ruimte akoestiek idee

klinkske

Zit volgens de 10ers in de kelder alweer te niksen
Lid sinds
21 december 2007
Berichten
9.688
Locatie
Streek rond Herentals - België
Die goedkope bultenschuim vind ik heel erg lelijk (hoe houd je dat ooit proper ook) en vermoedelijk helemaal niet zo effectief, dus vroeg ik me af of dit een alternatief is. Geen gedoe met rotswol en houten frames, maar een stuk van dit en er eventueel een stofje over.

https://www.bouwkampioen.be/nl/polyp...CABEgIDMvD_BwE

https://www.hubo.be/nl/p/geluidsisol...-2m/88201.html

https://www.gamma.be/nl/assortiment...-cm-inhoud-4-32-m2-rw-12-db-6-stuks/p/B590501


Om bijvoorbeeld afh vh budget de achterwand helemaal te doen en de zijwanden plaatselijk (al dan niet met een spiegel gecheckt vanaf de monitor opstelling)
 

Attachments

  • Geluidsisolatie-100x50x3-5-cm-R0-97-2m-_88201_1920x1440.jpg
    Geluidsisolatie-100x50x3-5-cm-R0-97-2m-_88201_1920x1440.jpg
    51,5 KB · Bekeken: 122
Als je de akoestische behandeling enigszins serieus wil nemen, doe jezelf dan een plezier en ga dan met steen-/glaswol aan de slag... Dat schuim dat jij aandraagt is bedoeld voor ontkoppeling van bijvoorbeeld wanden die je daar bovenop plaatst. Dat heeft meer met ontkoppeling te maken. Het isolatiemateriaal dat jij nodig hebt, heb je niet nodig voor isolatie, maar voor absorptie. Dat is een ander doeleinde en vraagt dus ook een anders specifiek materiaal. Het is verwarrend omdat er isolatiemateriaal beschikbaar is voor zoveel verschillende toepassingen...

433 mono, 211 en 221 zijn zo uit mijn hoofd goede platen (Rockwool). Gebruik ze voor basstraps (in chunks of als schotten die je goed afsluit rondom, dat verbetert de functie), en als absorbers tegen reflecties, liefst minimaal 10cm dik, waarbij je ze het liefst ook 10 cm van de muur hangt.

Geloof me, ik heb dat schuim gehad, gehoord én gemeten, dat schuim is niet the way to go....
 
ik zal het eens bekijken, maar absoluut geen glaswol want ben allergisch.
dank!
 
Ideale periode :) ik heb echt even andere prio s vrees ik. Verhuizen kan pas als t auto project klaar is. En dan pas de studio. Daarom ook geen deelname aan de synth wedstrijd :/
 
Laatst gewijzigd:
Kwam laatst deze tegen: www.vocalboothtogo.com

Ziet er lekker makkelijk uit, je kan een "tentje bouwen" of losse doeken bestellen.. best gunstig geprijst allemaal, vrees alleen vd invoerrechten.

Ga hier binnnekort een set doeken halen voor onze oefenruimte, waar ik geen wijzigingen mag uitvoeren aan t gebouw (gehuurd vd gemeente)

Wie weet heeft iemand er iets aan, kon geen threads vinden hier waar de site werd genoemd dusver.. zocht reviews maar kon dr geen vinden. Als ik er tijd voor vind, zal ik een reviewtje maken op SF

Succes!!
 
Back
Top