• Het stemmen voor de Synthforum Contest 2020 is begonnen.

  • Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer en krijg je ook geen email als je je wachtwoord probeert te resetten?
    Neem dan even contact met ons op.

Expressive E Osmose: Augmented Keyboard

barend

Well-known member
Lid sinds
12 februari 2008
Berichten
870
Locatie
Weert
Ik denk dat in de toekomst alle synth's,keyboards,controllers deze technologie gaan gebruiken.

Ik weet het niet. Alle synths lijkt me ook overdreven. Dat zeggen ze al heel lang, er zijn al genoeg experimenten geweest op dit gebied de laatste 10/15 jaar (misschien al eerder), maar het grote publiek nog niet doorgezet.
 
Lid sinds
10 november 2010
Berichten
5.430
Locatie
Homeless Studio
Ik denk dat in de toekomst alle synth's,keyboards,controllers deze technologie gaan gebruiken.


Nou ja laten eerst dat ding is proberen.
In al die filmpjes spelen wel de top van de top toetsenisten....
Wellicht als de stakingen voorbij zijn en we in de winter van 2020 eindelijk dat ding binnen hebben gaat die snel de deur weer uit :D

Het kan echt zo zijn dat dit idd een nieuwe formfactor gaat worden als het toegangkelijk blijkt.
Maar ja als het nivo al cello blijkt dan blijft het een niche.

De engine ook verre weg van conventioneel en toegangkelijk...
 
Lid sinds
10 november 2010
Berichten
5.430
Locatie
Homeless Studio
Echt grappig heb de Osmose aan 2 collega's laten zien. 1 daarvan maakt ambient maar de ander speel alleen piano.
En ze zijn allebij stoked.

Heeft iemand die editor al gedraaid?
Bij mij zo buggy als de pest. Is een max patch... Voor de rest wel overzichtelijk.
Je kan denk ik ook de patches voor ContinuuM laden.
 

Der_Mantie

Vintage lit
Lid sinds
5 juli 2005
Berichten
3.898
Interessant instrument. Vraag mij alleen af waarom het mechanische gedeelte, achter het keyboard, open en bloot ligt? Kan een aardig stoffig worden wellicht.
 

Nap

XVintage lid
Lid sinds
17 januari 2007
Berichten
10.044
Locatie
Den Bosch
Wat is de ervaring hier met MPE/PolyAT instrumenten? Ik weet dat Live het niet ondersteunt in elk geval, maar dat er wel wat (ingewikkelde) workarounds lijken te zijn om dingen voor elkaar te krijgen. In Logic is het schijnbaar vrij makkelijk maar daar heb ik nog nooit mee gewerkt. Zou het wel fijn vinden om de MIDI via mijn computer naar alle instrumenten door te kunnen zetten. Ik begrijp dat zowel de Roland JV's als de Integra als de OB6 die ik heb staan PolyAT zouden moeten ondersteunen. Voor de Moog One heb ik de vraag gesteld en kreeg ik nogal een technische MIDI manual terug waar ik uit afleid dat er schijnbaar wel een en ander mogelijk zou zijn maar dat dat wel een science project gaat worden :D Enfin, we hebben nog even tot de zomer (mits alles goed gaat, voor hetzelfde geld zit het tegen en loopt het uit).
 
Lid sinds
10 november 2010
Berichten
5.430
Locatie
Homeless Studio
De Roland JV's ondersteunen geen polyAT maar omdat deze multimembraal zijn kun je ze wel met een workaround polyAT bespelen.
maar patches editen is dan wel weer moelijk.

Ik kan me voorstellen dat de moog one net als de ob m6 iedere voice op een ander midikanaal kan zetten.

In beide gevallen moet de polyat/mpe data in verschillende kanalen gesplit.

Das wat ik er van heb begrepen.

Verder geen ervaring met polyAT/mpe
 

Nap

XVintage lid
Lid sinds
17 januari 2007
Berichten
10.044
Locatie
Den Bosch
De Roland JV's ondersteunen geen polyAT maar omdat deze multimembraal zijn kun je ze wel met een workaround polyAT bespelen.
maar patches editen is dan wel weer moelijk.

Even voor de volledigheid (na verplaatsing posts): zowel de JV als XV romplers ondersteunen wel PolyAT. Zie de JV/XV draad voor verdere uitleg!
 
Laatst gewijzigd:

Akikaze

Hardware only
Lid sinds
26 oktober 2004
Berichten
2.055
Locatie
Midden Nederland
Als je iedere stem op een ander midikanaal kan zetten, wat Flyweight schrijft, dan is dat midi mono-mode, Dat bestaat al heel lang, ik denk vanaf het begin van midi, en was ooit bedoeld voor midi-gitaristen. Als je MPE kunt omzetten naar mono-mode, dan zijn we er ook.... bijna, want de interne synth heeft 8 meer stemmen dan er midikanalen zijn. Maar ik verwacht dat MPE op den duur gemeengoed gaat worden, ook in sequencers, al ben ik bang dat Akai het laat afweten en ik vertik het om software te gebruiken.
 
Top