• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
  Lukt het inloggen niet meer en krijg je ook geen email als je je wachtwoord probeert te resetten?
  Neem dan even contact met ons op.

 • De uitslag van de Synthforum Contest 2020 is bekend!

 • Als lid van Synthforum kunnen we uren praten over synths en aanverwante zaken. Waar het uiteindelijk natuurlijk om gaat is het maken van muziek. Heb je iets gebrouwen, geproduceerd, gecomponeerd of ingespeeld wat je graag wilt delen met de rest van de community, dan is dit de juiste plek om dat te doen. Ben je trots op het resultaat of wil je suggesties voor verbetering, post dan hier je track. Wil je alleen luisteren en opbouwende kritiek geven? Dat kan ook.

  Er zijn twee manieren om je track te plaatsen:

  1. Via de uploadmogelijkheid die Synthforum biedt. Het mp3 bestand mag dan niet groter zijn dan 20 MB. Maak een nieuwe thread aan en klik links onder het bericht op "bestanden toevoegen". Kies na het uoloaden voor "Insert". Alleen dan wordt de audio player in je post zichtbaar.

  2. Via een externe site. Er bestaan verschillende sites die ruimte bieden om je muziek te hosten. Je kunt in je bericht een link naar je track plaatsen. Omdat Synthforum de soundcloud link automatisch omzet in een player, gaat hier de voorkeur naar uit. Je hoeft dus verder niets te doen, alleen de link naar je track in je post plakken.

  Let op: Wanneer je track op SoundCloud op "private" staat, verschijnt er geen player, maar blijft alleen de link over.

  Een veelgebruikt alternatief is YouTube. Heb je je muziek op je YouTube kanaal gezet, dat kun je je clip embedden door simpelweg een link te posten. Daarna wordt de YouTube player automatisch embed in je post. Dit geldt ook voor video's van bijvoorbeeld Facebook en Vimeo.

  Heel veel succes en plezier gewenst!

Hypersphere - Lost [Uplifting Trance)

X-treme

Active member
Lid sinds
12 april 2019
Berichten
31
Locatie
Southside
https://soundcloud.com/hyperspherenl/lost/s-pzSUs

Eigenlijk geen nieuwe track, maar een project dat al eeuwig open staat. Dit is eigenlijk wel de final zoals ik m prima vind. Ik zou graag ooit met een echte vocaliste willen werken, maarja eerst maar wat oefenen. Deze vocals zijn van splice, heb ze wat geknipt en geplakt en met variaudio mijn eigen melodie erin gebracht. Dat hoor je uiteraard soms wel een beetje maargoed, het is meer een oefenprojectje :)
 

3ddie

Well-known member
Lid sinds
5 april 2019
Berichten
668
De ontwikkeling vind ik heel mooi. In het begin vind ik de kick veel te overheersend (of ligt dat aan mij). Fijn dat je iets afrond... is voor mij ook altijd een enorme valkuil. Ik probeer nu ook dingen af te maken en nieuwe dingen te beginnen om het leer tempo (en vooral de oefen-snelheid) te verhogen. Werkt goed tot zo ver.
 

e-Gloomy-nations

Well-known member
Lid sinds
12 april 2006
Berichten
9.193
Locatie
Belgiƫ
Ik luister terwijl ik surf, dus ik let niet op details, maar het was wel erg goeie Trance dat ik hoorde... Leuke track, succes met het afwerken ervan ! :)
 

metatron

Sw, Sdshn, Ptch & Rvrb
Lid sinds
25 juli 2002
Berichten
2.921
Locatie
Alto Paraiso, Brazil
Plus punten...
Het klinkt allemaal goed, net als een echte professionele track. Leuke trucjes in de overgangen en met de voice. Bouwt mooi naar de brug toe (2:22). Ook naar de drop toe gewerkt is goed gedaan. Bass line is ook lekker.

Dingen die beter kunnen...
De voice sample is iets te overheersend (te hard in volume). Rond 1:58 zou ik een extra element in de track toevoegen. Denk dat als je de piano meer reverb geeft het net iets vetter klinkt. De bass in de break iets zachter, en wellicht ook een octaaf lager. Op 4 minuten een boem effect zou het net iets meer kunnen geven in deze overgang. De reversed crash een tikje zachter. Bij 6:01 alvast stoppen met de kick, daar waar de snare roll opkomt. Dat kan de overgang net even iets beter maken.
Met betrekking tot geluiden die je hebt gebruikt, en dan bedoel de main lead drop, deze zou net iets trancier kunnen. Heb ook het idee dat ie erg op links staat gepand, net als de vocal. Als je deze in het midden zet en ondersteund met een breder sound als layer, wordt het wat voller in de mix. (de vocal staat goed daar op links, het gaat om de lead)

Goed gedaan man! Is dit ook de track waar je de bassline als voorbeeld liet zien in het topic van mijn track?
 

bombario

Well-known member
Lid sinds
9 januari 2004
Berichten
2.114
Locatie
Zwolle
Zo, die kick staat hard zeg. Zeker in verhouding tot de overige percussie. Als de bas erbij komt valt dat niet op.

Opbouw is goed. Break zoals het hoort. En hij valt lekker, hoewel ook wat schel. Ik voel hem niet echt. Kan er niet precies de vinger op leggen, maar de bas komt niet helemaal door. De energie daarentegen is top.

Ook nog een opmerking over het arrangement. Het is allemaal goed verzorgd, maar nergens origineel. Viooltjes in de break, arp eronder, boel open draaien en weer gaan. Daar valt denk ik ook nog veel winst te boeken, want de sound en overgangen zijn overwegend dik in orde.
 

X-treme

Active member
Lid sinds
12 april 2019
Berichten
31
Locatie
Southside
Zo, eindelijk weer internet. Wat een drama hier vandaag... Maar thanks mannen voor de op en aanmerkingen, ik ga daar zeker mee aan de slag :) ik blijf echt moeite hebben met afmixen, dat is echt mn zwakste kant zegmaar :( Of de kick gaat tenonder of hij is te hard hahaha..

Plus punten...
Is dit ook de track waar je de bassline als voorbeeld liet zien in het topic van mijn track?
Nopesss, dit is een ouder project. Die bassline zit in mn laatste projectje :) zal ik ook nog wel es posten!
 

X-treme

Active member
Lid sinds
12 april 2019
Berichten
31
Locatie
Southside
Op zich wel een interessante plugin inderdaad, maar als ik het goed begrijp kost die dus 199$ per jaar? Dat is wel aardig aan de prijs dan :O Maar ik zal de demo versie eens testen, thanks voor de tip in ieder geval :)
 
Top