• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
  Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
  Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
  Lees dan deze mededeling!

Korg Wavestate

korg-fm-wavestate1-770x425 (1).jpg


Somehow Future Music Magazine managed to send out their latest edition a day early and have gazumped Korg by having a complete review of their brand new Wavestate keyboard a day before it was due to be announced.

https://www.gearnews.com/leak-korg-i...izer-tomorrow/
 

Attachments

 • korg-fm-wavestate1-770x425 (1).jpg
  korg-fm-wavestate1-770x425 (1).jpg
  98,1 KB · Bekeken: 60

klinkske

vond een DRUMULATOR :)
Lid sinds
21 december 2007
Berichten
5.574
Locatie
Streek rond Herentals - België
ik lees online dat sommigen 'm al hebben. Vermits musicstore spreekt over begin mei zou ik bax maar niet te hard geloven, tenzij voor de eerste pre orders misschien
 
Lid sinds
12 oktober 2016
Berichten
2.763
Het hele filmpje van Sonic Lab bekeken, wat ook hier naar voren komt is dat toch best veel menu diving nodig is om iets te doen. Ik vraag me af hoe dit in verhouding staat met de Argon8 en vooral de Hydrasynth, in de praktijk.
 
Lid sinds
12 oktober 2016
Berichten
2.763
ik raak steeds minder enthousiast naarmate ik meer videos zie

Ja, dat heb ik ook. Denk dat het werken met de Wavestate op deze manier al snel begint te vervelen. Hierboven noemde ik ter vergelijking de Argon8, speelt kennelijk ook iets dergelijks. Hier zegt iemand: "(...) I’m going to send mine back (...) I’m alright with it though, the more I use it the more the interface irritates me. Just too many shift functions!" Ben benieuwd naar de gebruikerservaringen hier op het forum met de Hydrasynth, wat dat betreft. Dat zal nog wel komen, vooralsnog heeft alleen Tom 32 er eentje, dacht ik.
 

vipal

Ouwe rot
Lid sinds
27 april 2005
Berichten
1.121
Locatie
west gelderland
ik heb bax al benaderd met de vraag om de bestelling van de wavestate om te zetten naar een minilogue xd module, ik wil dan wel de 15% korting meenemen die ik had, ben benieuwd of en hoe de helpdesk reageert. stom dat dit niet eerder heb besloten, vond de minilogue xd zowieso erg goed klinken en de open architectuur is natuurlijk ook een pre. als bax niet meewerkt stuur ik m gewoon terug en koop ik wel ergens anders die module, #bax, wel meelezen jongens van de hulpdesk :)
 

Tom 32

Ouwe rot
Lid sinds
16 januari 2003
Berichten
3.497
Locatie
hete kolen
Ik ben intussen ook minder overtuigd dan ik eerst was.
Ik schrijf hem niet bij voorbaat af, maar ik ben ook niet meer zo stellig.
Misschien dat mijn initiële hebberigheid wat wegebt, maar na het bekijken van de review van Nick Batt heb ik er geen haast meer mee.
Ik ga eerst de kat maar eens goed uit de boom kijken, documenten bestuderen en gebruikersreviews en demo's afwachten.

Bovendien ben ik ook benieuwd wat Korg op FM gebied in petto heeft.
Ook de mogelijkheid om een Hydrasynth keys aan mijn Hydra desk te hangen is op termijn een optie.
Er valt in ieder geval veel te kiezen op het moment.....
 

sinew1958

Ouwe rot
Lid sinds
27 augustus 2002
Berichten
2.208
Locatie
Lier
Raar,bij mij wekt er steeds meer en meer interesse op.Je hoeft niet altijd van nul te beginnen.Wat ik ook veel doe is van een bestaande preset het naar je hand zetten.Een ander klank kan al een heus verschil maken of een layer bijzetten,noem maar op.
 
Lid sinds
12 oktober 2016
Berichten
2.763
Je hoeft niet altijd van nul te beginnen.

Dat is waar. Maar ik vraag me af of je ook bij het veranderen van een bestaande preset toch best veel moet menu diven en het allemaal wat bewerkelijk is. Misschien komt er nog 'ns een editor, dat zou helpen. Maar zonder editor moet de interface wel dusdanig prettig werken dat het niet heel snel gaat vervelen. Op dat punt heb ik meer vertrouwen in de Hydrasynth. Net als Tom 32 zegt, de kat eerst maar 'ns uit de boom kijken.
 

Tom 32

Ouwe rot
Lid sinds
16 januari 2003
Berichten
3.497
Locatie
hete kolen
Ik heb op moment genoeg om mij te vermaken.
Met de Hydrasynth net in huis en een Jupiter-X op komst zie ik voorlopig ook geen ruimte om mij uitgebreid te verdiepen in nog een (complex) instrument.
De Wavestate heeft nog zeker mijn interesse, maar er zijn veel interessante ontwikkelingen op het moment en ik wil ook mijn modulaire systeem uitbouwen.
Genoeg te doen, maar ik ga hem zeker in de gaten houden. De klanken die ervan hoor vind ik erg goed.
 

sinew1958

Ouwe rot
Lid sinds
27 augustus 2002
Berichten
2.208
Locatie
Lier
Ik hoop toch stilletjes dat is de Wavestate zullen uitbreiden,een 61 key versie (zoals met de argon serie),met een pak meer knoppen,is me de meerprijs wel waard.
Of iemand die er een controller voor maakt.
 
Lid sinds
12 oktober 2016
Berichten
2.763
sinew1958 : Ja, een uitgebreidere versie zou mooi zijn. Als de meerprijs binnen het redelijke is, tenminste. De huidige versie is al behoorlijk aan de prijs, denk ik. Een controller eventueel gemaakt door een andere partij is ook mooi.

Ik vraag me trouwens af hoe lang het gaat duren voordat mensen de Wavestate hacken, je zou denken dat e.e.a. mogelijk moet zijn als het op een RPi draait.
 

Tom 32

Ouwe rot
Lid sinds
16 januari 2003
Berichten
3.497
Locatie
hete kolen
Dat is voor mij ook een reden even geen haast te hebben.
Wat volgt er nog.....
 
Lid sinds
12 oktober 2016
Berichten
2.763
Dat is voor mij ook een reden even geen haast te hebben.
Wat volgt er nog.....

Ja, ook daarom mss geen slecht idee om even te wachten. Bijvoorbeeld een uitgebreidere versie met een verbeterde interface, en dan ook verkrijgbaar als desktop. Zou leuk zijn.


Wat ik ook veel doe is van een bestaande preset het naar je hand zetten.Een ander klank kan al een heus verschil maken of een layer bijzetten,noem maar op.

Iemand op GS maakte daar een opmerking over, een bevestiging wat jij zegt inderdaad werkt en zo veel klanken je "eigen" kan maken. Maar beginnen van scratch is kennelijk toch een ander verhaal, dat is wat zorgelijk.
 
Top