• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer en krijg je ook geen email als je je wachtwoord probeert te resetten?
    Neem dan even contact met ons op.

  • De uitslag van de Synthforum Contest 2020 is bekend!

Arturia Keystep Pro

score100

Well-known member
Lid sinds
27 mei 2009
Berichten
178
Ik heb een bsp en een keystep. Gebruik ze ook in combinatie en dacht al langer dat het fijn zou zijn om hier een apparaat van te maken. Fijn dus!
Een ding wat bij de bsp slecht gedaan is is de mute feature. Dat je dan altijd twee fingers moet gedrukt houden om een drumdeel te muten en ook niet langzaam een na de volgende kan muten..:stupid
Had zo makkelijk better kunnen en toch werd dit nooit veranderd ondanks alle firmware upgrades. Hopelijk hebben ze daar over nagedacht!
 

allstyles

Well-known member
Lid sinds
30 oktober 2018
Berichten
407
Locatie
Vriezenveen
Ik heb een bsp en een keystep. Gebruik ze ook in combinatie en dacht al langer dat het fijn zou zijn om hier een apparaat van te maken. Fijn dus!
Een ding wat bij de bsp slecht gedaan is is de mute feature. Dat je dan altijd twee fingers moet gedrukt houden om een drumdeel te muten en ook niet langzaam een na de volgende kan muten..:stupid
Had zo makkelijk better kunnen en toch werd dit nooit veranderd ondanks alle firmware upgrades. Hopelijk hebben ze daar over nagedacht!

Je kan toch niet maar 1 drumdeel muten?? je mute dan toch alle drumtracks?!
Mocht dit wel zo zijn, wat is de knopcombinatie?!

Misschien dat het overkill is, maar juist de rotators op de bsp vind ik makkelijk en snel werken die had ik er graag nog bij op gezien.....
 

krautrock1958

Well-known member
Lid sinds
22 september 2016
Berichten
3.509
Locatie
wormerveer
Ik hoop dat mute en randomness per drumpart ingesteld kan worden zodat bijv de kick doorgaat maar andere delen onvoorspelbaar worden maar zoals ik het nu zie is dat denk ik niet het geval.
Dat zou 'm in ieder geval een stuk beter maken.
 
Laatst gewijzigd:

score100

Well-known member
Lid sinds
27 mei 2009
Berichten
178
Je kan toch niet maar 1 drumdeel muten?? je mute dan toch alle drumtracks?!
Mocht dit wel zo zijn, wat is de knopcombinatie?!

Misschien dat het overkill is, maar juist de rotators op de bsp vind ik makkelijk en snel werken die had ik er graag nog bij op gezien.....

Ja hoor drum+mute gedrukt houden
 

score100

Well-known member
Lid sinds
27 mei 2009
Berichten
178
Zou je mij aub kunnen melden wat ik verkeerd doe?! :engel:

Misschien niet al te beste video,.. maar ik kan nog steeds geen losse drum track muten,.. hij mute ze dan nog steeds allemaal :erm:


Omdat de url upload niet werkt,.. hier even een link naar het filmpje :erm:


https://www.youtube.com/watch?v=74SoGvkICoQ

Je houdt slechts de mute knob gedrukt maar je moet de DRUM en de MUTE knob tergelijk indrukken en terwijl je dat doet nog een pad drukken.

Maakt misschien duidelijk waarom ik het niet goed vind ;)
 

ishi

Administrator
Staff member
Lid sinds
16 december 2017
Berichten
1.128
Locatie
Utrecht
Jee, lekker die 4x polyphonic triple CV-outputs. Precies wat ik net nodig had. :okdan:
 

krautrock1958

Well-known member
Lid sinds
22 september 2016
Berichten
3.509
Locatie
wormerveer
Een goede timing trouwens nu polyfonie bij eurorack er een beetje in begint te komen, samen met je BSP heb je dan wel een fijn stel sequencers bij elkaar.
Wel een hoop programmeerwerk zo met al die sequences die je dan hebt.
Ik vind die 400 euro nog wel een beetje hoog en ik ga er vanuit dat als de economie weer in het normale ritme zit dat ie dan wat in prijs zakt zo richting 325 of zoiets.
 

Bob123

Sandgarden Rec. Studios
Lid sinds
30 Maart 2007
Berichten
379
Locatie
Sandgarden
Ik heb hem nu sinds een week of twee in huis. Het ding is gewoon super inspirerend ..... als het allemaal zou werken zoals beloofd.

Misschien is het niet slecht de keystep pro nergens meer te verkrijgen is, want het ziet er allemaal wel leuk uit, maar de firmware is op zijn zachtst gezegd één grote puinhoop: hoe meer features je ontdekt, des te meer loop je keihard tegen de ontelbare bugs aan:

Steps kopiëren kan enkel binnen de eerste 16 steps. Ga je daarbuiten dan activeert hij gewoon een default step, bvb C4.
Als je de roller strip aanraakt en je hebt op een track meer dan 1 pattern geprogrammeerd, dan verspringt de sequencer zonder reden naar 1 van die patterns.
Als je een sequence leeg maakt (shift+clr ptn) en je progt nieuwe steps, dan komen da pas geclearde steps soms als bij wonder weer terug. Ook na saven/herstarten/step editen.
Als je een polyfone sequence naar monofoon omzet, dan zou de sequencer enkel de laagste noten mogen spelen. In de praktijk kiest de sequencer gewoon zelf welke noten belangrijk zijn.
Een pattern saven naar een 'lege' locatie werkt niet. Je moet het pattern copy/pasten.
Verder stuurt hij soms over usb en din midi een onstabiel clocksignaal.
Als je op een arpeggiator track een akkoord inprogt, dan speelt de arp deze noten niet. De arpeggiator werkt enkel via op het keyboard in real time gespeelde noten.
Af en toe crasht de sequencer gedeeltelijk waardoor bepaalde tracks niet meer willen meespelen, of bepaalde steps wegvallen. Herstarten is dan enige oplossing.

Anyway, fantastisch apparaat, maar een beetje te vroeg gereleased.
Het goede nieuws is dat je de meest gebruikte parameters via het miniscule schermpje kan editen. En hij heeft een werkende metronoom met speakertje !
 
Top