Arturia V Collection 7

vink

atropos-krans-os
Lid sinds
7 juni 2013
Berichten
4.470
Locatie
de meest diepteloze stad van dit kale land
zoals de titel al zegt, en arturia kenners (ahum), snappen het; er is een nieuwe versie van de V collection uit; 7.
ik heb zelf overigens collection 6, daarvan worden 2 synths ge-update; analog lab (gebruik ik eigenlik nooit) en de b-3 V, wordt nu de B-3 V2...

er zijn 3 "nieuwe" soft-synths toegevoegd:

1. de mellotron V
2. de CZ V (emulatie van CZ-101/CZ-1000)
3. de synthi V

de upgrade prijs is zoals altijd hoog; €199.

wel mooie nieuwe synths. de enige die ik zelf echt waardeer, maar de casio of mellotron kun ook lekker werken wellicht, is de synthi V
 
Hier is mijn ervaring als een medewerker op de Synthi V (sorry, google vertaling van wat ik op een Franse forum schreef).

Baptiste Le Goff d'Arturia had me gevraagd om consultant te worden voor de Synthi V. Mijn hoofdrol zou moeten zijn geweest om de software met ernst te testen, zodat deze zo dicht mogelijk bij het origineel was. Ik leverde veel documentatie, beantwoordde ontwikkelaarsvragen en leende zelfs een Synthi AKS.

De voorwaarde voor mijn samenwerking was dat alles moest worden gedaan in de regels van de kunst in vergelijking met Robin Wood van EMS, met wie ik op goede voet ben. Baptiste vertelde me dat er een overeenkomst met Robin was toen we de eerste keer spraken. Toen ik de Synthi naar hun bedrijf in Grenoble bracht, vertelde hij me dat alles in orde was met Robin. Het was een leugen. Een paar weken later plaatste Arturia de naam SYNTHI en het logo achter Robin's rug, nadat hij hen had verteld dat hij niet beschermd was. Natuurlijk zonder hem te informeren, in de hoop dat hij het niet opmerkt. Iemand heeft het gezien en Robin op de hoogte gebracht, die erg teleurgesteld en walgde van een dergelijke houding. Ik bespaar je de details van de transacties maar het eindigde met een soort van overeenkomst vriendschappelijk omdat Robin oud is en niet de energie heeft om aan een lange en dure procedure te beginnen. Bovendien, als hij had gedaan, zou Arturia zijn software nog steeds hebben vrijgegeven, mogelijk door de naam enigszins te wijzigen, en Robin zou geen royalty's hebben ontvangen.
Maar de mensen van Arturia lijken niet eens de overeenkomst te respecteren die ze hebben voorgesteld en Robin zal eindelijk niks krijgen en is nu van plan om ze toch voor het gerecht te brengen.

Ik kon niet blijven samenwerken met leugenaars en dieven (ja, zelfs als het "legaal" is, stalden ze Robin's vlaggenschip-merk, wat zijn hele leven is sinds 1970), ik Ik beëindigde onze samenwerking en haalde de Synthi die ik had uitgeleend zonder een vergoeding voor het reeds verrichte werk te vragen. Dus ik heb de software niet getest, maar een aantal essentiële dingen om de 'echte ervaring' van de Synthi te reproduceren die ik voorstelde, werden automatisch afgewezen, zonder dat ze zelfs maar geprobeerd werden. Ik vond het raar: aan de ene kant vroegen ze me om super veeleisend en meedogenloos te zijn, maar aan de andere kant werd het meeste van wat ik zei niet in aanmerking genomen, zogenaamd omdat het te veel was moeilijk technisch te implementeren.
Toen het geval van misleidende communicatie over de zogenaamde samenwerking met Mutable Instruments voor de MicroFreak uitbrak, begreep ik : in feite denk ik dat Arturia mijn goede reputatie voor de EMS-hardware wilde gebruiken (voor degenen die mij niet kennen, het is mijn werk, ik ben gespecialiseerd in Synthis en andere EMS-apparatuur, die ik repareer, wijzig, onderhoud ... ik werkte aan +/-60 Synthis A, AKS en VCS3) om "name dropping" te doen, wat een van hun specialiteiten is, om hun software te valideren, in plaats van mijn specialistische mening echt te overwegen.

Ik was nog steeds aan het luisteren naar de teaser, de demo's en enkele voorbeelden op https://www.arturia.com/products/analog-classics/synthi-v/overview
Sommige geluiden en een bepaalde sequence kunnen aan de Synthi vaag laten denken voor een ingelaten oor.
Naast het "graan", dat er niet is, hoorde ik in de voorbeelden geen van deze kleine geluiden "op de achtergrond" die leven en opluchting brengen in de patch en een groot deel uitmaken van de goede interesse van Synthi, een karaktereigenschap die het tot een uniek instrument maakt.
Zoals ik vaak zeg, is een Synthi veel meer dan de som der delen. In de Synthi V zijn de modules individueel en hun intercatie ver van een echte Synthi. Om niet te helpen, geven de demo's, de patches en de toevoegingen me de indruk dat ze niet begrepen wat de essentie van de Synthi is waarvan ze beweren dat ze ze hebben gereproduceerd. Dit is natuurlijk alleen mijn mening ... Ten slotte is het niet erger dat deze betreurenswaardige omstandigheden me ertoe hebben gebracht af te treden, wanneer ik het eindresultaat zie lijkt het me steeds duidelijker dat we veel zouden hebben gehad van meningsverschillen als ik de software had getest. We zijn duidelijk niet op zoek naar hetzelfde in Synthi.
 
Daar staat Arturia helaas om bekend. Beetje Franse Behrinnnger. Denk ik, erg jammer. Want ze maken best leuke instrumenten.
 
De Mellotron ziet er zeker leuk uit. Ik heb destijds de M-Tron van Gmedia met extra tapes gekocht en hoopte dat ze de mogelijkheid om eigen samples te laden ooit zouden gaan inbouwen. Dat is er helaas nooit van gekomen, ook niet met de M-Tron Pro. Arturia doet het nu wel en ik ben benieuwd of je samples inderdaad dezelfde klank krijgen als de originele tapes.

Zelf gebruik ik diverse plugins om dit te doen en laad ik de samples in Halion 3 vanwege disk streaming, maar als RAM geen issue is, dan denk ik dat je met Audiothing Reels ook erg dicht in de buurt komt van de Mellotron klank.
 
Hier is mijn ervaring als een medewerker op de Synthi V
Daar staat Arturia helaas om bekend.

ja ik heb meer verhalen gelezen over hoe arturia omgaat met hardware, en software code van anderen. jammer dat het zo gelopen is Papz , dan was er zeker een betere emulatie gekomen.

ik sla deze versie waarschijnlik over, de synthi, kan, al is dan geen werkellike emulatie, maar elke emulatie is ook interpretatie, en daarmee tevens smaak, denk ik. goed niet echt ingewijd. ik herhaal de synthi was de enige die me wat deed, geen demo gedownload. wel de reaktor ensembles, die de synthi emuleren...

wellicht is een overdaad aan vintage synths, of beter: ben ik een beetje los aan het komen van mijn vintage obsessie. het zal wel zo zijn, dat ik 8 zal kopen, of wanneer de sale komt, ik er toch intrap...

al genoeg synths in collection 6..

Lotuz2019 ik ben wel benieuwd hoe die klinkt met eigen samples.
 
Lotuz2019 ik ben wel benieuwd hoe die klinkt met eigen samples.

Ik heb de demo net eventjes uitgeprobeerd met een jazz flute sample (80_Bm_LongFlute_02_565.wav) uit deze gratis sample pack:

https://www.samplephonics.com/products/free/horns-wind/dirty-flute-freebie

Eerst de sample mono gemaakt in m'n wave editor, daarna in de Mellotron V geladen en een beetje de parameters bijgesteld (voornamelijk flutter en noise floor). Klonk eerlijk gezegd echt als een Mellotron en niet eens zoveel anders dan de flute presets. Ik ga morgen nog wat andere geluiden proberen.
 
Back
Top