Korg ARP 2600

Top!! En geen spul voor kabouters deze keer, dat belooft
 
fijn om weer eens wat andere nieuws te horen dan alleen maar "behringer behringer behringer"

ben benieuwd!
 
Nou....Behringer weet nu wel waar hij aan toe is.
Eens kijken of ze binnen een halfjaar een 2600 kloon op de markt krijgen. ;)
 
Goh, misschien toch die nieuwe TTSH maar even snel nog verkopen voor die waarde zakt.
 
Blijkbaar moeten dinosaurussen als JMJ en de generaties die z'n muziek willen emuleren eerst uitsterven voordat fabrikanten met iets willen komen dat echt nieuw is?
 
Goh, misschien toch die nieuwe TTSH maar even snel nog verkopen voor die waarde zakt.

lig ik niet wakker van. een TTSH is te herstellen, zulke moderne petieterige dingen niet
 
Gok dat binnen 2 jaar de BRP2600 uit is met meer features. Fingers crossed dat het net zo goed lukt als bij de Odyssey.
 
Heel knap dat korg er in godsnaam aan begint met die dreigende clone koorts
 
Goed nieuws! Die kan ik er wel bij hebben naast mijn The Human Comparator 2600 Mini Meanie, zoals de TTSH voluit heet. Maar dan moet hij wel goedkoper zijn dan de 2600 (!) euro's die ik ervoor heb betaald.
 
Ben ook benieuwd of het Korg (en Behringer) dan wel lukt om hem ook echt te laten klinken als een arp2600, op dat vlak slaat de TTSH de plank volledig mis imho.
 
Het is soms verbazingwekkend hoe sterk de blik gericht is op het verleden, van degenen die zich bezighouden met elektronische muziek. Het begint in dit draadje al met de video van JMJ, gaat over een nummer op een album dat 41 jaar geleden verscheen. Enthousiaste reacties als tof en goed nieuws wanneer Korg blijkbaar de synth gaat nabouwen die op dat oude album is te horen. Tja.

Laten we voor het gemak het even beperken tot analoog, misschien heerst de gedachte dat er toch niks nieuw is te verwachten op dat gebied en het verleden daarom zo dominant is. Dat zou best een misvatting kunnen zijn. In de digitale wereld kennen we de FPGA (Field-Programmable Gate Array), de nieuwe Waldord Kyra is gemaakt met deze technologie. Op analoog terrein bestaat ook zoiets, de Field-Programmable Analog Array (FPAA). Deze technologie is echter nog niet zo gevorderd als de digitale versie. Maar er worden wel vorderingen gemaakt, ook op het gebied van analoge synthese. Met name Georgia Tech, een technische universiteit in de VS, is hiermee bezig. Het lukt al om bouwstenen van een analoge synth, VCO's, VCA's en VCF's, daarmee te maken. Nu nog vrij traditionele vormen, zoals een ladderfilter in het geval van de VCF, maar dan wel in één keer 12 exemplaren daarvan op een enkele FPAA.

Potentieel kan dit leiden tot een analoge supersynth zoals we nog niet hebben gezien, er komen dan mogelijkheden in zicht die nu erg moeilijk zijn om te realiseren. Zo'n synth stelt alles wat we tot nu toe hebben gezien op analoog gebied in de schaduw, ook de oudjes die altijd zo worden geroemd door liefhebbers van analoog. Maar de ontwikkeling kan wel wat hulp gebruiken. Steun van een fabrikant die synths maakt zou natuurlijk een hele mooie duw in de rug zijn, die fabrikant kan in de toekomst door deze investering als eerste zo'n analoge supersynth op de markt brengen.

Maar nee, dat doet zo'n fabrikant niet. Die steekt de yens niet in de analoge synth van de toekomst. Liever in een heruitgave van een oud beestje dat, op een paar jaar na, een halve eeuw oud is. Het zal vooral met demografie te maken hebben. Wanneer de generatie babyboomers te oud is om zich bezig te houden met de oude meuk, dan zal de blik gericht kunnen worden op de toekomst. Maar zover is het nog niet. Met elk verkocht exemplaar van deze Korg zal de analoge synth van de toekomst weer een beetje verder naar achteren worden gedrukt. Maar veel plezier met het spelen van Equinox 7, hoor.
 
Top post , helemaal mee eens.
Het gros vd synthmarkt kijkt de verkeerde kant uit.
snel scoren met heruitgaves/clones van machines uit een lang vervlogen eeuw.
 
Back
Top