Pioneer Toraiz SQUID (sequencer)

Attachments

  • squid-top.jpg
    squid-top.jpg
    80,9 KB · Bekeken: 242
Lelijk? Nu je t zegt. Ik kijk nooit naar Pioneer want dat komt hier niet binnen ookal legt t gouden eieren.
 
Ben ik de enige die hem trouwens kotslelijk vind?

ik vind het wel een mooi ding, maar werk ook al jaren met dj spul van ze dus misschien helpt dat. Ik vind bv de Pyramid echt spuuglelijk, daar zijn echt alle design fouten in gemaakt die je maar kan maken :dubbel:. Maargoed, uiteindelijke gaat het om de functionaliteit en bij de pyramid ben ik afgehaakt omdat ik het me te veel aan de octatrack deed denken. Veel functionaliteit, maar als je een paar weken niks ermee doet, moet je weer ff goed nadenken. Dat lijkt me met die pio een stuk minder.
 
Deze Squid heeft mij te veel beperkingen om interessant te zijn, hoewel het ontwerp me aanspreekt. Met de Pyramid kon ik niet lekker werken. Ik heb voor het laatste stuk van het nieuwe album voor het eerst de Winter Modular Eloquencer gebruikt. Daar zitten ook rare bugs en onvolkomenheden in, maar na flink doorbijten ben ik enthousiast over de mogelijkheden om van alles met willekeurige waarden af te spelen. Een handtrommelsolo uit de Intellijel Plonk werd daardoor levendig en realistisch. Dat had ik met andere apparatuur nooit kunnen bewerkstelligen en dat maakt hem de moeite waard. Maar goed, deze draad gaat over de Squid.
 
ben zaterdag iets gaan ophalen in de keymusic gent en er was daarnet een workshop over de squid

Er was daar een product specialist van pioneer en was een opstelling van de squid en hun andere sampler die in samenwerking met dave en dat andere mono bassynth

sorry model namen ontgaan mij nu

Lijkt mij mij wel een leuke hardware sequencer maar ik vrees een beetje dat het net als die ander twee producten de squid ook weer niet goedkoop zal zijn en dan vrees ik of er geen goedkoper alternatief is op de markt ok welliswaar niet met de zelfde functies maar toch

En dan nog dit ik vind hem spuug lelijk en ik heb er ook geen interesse in aangezien ik sequence met monomachine, digitakt en Cubase
 
Ben ik de enige die hem trouwens kotslelijk vind?

: ) stom ook dat de formfactor niet aansluit bij hun sampler en synth, zoals dat bij Elektron wel is, of een 303 606 combo.
 
Mooi overzichtsfilmpje, ik word er steeds enthousiaster van. Het ziet er allemaal erg makkelijk uit om snel tot toffe creatieve dingen te komen.

 
Weet iemand als je midi 1 en 2 out al gebruikt via Squid voor een sampler SP-16 op 2 en de AS-01 op 1, hoe je dan nog een synth erbij kan zetten JD-Xi? Van midi naar usb? Van midi naar cv? Dank alvast!
 
Via MIDI through als een van die units dat heeft. Dat geeft alle MIDI in signalen in door naar de volgende in de midi chain.

door elk apparaat op een ander MIDI kanaal te laten werken kan je er dan meerdere gebruiken.
 
Inderdaad, je hebt 16 kanalen per midi poort en bij de meeste apparaten heb je een midi thru.
Je moet dan wel opletten welke midi kanalen je voor elk apparaat gebruikt. Let ook op dat je apparaat niet op omni staat, want dan reageert hij op alle 16 kanalen.
daisy_chain.gif

Je kan ook een midi splitter gebruiken als je geen thru poorten hebt.
daisy_chain.gifrce=images&cd=&ved=2ahUKEwj32q-N8qzkAhWHPFAKHSOUALsQjRx6BAgBEAQ&url=https%3A%2F%2Fpedroneshop.com%2Fmidi-e-yeti-p3&psig=AOvVaw2opR7UeNcfG8RtKqHHcxpd&ust=1567333370842516
 
Laatst gewijzigd:
Okay, nu even iets over mijn bevindingen.
Het eerder geposte filmpje geeft al een heel goed beeld. Mijn ervaringen zijn vergelijkbaar.
Ik beperk mij nu even tot de dingen die mij opvielen, aangezien er al vele filmpjes zijn die alle functies uitleggen.

Bouw is prima voor elkaar, alleen de matte finish zorgt er voor dat hij er snel vlekkerig uitzit. Stof blijft ook een soort van plakken?!
Qua firmware voelt hij af en stabiel. Heb niet echt iets gevonden wat ik niet af vond. Het schijnt wel zo te zijn dat voor het kopiëren van een pattern je de sequencer moet stoppen, dat moet natuurlijk anders.
De downloadbare software zorgt er voor dat je patterns kan kopiëren tussen computer en sequencer. Dat werkt echt heel erg goed en makkelijk.
Het voelt echt aan als een creatief en handson apparaat. Alle functies werken zoals verwacht en je kan er snel mee aan de slag.
Ik heb vele sequencers gehad en deze vind ik echt wel super. Met name geschikt voor realtime manipulatie.
Hij gaat echter toch weer terug. Niet omdat hij niet bevalt, integendeel, maar omdat het weer een extra complexiteit is in mijn setup.
Voor erbij (ik werk al met Maschine MK3, Jam en Ableton) is hij net weer iets te ingewikkeld. Als standalone zie ik het wel werken, tenzij je van hele lange patterns houdt.
Dit is echt een bakje voor de live jammers onder ons.
Als iemand nog specifieke vragen heeft, dan zal ik die proberen te antwoorden.
 
"Hoop dat je gewoon op een keyboard kunt spelen en direct kunt opnemen met evt quantize. IPV allen step en arrange edit"

Is dit mogelijk met deze Pioneer Toraiz SQUID (sequencer) ?

Bij voorbaat dank voor jullie reactie.

Hans
 
je bedoelt inspelen op een synth en dat die het dan opneemt en quantized?!

Volgens mij niet,... enige wat er bij mij aanhangt met toetsenbord is een microfreak,... maar die functie heb ik nog niet ondekt :erm:

@Ronan wat wou je ermee bedienen in jouw setup dan?!
Ik heb hem voor hardware synths (desktops en mijn eurorack)

Maschine mk3 met een jam gebruik ik voor digitaal spul....
(heb wel 2 midi keyboards waar ik ook mee kan werken in maschine of ander programma)
 
Wachtend op de Oxy ook maar even een squid besteld, komt vandaag binnen. Heb me ook bij Sequentix op de lijst gezet voor een Cirklon, maar dat kan nog wel,2 jaar duren :)
squid komt aan Prophet 10, Model D voor seq en SE-02, Drumatix, Crave en TR-8S voor sync, niet al te complex dus.
ben benieuwd.
 
Gisteravond kennis gemaakt met de squid. Héél veel opties, maar wél logisch, de volgende apparaten komen eraan te hangen
Acidlabs Drumatix (hopelijk morgen binnen)
Roland TR-8S (nog steeds in backorder)
Sequential Prophet 10
Behringer Model D
Behringer Crave
Roland SE-02 (wat een vette synth is dit toch)
Moog One 16 (staat nu op eind maart leveren)
als FX OTO Bim en Bam

alle modules komen in een Jaspers 150-6B rack (rack op wieltjes, 6 lagen 50cm breed) lekker jammen en freubelen, de komende weken genoeg te leren I.I.g :)

de keyboards blijven op de K&M baby Spider
 
Back
Top