CreOn - Quantum Tunneling Part I

CreOn

Alles naar de knoppen....
Lid sinds
6 februari 2002
Berichten
1.150
Locatie
Terneuzen
Na jaren coveren en pielen, nu zelf eens iets geschreven. Eenvoudig begonnen, wel leuk om te doen.

 
Last edited by a moderator:
Ja leuk, het is zo'n voorspelbaar melodietje wat zo je oren inglijdt maar wel zo dat het blijft hangen.
Echt iets voor een hitje.
 
Oxygène was niet ver. Evenals Freddy Borremans die een vintage Bohm 3-klaviers orgel uit de jaren 80, (nu met ingebouwde effecten) demonstreert ! Net omdat deze track in mijn oren perfect dat beeld uit mijn ver verleden als orgel verkoper oproept, mijn grootste respect ! Echt. Hoe je het draait of keert, het is wel goed gedaan !
 
Wat een leuke reacties. Dat had ik niet verwacht, Thx! Ik ben maar heel hobbymatig bezig en m’n setup is maar minimalistisch. Waar ik zelf tegen aanloop is vooral het vinden van variatie op een melodie. Wie weet komt dat ooit nog wel eens. Gisteren speelde ik het nummer af in de auto en toen vond ik de bassdrum nogal “doosachtig” klinken. Er is m.i. genoeg ruimte voor verbetering/verandering. Maar jullie reacties geven wel aan dat ik op de goede weg ben. Dat stimuleert me om lekker verder te gaan met deze leuke hobby.
 
Je begint met een mooie opbouw, en vervolgt met een melodietje wat zich goed zou lenen voor een smartlap, en dan hoop ik dat het zich verder ontwikkelt, maar dan gooi je de boel stil met alleen de beat en vervolgens herhaal je de boel. Tja dat kan ook he. Had meer in gezeten denk ik toch. Maar wel mooie sounds! Einde is ook mooi. En een tikkeltje Jarre-achtig ;)
 
Sounds vind ik prima in orde, eens met payt dat er net iets te weinig ontwikkeling in zit. Die bas naar de E in het 2e stuk vind ik wel geinig, maar net te weinig om het fris te maken.
 
NicoNoise en payt bedankt voor de eerlijke feedback. Ik gaf het aan hè? Een melodietje verzinnen van een maat of 4 lukt nog wel, maar er wat op variëren is nog moeilijk. Misschien als ik me er eens echt voor zet het wel lukt. Ik ga er zeker nog eens aan werken. Moest wel lachen om die smartlap opmerking. Misschien dat ik de Jordaan nog wel iets kan betekenen dan @Talamas, ik heb een Roland JD-990, een D50 met PG1000 programmer, een SH-01 en een Dave Instruments Pro2. Dan nog twee sequencers, een Doepfer MAQ 16/3 en een Korg SQ1. 2 smallstone phasers en als DAW gebruik ik Logic Pro X.
 
Ik kan me heel goed voorstellen dat er een "markt" is voor dit soort tracks. En de track zit ook zeker goed in elkaar. Maar voor mij geldt dat muziek me moet raken, en dat gebeurt hier niet.
 
leuke intro wel vind ik de effecten op de achtergrond iets minder mijn kop thee.
en de melodie leent wel als het iets minder snel gaat voor een westlife of boyz-2-men nummer.
op een gegeven moment komt er een stukje waarin het lijkt dat het nummer eindigt.
maar toch weer door blijkt te gaan. en dat einde stukje klinkt dan wel weer leuk gedaan.
echter de effecten wederom niet mijn kop thee zijn.
maar wel leuk gedaan alles bij elkaar.
 
Het zou zo onder een instructie filmpje kunnen voor het een of ander. Ik weet eerlijk gezegd niet of dat positief of negatief is maar dat gevoel roept het op bij mij. Ik vind de synths en pads prima te luisteren. De fx echter zijn erg fel en schel in contrast met de rest.
 
Ik krijg een Bilitis - Histoire d'Ô gevoel (donkergrijze tinten van verlangen en obsessie) :D.
Dit alles in een 21e eeuws sfeertje.
Deze track zie ik zitten!

Cheers,
Exo. :mega:

Soft core porn lag op je lippen, geef maar toe!:D

Heb er ook zo'n Emanuelle gevoel bij.:)

Leuke track!
 
Back
Top