken ik uit het verleden, toen ik twee keer een reparatie had. Blijkbaar is er toch niet veel veranderd en had ik sindsdien gelukkig geen reparaties nodig.

Het gebrek aan track and trace herken ik ook van terugsturen binnen de 30 dagen. Men heeft blijkbaar een manier van werken met DHL die ervoor zorgt dat er na ontvangst op het dhl depot er niet meer getraced kan worden. Niet goed voor de gemoedsrust!

Ook ik herken het slepende, trage. Zowel de wachttijden aan de telefoon met “domme” Bax-helpdeskmedewerkers, als de langzame verwerking door leveranciers. (Volgens mij was het Voerman bij mij… brrr…)

Onderzoekskosten is niet ongebruikelijk, maar wel frustrerend. Helemaal als iemand concludeert dat er geen defect is.

Eigenlijk is de enige conclusie die je kan trekken: is er iets mis voor de 30-dagen periode, stuur het terug. Zelfs bij schappelijke retailers (zoals Coolblue) ben je bij garantie alsnog afhankelijk van de beoordeling van een bedrijf dat erachter zit, en valt het vaak in je nadeel uit. Ik heb soms wel eens afgezien van garantie, omdat ik bang was voor voorrij- en onderzoekskosten. (Ging om een koelkast ;))
 
Ja ik heb er idd van geleerd om de volgende keer gewoon direct terug te sturen. En idd filmpje te maken.

Wel een klein lichtpuntje: ben vandaag eindelijk door de wachtrij heen gekomen en had een heel vriendelijke en behulpzame medewerker aan de telefoon en hij begreep de ergernis en situatie en ze gingen kijken wat ze er aan kunnen doen. Ik heb wel het gevoel dat ze hun best nu gaan doen om het op te lossen, maar het is nog wel even afwachten. Waarschijnlijk krijg ik uiterlijk volgende week bericht.

Overigens begint het eigenlijk al met de manier van garantie aanmelden. Bij Bax wordt er gevraagd om een omschrijving en krijg je gelijk een retourlabel om hem terug te sturen (automatisch). Ik heb een keer bij Thomann een garantieaanvraag gedaan en daar werd het eerst door de afdeling gecontroleerd en vroegen ze me nog wat dingen en ook om een filmpje te maken en daarna pas zeiden ze: stuur maar op. Werd toen ook netjes en snel afgehandeld. Das een heel verschil. Ik had ook al enigszins het gevoel bij bax van: “ik hoop dat ze het zo begrijpen”
 
Ja ik heb er idd van geleerd om de volgende keer gewoon direct terug te sturen. En idd filmpje te maken.

Wel een klein lichtpuntje: ben vandaag eindelijk door de wachtrij heen gekomen en had een heel vriendelijke en behulpzame medewerker aan de telefoon en hij begreep de ergernis en situatie en ze gingen kijken wat ze er aan kunnen doen. Ik heb wel het gevoel dat ze hun best nu gaan doen om het op te lossen, maar het is nog wel even afwachten. Waarschijnlijk krijg ik uiterlijk volgende week bericht.

Overigens begint het eigenlijk al met de manier van garantie aanmelden. Bij Bax wordt er gevraagd om een omschrijving en krijg je gelijk een retourlabel om hem terug te sturen (automatisch). Ik heb een keer bij Thomann een garantieaanvraag gedaan en daar werd het eerst door de afdeling gecontroleerd en vroegen ze me nog wat dingen en ook om een filmpje te maken en daarna pas zeiden ze: stuur maar op. Werd toen ook netjes en snel afgehandeld. Das een heel verschil. Ik had ook al enigszins het gevoel bij bax van: “ik hoop dat ze het zo begrijpen”
Uiteindelijk kwam het bij mij wel goed idd.
En zeker, Thomann heeft een betere 'after sales / support' (wat ik er van heb meegemaakt).
 
OK, ik heb eigenlijk altijd goeie ervaringen gehad met bax, tot nu:

Ik heb vorig jaar een Hydrasynth keyboard besteld bij bax en het begon er al mee dat de leverdatum telkens weer met een paar maanden werd opgeschoven. Goed, daar kan bax ook niet veel aan doen, behalve dat ze volgens mij doelbewust een onrealistische leverdatum op de site zetten om klanten te lokken bij hun te bestellen ipv bij de concurrent die wel eerlijk is over de leverdatum. Maar dat boeit me nog niet zo, dat wist ik eigenlijk al wel van te voren dat bax zo werkt. Ik had nog een kortingsbon liggen van bax en had er ook geen haast mee, dus prima.

Uiteindelijk eind vorig jaar dan eindelijk mijn Hydrasynth mogen ontvangen, maar ik merkte al de eerste dag dat 1 van de potmeters niet goed was; de LFO>Cutoff knop stuurde soms ineens zonder dat ik eraan zat zijn huidige positie door naar de synth engine, terwijl de patch een heel andere waarde had. Je kunt wel bedenken wat een ramp dat zou zijn tijdens een live optreden; de patch begint dan ineens keihard het filter open en dicht te gooien (afhankelijk van de positie van de knop). Gelukkig (of juist niet, maar dat lees je hieronder) gebeurde het niet heel vaak, meestal eens in de paar uur, maar soms ook een paar keer in het uur.

Ik heb het toen al direct gemeld, maar heb nog even gewacht met het terugsturen, omdat ik er wel even mee kon leven en wilde graag gewoon eerst de synth verder uitproberen. Achteraf had ik dit niet moeten doen, want blijkbaar kun je binnen de 1e 30 dagen gewoon de synth terugsturen bij een defect en dan krijg je direct een nieuwe teruggestuurd. Maar goed, ik dacht; ik stuur hem later wel op en dan laat ik ze die knop gewoon vervangen/repareren.

Uiteindelijk dus na een paar maanden de synth teruggestuurd om hem te laten repareren. Eerst ging het al mis bij de verzending (track & trace werd niet bijgewerkt; alsof de synth niet door de koerier was ontvangen) en na een hoop gebel en gemail kreeg ik uiteindelijk (gelukkig) na 6 weken een automatisch gegenereerde mail dat ze de synth hadden ontvangen.

Goed, ik was allang blij dat de synth terecht was, want was even bang dat ik hem gewoon kwijt was en aangezien ik geen track & trace had die kon aantonen dat hij bij hun moest zijn had ik geen poot om op te staan.

Maar, uiteindelijk na weer maanden wachten raakte mijn geduld wel een beetje op. Ik mailen, duurde weer 2 weken voor ik een reactie kreeg. Gingen ze navragen wat de status was, want hij was naar de leverancier (ik neem aan ASM) gestuurd. Weer 2 weken later maar weer een mail gestuurd, en telkens weer moet ik een week of langer wachten tot ik reactie krijg. Dat is al zwaar irritant, maar waarschijnlijk kunnen ze daar bij de klantenservice ook niets aan doen, want ik denk dat ze gewoon zwaar onderbezet zijn. Maarja, bellen schoot ook niet op, want meestal kom je in de wacht te staan en heb al meerdere keren na een half uur wachten de hoorn er maar op gegooid.

Hoe dan ook, in plaats van dat ik uiteindelijk een keer een mail of telefoontje krijg met tekst en uitleg, krijg ik weer zo'n automatisch gegenereerde mail met een betaallink; of ik even 50 euro over wil maken. Ik dacht dat dit te maken had met een andere bestelling die ik had geplaatst (Modal Cobalt8M) en dat er iets was mis gegaan of verwarring. Dus ik weer mailen en weer een paar weken wachten voor ik antwoord kreeg... Wat bleek: Ik moest 50 euro betalen, omdat de leverancier geen defect kon vinden en dan is hun beleid dat de klant moet betalen voor de onderzoeks-/administratie-/verzendkosten. Ik wist niet wat ik hoorde! Dus ik weer een ietwat verontwaardigde mail erachteraan gestuurd en inmiddels ben ik alweer een week aan het wachten en tot op heden heb ik er nog geen reactie op. Vandaag er maar eens achteraan gebeld, maar weer na 30 minuten de hoorn erop gegooid.

Ik kan me best voorstellen dat ze de fout niet direct ontdekken, aangezien het soms uren goed gaat. Maar om het een langere tijd te testen hoef je er niet de hele tijd bij te zijn, desnoods laat je de synth gewoon een dag aan staan met de knop op een andere positie dan de waarde in de patch op dat moment. Dan kom je er echt wel achter. Hoe dan ook, ik mag zometeen dus 50 euro betalen om mijn synth überhaupt terug te krijgen en dan is hij nog niet eens gerepareerd ook niet. Als ze niet uitgebreid willen/kunnen testen, hadden ze er ook gewoon op kunnen vertrouwen dat de knop echt niet goed is en hem gewoon vervangen.

Misschien moet ik maar gewoon de 50 euro betalen zodat ik hem in ieder geval terug krijg en daarna middels video ofzo bewijzen dat hij echt stuk is en dan die 50 euro terugeisen en hem alsnog laten repareren. Maarja, dan is het maar de vraag of ik dat geld terugkrijg.. Volgens mij sta ik wel gewoon in mijn recht; het product valt gewoon binnen de garantie en die knop functioneert gewoon niet zoals hij zou moeten. Dan zou het toch niet zo moeten zijn dat ze net alsof doen dat er niets met die knop aan de hand is en mij nog geld uit de zak proberen te kloppen ook?

Nouja, wordt vervolgd...


Klote voor je met de Hydrasynth dat het zo is gegaan.
Dit is precies de reden waarom ik dit topic heb geopend, niet vanwege verschuivende levertijden want zeker momenteel is het bij veel leveranciers een probleem en da's in veel branches.
Nee, het ging mij om de after service die sinds een jaar of 2 een stuk slechter is dan hoe het vroeger was en dat kan behoorlijke irritaties geven.
Zeker ook als je dan nog 50 euro moet betalen om je synth terug te krijgen.

Ik zou als ik jou was de fabrikant benaderen en dit geval voorleggen.
Het is hun eerste synth en moeten nog naam maken, ik denk dat ze met goede service wel gebaat zijn, misschien dat hun Bax even kunnen benaderen?
Je mag met zo'n duur apparaat wel wat service verwachten lijkt me.
Ik hoop voor je dat het binnenkort netjes voor je wordt opgelost.
 
Klote voor je met de Hydrasynth dat het zo is gegaan.
Dit is precies de reden waarom ik dit topic heb geopend, niet vanwege verschuivende levertijden want zeker momenteel is het bij veel leveranciers een probleem en da's in veel branches.
Nee, het ging mij om de after service die sinds een jaar of 2 een stuk slechter is dan hoe het vroeger was en dat kan behoorlijke irritaties geven.
Zeker ook als je dan nog 50 euro moet betalen om je synth terug te krijgen.

Ik zou als ik jou was de fabrikant benaderen en dit geval voorleggen.
Het is hun eerste synth en moeten nog naam maken, ik denk dat ze met goede service wel gebaat zijn, misschien dat hun Bax even kunnen benaderen?
Je mag met zo'n duur apparaat wel wat service verwachten lijkt me.
Ik hoop voor je dat het binnenkort netjes voor je wordt opgelost.
Ja daar zat ik ook aan te denken. Ik geef ze nog even een kans, ze zouden er uiterlijk volgende week op terug komen.

Wat ik overigens ook vreemd vond: Ze hadden hem naar een reparateur gestuurd, dus niet naar de fabrikant (ASM dus). Ik vroeg of ze dan wel originele onderdelen gebruikten, want wil geen B-merk ofzo en uberhaupt wil ik hem gewoon origineel houden, zeker omdat het ook nog binnen de garantie van de fabrikant zelf valt.

Als het product nu kapot was buiten de fabrieksgarantie, maar nog binnen de extra garantie die Bax levert, dan hebben ze wat mij betreft meer vrijheid om dat soort dingen te doen.

De beste man aan de telefoon verzekerde mij dat ze alleen originele onderdelen gebruikten. Ik heb hier wel mijn twijfels bij eerlijk gezegd. Het zou natuurlijk kunnen dat ASM overal ter wereld erkende reparateurs hebben die ze voorzien van onderdelen, maar ik vraag me af of dat hier het geval is.

Goed, we gaan het meemaken.
 
maar ik merkte al de eerste dag dat 1 van de potmeters niet goed was; de LFO>Cutoff knop stuurde soms ineens zonder dat ik eraan zat zijn huidige positie door naar de synth engine, terwijl de patch een heel andere waarde had.
Dit is gewoon een probleem want dan moet je lang en uitgebreid testen, da's het vervelende met af en toe wel of niet.
Je kan beter iets hebben wat het gewoon niet doet, dan heb je een duidelijke klacht.

Zal waarschijnlijk naar de distributeur zijn gestuurd. NETHERLANDS | Ashun Sound Machines

Ja dat kan maar ik vraag me of dat in dit geval het beste is, een distributeur is in zekere zin een beetje plat gezegd ook een dozenschuiver terwijl de fabrikant echt de mensen zijn die zich met de ontwikkeling bezig houden, een niet goede unit dat raakt hun persoonlijk.
Het is te hopen dat deze distributeur goede service levert, bij Roland bijv heb ik niet zo'n goede ervaring met het service center want dat is toen ik het nodig had toch vooral gericht op zakelijke en of pro klanten en voor de rest moet je bij de winkel zijn.
Dat vind ik bij Novation altijd wel lekker, als je een probleem hebt kan je gewoon even chatten met ze en die staan erom bekend dat ze snel dingen oplossen.
Van de week nog bij een forumlid, die kreeg gewoon cheeks opgestuurd, gratis en voor niets en als ik me niet vergis had ie die Peak van een ander gekocht.
En Behringer die niet bij iedereen in een goed blaadje staat die willen dat je direct een defecte unit naar hun toe stuurt ipv een dealer en dan lossen zij het met je op en ik heb daar goede verhalen over gehoord.

En dan tegenwoordig bij Bax 50 euro als ze niets kunnen vinden en dat kan zomaar bij zo'n soms wel en soms niet klacht, dan ben je mooi de l.l om het maar even zo te zeggen.
 
bij mij was het omgekeerd, als ik bij Bax mijn Hydrasynth had besteld was er 5 weken leveringstijd, maar werd wel al na 2 weken thuis geleverd. als het positief is, mag het ook gezegd worden.
 
Het is volgens mij vrij gebruikelijk dat de distributeur de garantie afhandelt.

Voor Korg is dit ‘t bedrijf Voerman. Kan niet slechter dan dit bedrijf! Echt alles gaat daar mis. Soort Bax maal tien…

Ik heb vaak te maken gehad met Roland, die hebben een eigen service center voor de Benelux. In tegenstelling tot een eerdere post heb ik daar alleen maar goede ervaringen mee. Vriendelijk en kundig. Ook fijn bij Roland is dat veel oudere onderdelen toch nog ‘n tijdje beschikbaar blijven - in elk geval voor mijn producten. Dat is niet overal zo.
 
Het is volgens mij vrij gebruikelijk dat de distributeur de garantie afhandelt.

Voor Korg is dit ‘t bedrijf Voerman. Kan niet slechter dan dit bedrijf! Echt alles gaat daar mis. Soort Bax maal tien…

Ik heb vaak te maken gehad met Roland, die hebben een eigen service center voor de Benelux. In tegenstelling tot een eerdere post heb ik daar alleen maar goede ervaringen mee. Vriendelijk en kundig. Ook fijn bij Roland is dat veel oudere onderdelen toch nog ‘n tijdje beschikbaar blijven - in elk geval voor mijn producten. Dat is niet overal zo.
Voerman heeft inderdaad al decennia lang een erg slechte reputatie. Zelf ook een paar verbijsterende ervaringen mee gehad. Ik koop daarom al 20+jaar geen nieuwe Korg spullen meer in NL. Roland levert met plezier onderdelen van decennia geleden, vooropgesteld dat ze die zelf nog hebben natuurlijk.

Veel distributeurs doen gewoon wat je van ze mag verwachten.

Maar er zijn hier natuurlijk ‘experts’ die op zo ongeveer iedere thread met enorme epistels menen te moeten reageren, en zichzelf tijdens het tikken ervan wijsmaken de wijsheid in pacht te hebben.

Ik ben erg blij met de negeerlijst.
 
Het is volgens mij vrij gebruikelijk dat de distributeur de garantie afhandelt.

Voor Korg is dit ‘t bedrijf Voerman. Kan niet slechter dan dit bedrijf! Echt alles gaat daar mis. Soort Bax maal tien…

Ik heb vaak te maken gehad met Roland, die hebben een eigen service center voor de Benelux. In tegenstelling tot een eerdere post heb ik daar alleen maar goede ervaringen mee. Vriendelijk en kundig. Ook fijn bij Roland is dat veel oudere onderdelen toch nog ‘n tijdje beschikbaar blijven - in elk geval voor mijn producten. Dat is niet overal zo.
Ik heb ook goede ervaringen met Roland!
 
Nadeel is dat ze afspraken met dhl hebben gemaakt waarbij dhl de retouren ‘opspaart’ en in bulk aan Bax stuurt ipv direct doorsturen. Dit is natuurlijk goedkoper voor Bax maar in combi met uiterst trage afhandeling kan je soms wel een maand wachten op je centen.

Positieve ervaringen zijn er ook, zo hebben ze onlangs nog gratis wat kabels opgestuurd omdat er iets niet goed werkte en ook weleens achteraf korting gekregen omdat er daags na mijn aankoop een kortingsactie kwam.
 
Ja daar zat ik ook aan te denken. Ik geef ze nog even een kans, ze zouden er uiterlijk volgende week op terug komen.

Wat ik overigens ook vreemd vond: Ze hadden hem naar een reparateur gestuurd, dus niet naar de fabrikant (ASM dus). Ik vroeg of ze dan wel originele onderdelen gebruikten, want wil geen B-merk ofzo en uberhaupt wil ik hem gewoon origineel houden, zeker omdat het ook nog binnen de garantie van de fabrikant zelf valt.

Als het product nu kapot was buiten de fabrieksgarantie, maar nog binnen de extra garantie die Bax levert, dan hebben ze wat mij betreft meer vrijheid om dat soort dingen te doen.

De beste man aan de telefoon verzekerde mij dat ze alleen originele onderdelen gebruikten. Ik heb hier wel mijn twijfels bij eerlijk gezegd. Het zou natuurlijk kunnen dat ASM overal ter wereld erkende reparateurs hebben die ze voorzien van onderdelen, maar ik vraag me af of dat hier het geval is.

Goed, we gaan het meemaken.
Nou ik heb bericht terug; ze hebben er nog een keer naar (laten) kijken en nog steeds konden ze het probleem niet vinden. Ze gaan me dus alsnog de synth pas (ongerepareerd) terugsturen nadat ik 50 euro heb betaald.

Ik ben er klaar mee (wacht nu al sinds half juni) en ga nu gewoon betalen. Maar ga het wel proberen vast te leggen op video en dan eis ik dat ze me die 50 euro terugbetalen en alsnog die knop laten repareren. Ondertussen ga ik ook opnieuw contact opnemen met ASM en het verhaal uitleggen, kijken of zij mij misschien nog kunnen helpen.
 
Nou ik heb bericht terug; ze hebben er nog een keer naar (laten) kijken en nog steeds konden ze het probleem niet vinden. Ze gaan me dus alsnog de synth pas (ongerepareerd) terugsturen nadat ik 50 euro heb betaald.

Ik ben er klaar mee (wacht nu al sinds half juni) en ga nu gewoon betalen. Maar ga het wel proberen vast te leggen op video en dan eis ik dat ze me die 50 euro terugbetalen en alsnog die knop laten repareren. Ondertussen ga ik ook opnieuw contact opnemen met ASM en het verhaal uitleggen, kijken of zij mij misschien nog kunnen helpen.
Zou het kunnen dat het probleem inmiddels is verdwenen? Een potmeter blijft toch iets analoogs, er kan verloop in de klacht zitten. Misschien nog maar eens goed testen of 't er nog wel is.
 
Zou het kunnen dat het probleem inmiddels is verdwenen? Een potmeter blijft toch iets analoogs, er kan verloop in de klacht zitten. Misschien nog maar eens goed testen of 't er nog wel is.
Dat zou mooi zijn (wel jammer van die 50 euro dan). Ik zal hem idd eerst testen voor ik verder actie onderneem. Maar ik heb al een half jaar met die klacht gewacht voor ik hem terug heb gestuurd, dus kan me niet voorstellen dat het ineens is opgelost op het moment dat ik hem eindelijk terugstuur.. Maar we gaan het meemaken.
 
Ik ben er klaar mee (wacht nu al sinds half juni) en ga nu gewoon betalen. Maar ga het wel proberen vast te leggen op video en dan eis ik dat ze me die 50 euro terugbetalen en alsnog die knop laten repareren. Ondertussen ga ik ook opnieuw contact opnemen met ASM en het verhaal uitleggen, kijken of zij mij misschien nog kunnen helpen.

Met een opname van het probleem zet je ze schaakmat denk ik, als je een rechtsbijstandverzekering hebt dan kunnen die je met zoiets wel helpen.
In ieder geval zal ik bij een soms wel/soms niet vage klacht volgende keer een clipje maken en dat meesturen, dan kunnen ze in ieder geval niet zeggen dat ze niets kunnen vinden en wel 50 euro afrekenen.
 
Back
Top