Prophet 5 Rev -1 by Analogue Renaissance

egres

Hardwarepolitie
Lid sinds
16 februari 2011
Berichten
6.328
Locatie
Synthcity
t'zal ff wachten zijn op een degelijke demo want die piep sounds zullen het niet maken lol
 

Rvooh

Gepokt en gemazeld
Lid sinds
9 december 2002
Berichten
7.018
Locatie
la Côte belge

This is a quick demo of the Analogue Renaissance "REV -1" modification for the Prophet 5 Rev 3. This reverts it sonically to the earlier, much bigger-sounding Rev 2 and beyond. In this video you hear it in 2-pole mode with Q-compensation. Both were not available in the Prophet 5 before and give it the capability to create huge sounding CS-80 Blade Runner style brass sounds.
 

egres

Hardwarepolitie
Lid sinds
16 februari 2011
Berichten
6.328
Locatie
Synthcity
Eerst Reverb er af dan pas kan je het degelijk horen,en het moet met korte sounds want in rev 2 gaat het niet over 'Q-compensatie' want dat heeft een 2040 niet!,wel super dynamisch t.o.v een rev3.

Ik hoor vooral reverb built-up 'compensatie' atm van die peak freq.

waardeloos
 

egres

Hardwarepolitie
Lid sinds
16 februari 2011
Berichten
6.328
Locatie
Synthcity
Supervet, hoop dat ze nu ook nog met iets komen dat je kunt switchen tussen de rev 3 en rev 1 sound, zou helemaal ideaal zijn. Ben ook best wel content met de rev 3 curtis sound

Lijkt me onmogelijk,de originele 3320 vcf chips moeten er toch uit om deze kit te kunnen plaatsen.
 

filterstein

zoekt een Voyetra Eight
Lid sinds
7 augustus 2003
Berichten
150
Nou, afgezien van dat er voldoende ruimte in de kast moet zijn lijkt het plaatsen van 2 verschillende filterchips en daar tussen schakelen niet het grootste probleem.
Het echte probleem is dat niet alleen het filter anders is, maar ook de chips voor vco, vca, eg, etc. Want in de oudere versies zitten geen Curtis CEM chips, maar SSM chips.
Nu is daar inmiddels ook al aardig wat van gekloond, maar het moet duidelijk zijn dat alleen het filter vervangen er nog geen andere p5 versie van maakt.
 

MacGyverGear

🎹🎷🎸 🎤👍
Lid sinds
22 Maart 2008
Berichten
8.514
Locatie
Omg. Hoorn-Enkhuizen
idd.. die ssm2230 voor de VCO is ook al wat ik me afvroeg.. maar wel leuk van deze mod is dat ie een 12db filter heeft en dat kan toch behoorlijk smaakvol klinken met een stevige portie resonance..
 
Top