• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
    Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
    Lees dan deze mededeling!

Nieuw muzikaal epos : Mars - IV (genre Vangelis etc)

Danny

DAW-less creator °1967
Lid sinds
13 Maart 2003
Berichten
3.065
Locatie
Stabroek - Antwerpen
Mja, ik heb zelfs een heel album gepost (2 jaar aan gesleuteld) waar ik wel één hele reactie op heb gehad.
Staat alweer bijna op page 2 met één hele reactie. Ik zal maar gewoon accepteren dat klassiek uit is ;)

Op zich is het ook niet geheel onlogisch: omdat er eigenlijk best veel nummers/creaties gepost worden, val je binnen de kortste keren naar het achterplan en kom je niet meer aan de verdiende aandacht toe. En dat doet niets aan de kwaliteit van je resultaat. Dat terwijl er voldoende geïnteresseerden voor de traditionelere synthmuziek op dit forum zitten. Maar ja ... hoe te bereiken?

Een ideetje waar ik al een tijdje mee speel is om een thread op te zetten waarin je zou kunnen vragen wie er geïnteresseerd is om een melding te krijgen wanneer je een nieuwe track post. Die kan je dan met een privébericht aanschrijven. Misschien is dat wel een tof idee, misschien ook niet.

Maar ik zal eens op zoek gaan naar jouw post want ook dat is mij dus ontglipt :erm:. Zo zie je maar dat het niet eenvoudig is om op te vallen 8).


:doei:

Danny
 

j0ris

Ouwe rot
Lid sinds
5 Maart 2002
Berichten
1.012
Knap werk, tof ook dat je gedetailleerd beschrijft welke "trucs" en geluiden je hebt gebruikt.

Maar het is verder absoluut niet mijn smaak, de "zoetsappigheid" is mij wat te veel.
 

Danny

DAW-less creator °1967
Lid sinds
13 Maart 2003
Berichten
3.065
Locatie
Stabroek - Antwerpen
Bedankt j0ris . Dat het niet je smaak is, vind ik niet erg. Ieders zijn eigen hè :okdan:. Wel fijn dat je het werk op zich waardeert :).

Groeten

:doei:
Danny
 

Bahamut

yip yip
Lid sinds
28 mei 2002
Berichten
2.222
Locatie
Nijmegen
Voor mij ook iets te zoetsappig qua melodielijnen en de geluiden die daarvoor zijn gebruikt.
Wat betreft het arrangement zou het stuk een break kunnen gebruiken door ergens de melodie en 't ritme (bijna) helemaal stil te laten vallen voor een ruimtelijke/spacey, atmosferische onderbreking, zoals ook op het einde te horen is.
Verder niets dan waardering voor deze professioneel klinkende en zeer gedetailleerde track.
 

Danny

DAW-less creator °1967
Lid sinds
13 Maart 2003
Berichten
3.065
Locatie
Stabroek - Antwerpen
Bahamut : Bedankt voor de waardering. Jammer dat het nummer zoveel als zoetsappig ervaren wordt. Het is gewoon een duidelijke melodielijn met geluiden waar duidelijk vibrato wordt gebruikt om gevoel uit te drukken. Krijg je dan zoetsappigheid? Ik weet niet. Ik vind het persoonlijk eerder gewoon melodieus, iets wat in de moderne muziek het meestal moet afleggen tegen ritme. Maar dat zijn nu eenmaal de broodnodige smaakverschillen :).

Die break kan ik deels in komen. Ik heb dat hier echter expres achterwege gelaten omdat het een onderdeel maakt van een project met meerdere nummers. En laat nou net de reeds afgewerkte nummers een duidelijke break (of sommige zelfs meerdere breaks) bevatten. Als ik dit bij Mars ook zou gedaan hebben, dan zou het geheel van het project te saai worden. Ik bekijk het dus vanuit het geheel, maar dat hoort iemand die enkel deze compositie beluisterd niet.

Wat ik vooral onthoudt van alle commentaren is dat de details opvallen (wat altijd mijn bedoeling is) en dat het harde werk wat erin gestoken is, gewaardeerd wordt :mega:.

:doei:

Danny
 

JimmyEyckmans

Stamgast
Lid sinds
7 juli 2020
Berichten
410
Locatie
Belgie
Danny Allereerst de muziek: wonderlijk mooi. Ik vind dit echt prachtige muziek en ontzettend goed en mooi uitgevoerd. Je kunt horen dat je er flink aandacht aan besteed hebt en er moeite in hebt gestoken. Het resultaat is prachtig en ronduit professioneel. Ik heb er enorm van genoten net zoals van je eerdere uitgaven in dezelfde serie. Ik denk dat ik dit de mooiste vind maar ga ze allemaal opnieuw beluisteren.

Ik heb ook de video gekeken en die is heel erg mooi. Ik merkte zelf dat mijn aandacht weggetrokken werd van de muziek door de "feitjes" (die zeer interessant zijn en daardoor mijn aandacht opeisen)... dat doet jouw muziek eigenlijk te kort. Gelukkig heb ik nu de MP3 opstaan en die komt bij mij intensiever binnen dus fijn dat je allebei aanbiedt.

Ik kan niet wachten op meer releases in deze serie en ik zal het maar verklappen: ik ben in mijn hobbyschuurtje nieuwe planeten aan het maken zodat er geen einde komt aan deze serie.

Prachtig man!! Bedankt voor het delen!! :halleluja:halleluja:halleluja


Goede muziek moet altijd beluisterd worden zonder dat je iets erbij doet.
Het is slechte muziek die video clips nodig hebben om de inhoudsloosheid van de track te verdoezelen.
Zodat je gefocused zou blijven op het liedje en het zou uit beluisteren.
En hoeveelste meer je het dan hoort en uit luistert, zoveelste beter zal je het vinden.
Omdat er een band groeit op dat moment, tussen de artiest en jou.
Je vind de clip wel cool, je vind dit van de artiest, dat, en op den duur gaat het niet zozeer meer over je muziek
maar over jou...

En hoeveelste leuker ze jou vinden, zoveelste leuker vinden ze je muziek.

Het is een illusie.


Maar goede muziek, daar leid een video clip zelfs vanaf, want daar zitten zoveel kleine details in die je enkel maar kan horen door je 100% op de song te focussen, en NIETS anders.

Ik begrijp dat iets zoals youtube uiteindelijk vele views kan halen en dat een videoclip dus nodig is voor sommigen maar zoals jij zegt, kan ik goed begrijpen dat de video afleid van de song.
 

Danny

DAW-less creator °1967
Lid sinds
13 Maart 2003
Berichten
3.065
Locatie
Stabroek - Antwerpen
Wat die afleiding door een videoclip betreft, kan ik jullie absoluut bijtreden. Daarom voorzie ik in mijn posts steeds een link met enkel en alleen muziek en daarnaast eentje naar de video. Zo kan de geïnteresseerde zelf kiezen wat ie wil.
Persoonlijk hoor ik ook liefst alleen de muziek omdat je dan meer de tijd neemt om de details te zoeken en te ontdekken (werkt heel goed over koptelefoon en dan in het duister). Het is voor mij sowieso een absolute must dat mijn tracks zonder beelden ook overeind blijven ... en tot nu toe denk ik wel dat ik daar steeds in geslaagd ben :engel:.

Waarom er video's bij deze nummers gemaakt worden? Het hoofddoel van dit ganse project (Solar System) zijn voorstellingen in een planetarium van een volkssterrenwacht en dan is het juist nodig om beelden te hebben. :)

Wel weer leuke reacties op dit nummer :koffie:.


:doei:

Danny
 
Top