Elke marktplaats post op Facebook

Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
De enige reden dat ik het irritant vind, is dat ik wel interesse heb in nieuws, maar zeer zeker niet in elke marktplaats post. Ook gezien de zeer scheve verhouding tussen deze twee soorten posts geeft mij een reden om SF op FB niet meer te volgen, omdat er bijna geen inhoudelijke posts meer zijn.

Als ik een suggestie mag doen: Wellicht een idee om een FB page te maken: SF Marktplaats en daar alle marktplaats posts naar te pushen, zodat je kunt kiezen of je deze wil volgen of niet.
 
Maar als ik zelf een advertentie zou plaatsen, zou ik het denk ik wel prettig vinden als het bereik vergroot zou worden. Als adverteerder sta je niet met naam en toenaam genoemd, en voor het bekijken en reageren moet je uiteindelijk toch bij Synthforum zijn.

Dan zou je ook bv automatisch plaatsen op marktplaats.nl of tweedehands etc een verbetering vinden. Zelf ben ik meestal redelijk specifiek waar ik een advertentie wil plaatsen, en in welke zoekactie ik zichtbaar wil zijn. Sf is doorgaans prettig en overzichtelijk qua reacties, marktplaats is behoorlijk wat irritante ruis en oplichters, facebook wellicht nog wel meer. Hou mijn advertentie maar gewoon onder mijn beheer, als ik op SF plaats is dat omdat ik het op SF wil plaatsen.
 
Even een officiële reactie (veel te laat. I know). Bij wijze van test hebben we inderdaad alle nieuw geplaatste advertenties naar onze Facebook page gepushed. We dachten dat we daar twee goede redenen voor hadden:

1. SF krijgt mogelijk een groter bereik waardoor synthliefhebbers bekend worden met het forum.
2. We hebben signalen opgepikt die erop duiden dat de marktplaats op SF minder wordt bezocht en bekeken.

We hebben ook nagedacht over mogelijke bezwaren. Die zagen we niet. Nog steeds niet om eerlijk te zijn. Iedereen, lid of geen lid, kan een RSS feed opzetten en posts vanuit het forum pushen naar iedere gewenste site. Dit is altijd zo geweest. Daarnaast laat de advertentie op FB minder gegevens zien dan op SF. Voor de volledige advertentie moet toch worden doorgeklikt naar Synthforum.

Een opt in of out is helaas geen optie.

We overwegen nu test nu voortijdig te beëindigen. Wel vraag ik me nog af wat nu de werkelijk bezwaren precies zijn? Ik ben persoonlijk ook geen fan van Facebook. Ik heb dan ook geen account. Maar als ik zelf een advertentie zou plaatsen, zou ik het denk ik wel prettig vinden als het bereik vergroot zou worden. Als adverteerder sta je niet met naam en toenaam genoemd, en voor het bekijken en reageren moet je uiteindelijk toch bij Synthforum zijn.

ik ben zelf wel een fan van facebook voor het gebruik van groepen waar ik me zelf op kan aanmelden, maar ik snap de bezwaren wel. Als je ergens een advertentie post dan doe je dat bewust op dat platform, het is mijn inziens niet wenselijk dat dat platform uit eigen beweging voor jou andere platformen gaat inzetten om ook je advertentie op te adverteren, dat zou je dan zelf wel kunnen doen als je dat gewild had. Als je als synthforum dat al doet dan zou ik dat zeker heel groot vermelden in de marktplaats zelf dat je advertenties ook gedeeld worden op andere platformen, dat is niet iets wat je namelijk zonder meer zou verwachten op een dedicated forum en dat kan voor mensen een reden zijn om dan hier de advertentie niet te posten, maar in ieder geval is het dan een weloverwogen keuze.

Als ik je redenen zo lees wordt het met name gedaan om meer bezoekers naar synthforum te trekken. Ik denk dat je beter een analyse kunt gaan doen waarom er nu zo weinig gepost wordt en slechts door een handje vol mensen. De redenen daarvoor zullen ongetwijfeld ook van invloed zijn op het aantal bezoekers in de verschillende forum onderdelen.
 
We overwegen nu test nu voortijdig te beëindigen. Wel vraag ik me nog af wat nu de werkelijk bezwaren precies zijn? Ik ben persoonlijk ook geen fan van Facebook. Ik heb dan ook geen account. Maar als ik zelf een advertentie zou plaatsen, zou ik het denk ik wel prettig vinden als het bereik vergroot zou worden. Als adverteerder sta je niet met naam en toenaam genoemd, en voor het bekijken en reageren moet je uiteindelijk toch bij Synthforum zijn.

Het is misbruik van informatie niet omdat wat gepost wordt ook op FB komt maar omdat wat hier gepost wordt nadat je eerst hier hebt moet registreren,het maakt echter geen ruk uit of het publieklijk hier kan gelezen worden of niet.

Ik weet niet wat in de voorwaarden van registratie ook weer juist staat ,maar als er niet in staat dat posts automatisch overgenomen worden naar andere platforms dan is wat nu gebeurt zonder toelating en dus zelfs illegaal,best niet doen dus of de reglementering aanpassen en ieder lid moet deze dan herbevestigen akkoord mee te zijn of niet.
 
Ik verkoop alleen op synthforum omdat dat dat een relatief select publiek is en ik bij potentiële kopers enigszins kan nagaan wat voor vlees ik in de kuip heb.
Dat advertenties nu ook op een veel groter platform en dus een breder publiek te zien zijn vind ik dus geen voordeel, doch een ernstig nadeel.
Ik vind de drempel die het Synthforum blijkbaar kan zijn een soort voorselectie.
Uiteraard biedt die natuurlijk ook geen garanties, maar ik krijg de indruk dat de marktplaats hier mede daardoor beter werkt dan op andere sites.

Tot slot vind ik de verkoopberichten op FB ook domweg vervelend in mijn berichtenlijst en voor mij niets toevoegen.
 
Ik sluit me aan bij de eerder genoemde redenen, de belangrijkste voor mij:

Ik verkoop bewust iets op SF vanwege de voorselectie van geïnteresseerden. Wil ik een groter bereik, met mogelijk ook meer gezeur, dan zou ik Marktplaats.nl wel gebruiken.
 
1. SF krijgt mogelijk een groter bereik waardoor synthliefhebbers bekend worden met het forum.

Is dat groter bereik nou zo nodig?
Ik bedoel....vergeleken met poppenhuizen en modelspoorbanen zitten we met onze hobby enigszins in een niche die ik eerlijk gezegd ook wel prettig vind.
Groter is wat mij betreft niet altijd beter......toch?
 
Ik zou zeggen stop gewoon met facebook. Wat voor idioot ben je als je nog maar iets met dat bedrijf te maken wilt hebben ? Als een persoon je zo zou behandelen zou je er ook niks meer mee te maken willen hebben. Waarom dan bij een groot bedrijf wel ? Volkomen debiel.
 
Ik sluit me aan bij eerder aangehaalde redenen, met name de voorselectie vind ik prettig. Wat iedereen doet met FB (of juist niet) moet iedereen zelf weten. Feit is dat ik er niks mee te maken wil hebben, zéker niet ongevraagd. Het is dan misschien ingeschat als iets wat alleen maar beter/fijner/etc. is, maar die mening deel ik niet.
 
Ik zou zeggen stop gewoon met facebook. Wat voor idioot ben je als je nog maar iets met dat bedrijf te maken wilt hebben ? Als een persoon je zo zou behandelen zou je er ook niks meer mee te maken willen hebben. Waarom dan bij een groot bedrijf wel ? Volkomen debiel.

Iedereen maakt zijn eigen keuzes en dat lukt de meeste mensen ook nog eens prima zonder de waardeoordelen van anderen. "Idioot" ... "debiel" ... en jij hebt zeker wel de wijsheid in pacht?
 
Ik vind Facebook in een aantal opzichten een prima medium, maar goed, ik ben dan ook debiel vrees ik. ;)
Ik heb er alleen wel graag zelf de controle over waar en wanneer ik iets het net op pleur.

Het vreemdste in dezen vind ik eigenlijk wel dat er een tijd terug vrij uitgebreid gecommuniceerd is over SF en FB en dat nu zonder enige aankondiging de marktplaatsberichten op FB verschijnen. Het zal vast niet de bedoeling zijn, maar dan bekruipt me toch enigszins het gevoel dat mij iets door de strot wordt geduwd.
 
Dank voor de feedback allen!

We hebben de link nu verwijderd waardoor de advertenties niet meer zichtbaar zijn op FB. Tegelijk denk ik dat het goed is om een aantal zaken te verduidelijken.

- De advertenties waren slechts gedeeltelijk zichtbaar op FB. Voor het bekijken van de volledige advertentie moest worden doorgeklikt naar het forum.
- De username van de poster werd niet genoemd op FB.
- Als iemand met interesse wilde reageren, kon dat alleen via het forum. De mogelijkheid van een voorselectie of filter is dus niet veranderd.
- Iedere willekeurige internetgebruiker kan via een RSS feed posts van het forum pushen naar elke willekeurige website. Die techniek bestaat al vanaf de start van het forum (en elk ander forum).
- De poll van een half jaar terug staat los van het pushen van advertenties naar je eigen FB page. Dat voorstel betrof het plaatsen van een FB knop bij elke post die ervoor zou zorgen dat die post op je eigen tijdlijn zou verschijnen. Dit is dus echt iets heel anders.
- Het pushen gebeurde alleen naar onze eigen Synthforum FB page.
- Er wordt niet veel minder gepost in de MP. Wel hebben reacties gelezen van een aantal leden dat ze het idee hebben dat ze minder gemakkelijk hun gear verkopen via de MP.
- Het pushen naar een ander platform is niet illegaal omdat je als gebruiker Synthforum het recht geeft je post te publiceren.
- Een groter bereik is om twee redenen wenselijk. De eerste is een grotere kans op verkoop bij een groter bereik. De tweede is dat meer bezoekers/leden meer inkomsten voor het forum opleveren (en dat is geen overbodige luxe).

Ik krijg de indruk dat de bezwaren voornamelijk uit onderbuikgevoelens voortkomen. Daarmee wil ik niet zeggen dat we die niet serieus nemen, maar een feitelijk argument om het bereik van je advertenties niet te vergroten via (in dit geval) FB, heb ik nog niet gelezen.
 
maar een feitelijk argument om het bereik van je advertenties niet te vergroten via (in dit geval) FB, heb ik nog niet gelezen

Dan vind ik toch dat je slecht leest, met alle respect.
De genoemde voorselectie en het feit dat je de mensen hier een beetje kent of contacten hebt die je kunnen informeren over een bepaalde verkoop/verkoper vind ik best zwaarwegende argumenten.
Mijn ervaring is dat de 'bagger' op FB groter is...zelfs in sommige 'gespecialiseerde' groepen waarin ik zit.

Omgekeerd heb ik nog geen feitelijk, doorslaggevend argument gezien om het bereik van je advertenties wel te vergroten trouwens.
 
Iedereen maakt zijn eigen keuzes en dat lukt de meeste mensen ook nog eens prima zonder de waardeoordelen van anderen. "Idioot" ...
"debiel" ... en jij hebt zeker wel de wijsheid in pacht?

Von Naphoven je heb toch Marketingcommunicatiestrategie gestudeerd dus je zou toch moeten weten dat dit niet opgaat dat iedereen zijn eigen keuze maakt
en dat dit zeker niet gebeurd zonder waardeoordelen van andere.
maar ja everything is true from another point of view
 
- Iedere willekeurige internetgebruiker kan via een RSS feed posts van het forum pushen naar elke willekeurige website. Die techniek bestaat al vanaf de start van het forum (en elk ander forum).
klopt dat kan al heel lang, maar dat is pull functionaliteit vanuit je zelf (zoals ik dat doe via flipboard). Dat vind ik iets totaal anders als gekoppelde push functionaliteit vanuit synthforum zelf naar andere platformen.
 
Laatst gewijzigd:
Dan vind ik toch dat je slecht leest, met alle respect.
De genoemde voorselectie en het feit dat je de mensen hier een beetje kent of contacten hebt die je kunnen informeren over een bepaalde verkoop/verkoper vind ik best zwaarwegende argumenten.
Mijn ervaring is dat de 'bagger' op FB groter is...zelfs in sommige 'gespecialiseerde' groepen waarin ik zit.

Omgekeerd heb ik nog geen feitelijk, doorslaggevend argument gezien om het bereik van je advertenties wel te vergroten trouwens.

Ik snap je punt wel. Je hebt als gebruiker van Synthforum misschien meer het gevoel van ons kent ons. Zeker als het om oudgedienden gaat. Tegelijk zien we ook dat leden lid worden om op de SF marktplaats te kunnen kopen of verkopen. Of die nieuwe leden nou lid worden na een advertentie via een Google search gevonden te hebben of na een link via FB, maakt toch geen enkel verschil? Informatie ophalen over leden die al langer lid zijn, kan nog steeds. Informatie over nieuwe leden is er simpelweg niet, of die leden nou via Google bij ons binnen komen, via referenties of via FB.

Als iemand specifiek de moeite doet lid te worden om op een advertentie te kunnen reageren, betekent dat in mijn optiek ook dat de eventuele interesse groot genoeg is om geen "bagger" mee te brengen.

Ik gok dat niet elke synthliefhebber lid van Synthforum is. Het is dan heel goed voorstelbaar dat zo'n individu onze FB page gaat volgen en zich bij interesse registreert om te kunnen reageren. Je spreekt het deel van de doelgroep aan dat geen lid is van ons mooie forum maar wel een FB account heeft. En dat is toch mooi als er leden zijn die merken dat er minder op de advertenties van de marktplaats wordt gereageerd?
 
Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Back
Top