Welke computer gebruiken jullie?

Stephen

Found Tidal Audio Quality, is gaan inpakken,,
Lid sinds
16 februari 2005
Berichten
4.737
Locatie
België
tja, da's ni te doen dat in txt uit te leggen,, kijk eens,,
 

andreos

Ouwe rot
Lid sinds
7 juni 2020
Berichten
736
Locatie
maastricht france spain
Zit even met een klein dilemma.
En weet zo even niet waar ik dit onderwerp het beste kan plaatsen.
Oriënteer mij momenteel op evt een nieuw systeem.
Alhoewel ik met het huidige systeem (Lenovo Ideacentre 620s tower) erg tevreden nog ben.
Deze is echter al vier jaar oud en ik weet eigenlijk niet hoe lang deze nog kan meegaan.
Vooral de processor is niet meer zo heel snel.
Weet even niet of ik voor een laptop of opnieuw weer een tower zou kunnen gaan.
Een tower is toch wel wat makkelijker uit te breiden etc.
Maar als ik in ooit in de toekomst nog wil gaan optreden, dan is een laptop weer praktischer.
Niet dat de kans heel groot is dat ik ooit ga optreden.
Ook aangezien ik meer thuis muziek maak.
Even een beetje lastig dus.
Wat zijn jullie ervaringen zoal?
Dag robi,

De uitbreidingen slots zijn bij de nieuwe desktop computers wel minder dan in het verleden!
Men houd geen rekening met personen om het te kunnen uitbreiden.musicstore verkoopt wel een muziek computer:D
En firewire zie ik al helemaal niet(overgenomen door USB3)of netwerk cable.
Ik probeerde een firewire te istaleren maar dat ging niet goed dus dat heb ik maar geschrapt!
Ik heb nog steeds ook een computer van 10 jaar geleden,en werkt gewoon iets minder snel dan mijn nieuwe dat wel.
Ik zou voor een desktop gaan en later een laptop erbij voor de vakantie:P

Groeten van andreos:)
 

Googol

Ouwe rot
Lid sinds
18 december 2001
Berichten
1.748
Locatie
Den Bosch
tja, da's ni te doen dat in txt uit te leggen,, kijk eens,,
duidelijk...

Zie extended desktop op
Ik heb last van dyslectic en moet steeds die hele lap minstens 4x lezen en maak dus de steeds de zelfde fouten (dat heb ik al geprobeerd)
dus dan vraagt je het even: Hoe kom ik bij beeldschermen instellingen van de mac?
 

Stephen

Found Tidal Audio Quality, is gaan inpakken,,
Lid sinds
16 februari 2005
Berichten
4.737
Locatie
België
tja, man,, das teveel werk, of ik weet ni hoe dat uit te leggen, da's basis osx, en gratis bestaat niet,, of daar zijn grenzen aan,
klagen op anderen gaat altijd vanzelf, da's eeuwig durende irrtiatie,, enzovoort,

pffff,, altijd 't zelfde, en anders vinden ze't zelf, en was ik weer peppi en kokki aan't spelen met hele uitleg txt te typen,,

kheb wel andere dingen nog te doen vandaag,,
 

Fifth Bot

d[-_-]b
Lid sinds
14 mei 2018
Berichten
1.906
Locatie
Nijmegen
Net een nieuwe pc aangeschaft, een core i7 12th gen, 64GB ram, met 2.5 TB M.2 drives en 2 TB gewone SSDs, een oude GTX 1050 heb ik van mijn vorige build overgenomen.

Inmmiddels gebouwd en Windows geïnstalleerd. Toen ik um voor het eerst aanzette dacht ik shit, hij gaat niet aan, maar hij was gewoon echt heel erg stil :D:D. Blij mee! Nu nog het echte werk, inrichten dus…

voor referentie hier de specs:
Nieuwe pc
 

Attachments

  • 4CC2AA99-2827-48D5-A18E-767E196008E5.jpeg
    4CC2AA99-2827-48D5-A18E-767E196008E5.jpeg
    169 KB · Bekeken: 53
  • 1C96AA78-ACF6-408F-9193-C37A9ECA8CA6.jpeg
    1C96AA78-ACF6-408F-9193-C37A9ECA8CA6.jpeg
    147,9 KB · Bekeken: 53
Laatst gewijzigd:

Ein

Stamgast
Lid sinds
11 september 2011
Berichten
150
Locatie
Nabij Utrecht
Net een nieuwe pc aangeschaft, een core i7 12th gen, 64GB ram, met 2.5 TB M.2 drives en 2 TB gewone SSDs, een oude GTX 1050 heb ik van mijn vorige build overgenomen.

Inmmiddels gebouwd en Windows geïnstalleerd. Toen ik um voor het eerst aanzette dacht ik shit, hij gaat niet aan, maar hij was gewoon echt heel erg stil :D:D. Blij mee! Nu nog het echte werk, inrichten dus…

voor referentie hier de specs:
Nieuwe pc
Tof! Je had wel een wat moderner toetsenbord erbij kunnen nemen! ;-P
 

DRe

SSM spacestation
Lid sinds
20 oktober 2004
Berichten
4.753
Locatie
Hilversum
Atari dat is ver na mijn tijd.
 

dorrus

Stamgast
Lid sinds
14 november 2004
Berichten
128
Net een nieuwe pc aangeschaft, een core i7 12th gen, 64GB ram, met 2.5 TB M.2 drives en 2 TB gewone SSDs, een oude GTX 1050 heb ik van mijn vorige build overgenomen.

Inmmiddels gebouwd en Windows geïnstalleerd. Toen ik um voor het eerst aanzette dacht ik shit, hij gaat niet aan, maar hij was gewoon echt heel erg stil :D:D. Blij mee! Nu nog het echte werk, inrichten dus…

voor referentie hier de specs:
Nieuwe pc
Ik ben geen kenner, maar waarom die Samsung's zonder heatsink s.v.p. ? Prijsverschil is er nauwelijks en koeler is altijd beter toch?
 

sinew1958

In de beperking,toont zich de Meester.
Lid sinds
27 augustus 2002
Berichten
2.834
Locatie
Lier
Ik werk op een 12 jaar oude Mac Pro.
Loopt nog steeds als een zonnetje.
Bizarre eigenlijk hoe lang die al meegaat.
Ja,apple is goed, hangt er ook vanaf hoe dikwijls je de Mac gebruikt.Mijn gebuur rijdt al 30 jaar met dezelfde auto.Maar ja als je auto één keer in de week uit de garage haalt.
 
Lid sinds
11 januari 2021
Berichten
573
Locatie
Landgraaf
Ik heb recent 2e hands voor 100 euro een superklein maar oh zo handig Lenovo laptopje (MIXX 320-10ICR) gekocht met touchscreen dat ik los kan trekken van het toetsenbord.
Wordt aangedreven met Atom 5 X. Werkgeheugen 4 GB en 128 SSD intern uitbreidbaar met max. 128 GB micro SD kaartje en beeldschermpje van 10 inch (HD kwaliteit) en 3 USB aansluitingen. Dus Keystep er op aangesloten er een DAW (Bitwig Studio) en wat VST's opgezet:

* ACE
* Spire
* TAL Sampler
* Maschine MK3
* Korg legacy collection
* Valhalla effecten
* Guitar Rig

Getest hoe hij zich in de praktijk gedraagt . En dat ging goed.
Natuurlijk kun je niet veel vst's tegelijk openen want dan krijg hij het qua CPU moeilijk, maar als je tracks bounced dan gaat het zonder problemen goed.

Ergo, zelfs met heel beperkte hulpmiddelen middelen/budget kun je behoorlijk goed muziek maken.
Als ik de Capslock indruk kan ik zelfs met het toetsenbord muziek maken op de meest afgelegen plaatsen.
Dus deze gaat mee op vakantie !! :engel:
 

Ein

Stamgast
Lid sinds
11 september 2011
Berichten
150
Locatie
Nabij Utrecht
Ik ben geen kenner, maar waarom die Samsung's zonder heatsink s.v.p. ? Prijsverschil is er nauwelijks en koeler is altijd beter toch?
Mijn Aorus board heeft al basic heatsinks op de plek waar je ssd's kunt plaatsen. Dus mogelijk is dat hier ook het geval. Hoewel deze ietsje minder goed koelen is het verschil niet van belang voor performance of levensduur. Zonder heatsink is trouwens wel echt af te raden.
 
Top