• Graphic designers opgelet: Ontwerp jij het nieuwe Synthforum logo?
    Lees hier meer

  • Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
    Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
    Lees dan deze mededeling!

Roland komt met nieuwe grooveboxen, MC-101 en MC-707

Roland komt met nieuwe grooveboxen, MC-101 en MC-707



mc-707_front_gal.jpg
 

Attachments

  • img_products_08.jpg
    img_products_08.jpg
    145,2 KB · Bekeken: 26
Last edited by a moderator:

Montfrooij

Ouwe rot
Lid sinds
4 februari 2020
Berichten
685
Locatie
Gelderland
klinkt goed!

hoe zijn de drumpads? die van de tr-8s is namelijk waardeloos!!

Ja. Ik moest een beetje spelen met de pad instellingen, maar kan nu naar hartelust spelen.
Ik lees wel dat ze minder zijn dan (bijv) die van de MPC's, maar voor wat ik gewend ben werkt het prima.
(drumpad ervaring is Nektar T4 en Arturia SparkLE tot dusver)
 

Manic

Ouwe rot
Lid sinds
5 januari 2009
Berichten
894
Locatie
Achterhoek
Houston,
We've got em.
Eerste 'projectje' om de basis onder de knie te krijgen.


En een tweede projectje om met externe gear te syncen.



Paar dingen vallen me op.
  • Het werkt echt anders dan met een DAW (ten minste, hoe ik met een DAW werk) waar je makkelijker met lange melodielijnen werkt. Dit is toch 128 steps max en dan begint de clip opnieuw. Je kunt hem wel oprekken qua scale, maar dan halveer je die clip gewoon qua snelheid en heb je wel meer lengte, maar minder stappen per tel. Wat niet altijd werkt. Maar een combinatie kan altijd nog. (via USB de tracks naar je DAW en dan verder)
  • Je hebt in no time iets leuks gemaakt.
  • MAN wat een geluiden. Veel en ook best veel bruikbaar
  • Vrij veel ingangen / uitgangen en erg flexibel qua routing.
Ik volg de tutorials van Roland om op een 'natuurlijke' manier alles te ontdekken. En tussendoor lekker plezier maken.

Je kan clips chainen he, dus als 128 steps te kort is, knoop je er gewoon 2 aan elkaar. Wanneer de clip dan is afgelopen gaat hij automatisch door naar de volgende. De volgende zou dan aan het einde automatisch weer terug naar de vorige kunnen gaan (is maar net hoe je het in stelt).

Ik vind de Zenology plugin van de cloud een erg fijne manier om vette sounds te vinden en aan te passen of zelf nieuwe patches te maken. Je kan ze dan exporteren naar de Mc-707, of bij gebruik van de originele patch of slechts kleine aanpassingen kun je daarna gewoon dezelfde patch makkelijk op zoeken in de Mc-707 en evt daar nog wijzigingen maken. Maar het is zo veel fijner om op een groot scherm sounds te zoeken uit een grote lijst van duizenden patches..
 

Montfrooij

Ouwe rot
Lid sinds
4 februari 2020
Berichten
685
Locatie
Gelderland
Je kan clips chainen he, dus als 128 steps te kort is, knoop je er gewoon 2 aan elkaar. Wanneer de clip dan is afgelopen gaat hij automatisch door naar de volgende. De volgende zou dan aan het einde automatisch weer terug naar de vorige kunnen gaan (is maar net hoe je het in stelt).

Ik vind de Zenology plugin van de cloud een erg fijne manier om vette sounds te vinden en aan te passen of zelf nieuwe patches te maken. Je kan ze dan exporteren naar de Mc-707, of bij gebruik van de originele patch of slechts kleine aanpassingen kun je daarna gewoon dezelfde patch makkelijk op zoeken in de Mc-707 en evt daar nog wijzigingen maken. Maar het is zo veel fijner om op een groot scherm sounds te zoeken uit een grote lijst van duizenden patches..

Ja zeker, dat kan. Maar melodie opnemen die langer is dan 128 steps is wat lastig toch?
(ben nog niet aan dat deel van de tutorial toegekomen hahahahaha)

Bij die zenology plugin, krijg je die bewerkte geluiden dan wel weer 'gewoon' in je preset list, of staan ze dan op je SD kaart?
Ik heb die nog niet gedownload, maar was dat zeker wel van plan voor het editen.

En een andere vraag, als jij op MOTION ON klikt, wat gebeurt er dan?
Bij bij blijft die knop aan (groen) wat ik ook doe.
En krijg ik een melding EREASE FILTER MOTION (ook zonder shift ingedrukt)
Ook blijft de rec motion niet aan als ik hem indruk.


Ik vraag me af of dat bij anderen ook zo is, want in de handleiding staat het anders (dat je eerst op ON moet drukken om deze 'aan' te krijgen)
 

Manic

Ouwe rot
Lid sinds
5 januari 2009
Berichten
894
Locatie
Achterhoek
Ja zeker, dat kan. Maar melodie opnemen die langer is dan 128 steps is wat lastig toch?
(ben nog niet aan dat deel van de tutorial toegekomen hahahahaha)

Bij die zenology plugin, krijg je die bewerkte geluiden dan wel weer 'gewoon' in je preset list, of staan ze dan op je SD kaart?
Ik heb die nog niet gedownload, maar was dat zeker wel van plan voor het editen.

En een andere vraag, als jij op MOTION ON klikt, wat gebeurt er dan?
Bij bij blijft die knop aan (groen) wat ik ook doe.
En krijg ik een melding EREASE FILTER MOTION (ook zonder shift ingedrukt)
Ook blijft de rec motion niet aan als ik hem indruk.


Ik vraag me af of dat bij anderen ook zo is, want in de handleiding staat het anders (dat je eerst op ON moet drukken om deze 'aan' te krijgen)

Dat is een goeie vraag. Misschien is het wel mogelijk om eerst 2 lege clips te maken, die te chainen en daarna er pas overheen op te nemen. Nooit geprobeerd eigenlijk.

Je moet idd een eigen patch bank maken, die op de SD kaart zetten en dan kun je de sounds laden vanuit de SD kaart. Ze komen dus niet 'gewoon' tussen je preset list. En helaas is het ook (nog) niet mogelijk om ze te previewen :/

Klinkt alsof jouw shift knop blijft hangen? Ik zou even contact opnemen met Roland.
 

Montfrooij

Ouwe rot
Lid sinds
4 februari 2020
Berichten
685
Locatie
Gelderland
Dat is een goeie vraag. Misschien is het wel mogelijk om eerst 2 lege clips te maken, die te chainen en daarna er pas overheen op te nemen. Nooit geprobeerd eigenlijk.

Je moet idd een eigen patch bank maken, die op de SD kaart zetten en dan kun je de sounds laden vanuit de SD kaart. Ze komen dus niet 'gewoon' tussen je preset list. En helaas is het ook (nog) niet mogelijk om ze te previewen :/

Klinkt alsof jouw shift knop blijft hangen? Ik zou even contact opnemen met Roland.

1. Gaan we een x proberen. Of ik neem die dingen achteraf op via de DAW (de 707 hoeft niet alles te kunnen :) )
2. Heb je een betaalde account? Ik kon er nog niet echt uit wijs worden of het de moeite waard is voor mij.
3. Ja, mee bezig. Al blijft Shift niet hangen hoor. Ten minste, niet bij andere knoppen. Ben nu (eindelijk) bij de support specialist aangekomen. Downgrade 1.30 - 1.50 - 1.60 gedaan. Nieuwe SD kaart. Factory reset.
Niks hielp. Ik ben een beetje bang dat het een gevalletje kapot is.
En dan hopen dat garantie nog iets voorstelt.
 

Manic

Ouwe rot
Lid sinds
5 januari 2009
Berichten
894
Locatie
Achterhoek
1. Gaan we een x proberen. Of ik neem die dingen achteraf op via de DAW (de 707 hoeft niet alles te kunnen :) )
2. Heb je een betaalde account? Ik kon er nog niet echt uit wijs worden of het de moeite waard is voor mij.
3. Ja, mee bezig. Al blijft Shift niet hangen hoor. Ten minste, niet bij andere knoppen. Ben nu (eindelijk) bij de support specialist aangekomen. Downgrade 1.30 - 1.50 - 1.60 gedaan. Nieuwe SD kaart. Factory reset.
Niks hielp. Ik ben een beetje bang dat het een gevalletje kapot is.
En dan hopen dat garantie nog iets voorstelt.

2) Ja ik heb een Ultimate account, ook vanwege de ACB synths
3) Roland is binnen de garantieperiode wel prima. Heb al eens mijn TR-8S laten repareren, was een fader van defect. 0 kosten voor mij. Duurde alleen wel een paar weken...
 

Montfrooij

Ouwe rot
Lid sinds
4 februari 2020
Berichten
685
Locatie
Gelderland
2) Ja ik heb een Ultimate account, ook vanwege de ACB synths
3) Roland is binnen de garantieperiode wel prima. Heb al eens mijn TR-8S laten repareren, was een fader van defect. 0 kosten voor mij. Duurde alleen wel een paar weken...

2, nice. Ik verwacht dat ik geen subscription ga nemen. Dat is het voor mij niet waard. Ik heb alleen een 707 en heb voorlopig waarschijnlijk wel genoeg aan de 3000 geluiden die meegeleverd zijn :)
3, we gaan het zien....
 

Montfrooij

Ouwe rot
Lid sinds
4 februari 2020
Berichten
685
Locatie
Gelderland
Projectje 4 alweer.
Nog altijd aan het ontdekken (en heerlijk aan het jammen)
De 707 is echt een instrument (of kan zich zo gedragen) en ik kom de winter er wel meer door denk ik.
 

Havelock

I Love Synthesizer Sound!
Lid sinds
2 april 2004
Berichten
1.185
Locatie
Obdam (NL)
Mooi gemaakt!
 

pip

Ouwe rot
Lid sinds
17 januari 2008
Berichten
998
Locatie
Delft
Inderdaad, zeer veel en goede geluiden. Ik gebruikte mijn mc-101 vooral als rompler.

Het is inderdaad waar dat je gebonden bent aan een maximaal aantal steps ivm een daw. Maar als een van de weinige grooveboxen kan je ook “off the grid” inspelen. Dus wat dat betreft heb je meer flexibiliteit dan met de gemiddelde groovebox, die gebonden zijn aan de exacte steps. (Daar zijn dan ook wel weer truuks voor maar het blijft behelpen.)
 

Montfrooij

Ouwe rot
Lid sinds
4 februari 2020
Berichten
685
Locatie
Gelderland
Inderdaad, zeer veel en goede geluiden. Ik gebruikte mijn mc-101 vooral als rompler.

Het is inderdaad waar dat je gebonden bent aan een maximaal aantal steps ivm een daw. Maar als een van de weinige grooveboxen kan je ook “off the grid” inspelen. Dus wat dat betreft heb je meer flexibiliteit dan met de gemiddelde groovebox, die gebonden zijn aan de exacte steps. (Daar zijn dan ook wel weer truuks voor maar het blijft behelpen.)

Soms zijn de beperkingen (ik heb een 707) juist wel weer prettig. Zodat je bezig bent met het maken van muziek ipv het afmixen etc.
Ik moet zeggen dat ik soms wel tegen de polyfonie aan loop en ook de 128 steps voor langere melodie lijnen wat weinig zijn.
(ja, je kunt clips chainen, maar dat haalt het plezier wel uit het spelen als je net geïnspireerd aan het opnemen bent,of de scale verlagen, maar dan mis je weer de mogelijkheid om meer noten kort achter elkaar te kunnen spelen)
Niet direct een dealbreaker overigens, maar dat hadden ze van mij wel naar 256 of 512 mogen gooien.
Die polyfonie is wel een dingetje trouwens. (voice stealing) zeker bij lange pads (die blijven spelen) raak ik soms ineens een onderlaag kwijt en dan merk ik dat een noot die al veel eerder aangeslagen is, ineens verdwenen is.
Ik moet er nog induiken waar het dan precies in zit, want het gebeurt lang niet altijd.
 

Ytse

༼ つ ◕_◕ ༽つ
Lid sinds
16 december 2003
Berichten
2.575
Locatie
Rotterdam
Vind die Zenology wel interessant voor bij mijn MC101. Maar ik heb niet zo'n zin in een Roland Cloud abonnement. En de prijs los is wat hoog. Zouden ze gratis moeten geven voor waar de Zenology compatible mee is.
 

Montfrooij

Ouwe rot
Lid sinds
4 februari 2020
Berichten
685
Locatie
Gelderland
Vind die Zenology wel interessant voor bij mijn MC101. Maar ik heb niet zo'n zin in een Roland Cloud abonnement. En de prijs los is wat hoog. Zouden ze gratis moeten geven voor waar de Zenology compatible mee is.

Ja, ik zou wel meer gratis willen krijgen :)
 

Ytse

༼ つ ◕_◕ ༽つ
Lid sinds
16 december 2003
Berichten
2.575
Locatie
Rotterdam
Snap dat ze niet alles gratis geven en hoeft ook niet. Maar als je wat hardware hebt staan zou er wat af kunnen. Of is er al zo iets?
 

Montfrooij

Ouwe rot
Lid sinds
4 februari 2020
Berichten
685
Locatie
Gelderland
Snap dat ze niet alles gratis geven en hoeft ook niet. Maar als je wat hardware hebt staan zou er wat af kunnen. Of is er al zo iets?

Niet dat ik weet.
Het lijkt sowieso nog niet helemaal 'af' de integratie met de software.
Je zou verwachten dat er een (gratis) applicatie zou zijn waarmee je dingen op de 707 / 101 etc. kan beheren.
Zoals Moog heeft met de Subsequent 37 / Minitaur / Sirin waar je een VST en een stand alone versie hebt van de editor om patches te kunnen beheren en maken.

Ik weet niet of er plannen in die richting zijn, maar ik mis dat soms wel bij Roland.
 
Top