• Synthforum bestaat 20 jaar !

  • Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
    Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
    Lees dan deze mededeling!

Novation Peak firmware 1.2 - 19 december

SB-SIX

Ouwe rot
Lid sinds
3 januari 2013
Berichten
3.689
Hele mooie update! Afwisselende wavetables, mod matrix verbetering werkt erg goed, en moduleren van de fx is leuk. Een lfo met depth 1 op de delaytijd geeft hele subtiele pitch-shifts waardoor het echt karakter krijgt. Heb ook het idee dat hij veel minder snel distort maar dat moet ik nog even verder op de koptelefoon luisteren.
 

4-Tek

Overjarig lid
Staff member
Lid sinds
10 oktober 2001
Berichten
1.653
Locatie
Pijnackert
Ik heb mijn Peak met de update gebricked. Dus maar een support vraag uitgezet. Hmm. met het geluk wat ik vanavond heb ga ik nu mijn Behringer Neutron maar eens updaten :-)
 

Pianoman

Ouwe rot
Lid sinds
7 juni 2004
Berichten
1.021
Locatie
Amersfoort
ja hele mooie update... aleen werkt mn peak nu niet meer!!
en ik ben al mn patches kwijt.....
En natuurlijk kon ik geen backup maken want dat werkte niet via de website.
Hij wou de update uitvoeren, geeft een timeout, en vervolgens geen firmware en geen patches meer op de Peak. Start nu alleen maar op in de bootloader en 0 firmware en 0 patches.
1 jaar aan meer als 100 patches weg... plus dat ze ook nog is de Bug die ik had aangegeven niet gefixed hebben.
Nu maar hopen dat ze met een oplossing komen en dat mn peak weer gaat werken. Maar die patches krijg ik nooit meer terug...

Ik denk dat als ie weer werkt ik m direct ga verkopen. wat een bagger product.
Geen goeie software schrijven en geen failsafe inbouwen als de peak niet wil updaten. Dit is toch redelijk standaard in bijna alle hardware tegenwoordig. Als de firmware niet werkt revert ie terug naar zn oude firmware.
De peak dus niet... eerst de firmware en patches verwijderen en er dan achter komen dat hij niet kan updaten. en bedankt.
 

4-Tek

Overjarig lid
Staff member
Lid sinds
10 oktober 2001
Berichten
1.653
Locatie
Pijnackert
aleen werkt mn peak nu niet meer!!
Ah, zelfde probleem als ik heb zo te zien. Ik krijg een schermpje met Peak Bootloader, Firmmware: 0 Bootloader: 246 en PatchWaveG1: 0 te zien.
Volgens mij zijn dit versies van software in de Peak en niet per se dat je nog maar 0 patches hebt. Het lijkt me onwaarschijnlijk dat bij een firmware update je patches gewist worden.

Bij mij is de Peak in ieder geval gewoon nog zichtbaar via USB Midi op mijn computer, wel als Peak Bootloader ipv Peak. Ik verwacht dat hij nog wel te updaten is met een sysex file of iets dergelijks. Ik wacht even tot ze wakker zijn bij Novation morgenochtend.

Nog een tip. Je kan de patches op de Peak ook via sysex dumpen en met MidiOx of iets dergelijks backuppen. Nu misschien aan een beetje mosterd na de maaltijd maar als hij het straks weer doet meteen even een backup draaien hoor!
 

Pianoman

Ouwe rot
Lid sinds
7 juni 2004
Berichten
1.021
Locatie
Amersfoort
jup. ook bericht gestuurd, maar even afwachten. maar novation legt zoizo totaal geen prio op de Peak, wat in mijn ogen hub flagship synth is. dus meh, ik kijk wel of er een alternatief is. Nord lead wellicht ofzo.
 

Tom 32

Ouwe rot
Lid sinds
16 januari 2003
Berichten
3.550
Locatie
hete kolen
Ik heb de mijne vanavond ge-update met de Components app en dat ging prima.

Een beetje huiverig was ik wel omdat ook op de Facebook groep de nodige problemen gemeld werden.
De app raadde wel aan eerst een backup te maken, maar al mijn patches stonden nog keurig op hun plek, dus dat bleek voor mij gelukkig een overbodige exercitie.
Ik heb wel eerst Components ge-update trouwens.

Overigens vernam ik daar ook dat iemand de bestanden voor een handmatige update toegezonden had gekregen en dat hij daarmee de boel weer draaiende heeft gekregen.
 

4-Tek

Overjarig lid
Staff member
Lid sinds
10 oktober 2001
Berichten
1.653
Locatie
Pijnackert
jup. ook bericht gestuurd, maar even afwachten. maar novation legt zoizo totaal geen prio op de Peak, wat in mijn ogen hub flagship synth is. dus meh, ik kijk wel of er een alternatief is. Nord lead wellicht ofzo.

Valt wel mee toch? Juist dat ze met zo'n update zijn gekomen geeft wel aan dat ze er aardig wat ontwikkel-resources in hebben gestoken. Maar ik kan me voorstellen dat je dat apparaat nu een beetje zat bent. Je kan eens naar de Propeht 12 kijken als je iets vergelijkbaars zoekt. Is wel iets duurder, maar dan heb je meteen een goed klavier.

Overigens vernam ik daar ook dat iemand de bestanden voor een handmatige update toegezonden had gekregen en dat hij daarmee de boel weer draaiende heeft gekregen.

Ik verwacht dat dat bij mij en Pianoman ook zo iets gaat worden. De Peak laat zich nog als USB Midi apparaat zien dus ik kan er vast een bak sysex naartoe sturen met MidiOx. Wel jammer dat je daarvoor via support moet.
 

SB-SIX

Ouwe rot
Lid sinds
3 januari 2013
Berichten
3.689
Balen man... Ik heb geupdate via de components webpagina, ging als een zonnetje, maar werkt alleen in chrome. Herkent hij de peak ook niet meer via de website? Je zou zeggen dat als de bootloader beschikbaar is er ieder geval nog hoop is dat hij nog geupdate kan worden, en misschien ook al je patches er nog zijn.
 

Pianoman

Ouwe rot
Lid sinds
7 juni 2004
Berichten
1.021
Locatie
Amersfoort
Hij ziet m nog wel, maar zegt dat de firmware corrupt is en dat ik t opnieuw moet proberen, maar de update knop kan je vervolgens niet meer op klikken...
Nu maar hopen dat ze snel een reactie geven via support.
 

4-Tek

Overjarig lid
Staff member
Lid sinds
10 oktober 2001
Berichten
1.653
Locatie
Pijnackert
Balen man... Ik heb geupdate via de components webpagina, ging als een zonnetje, maar werkt alleen in chrome. Herkent hij de peak ook niet meer via de website? Je zou zeggen dat als de bootloader beschikbaar is er ieder geval nog hoop is dat hij nog geupdate kan worden, en misschien ook al je patches er nog zijn.

Op de webpagina herkent hij bij mij in ieder geval de Peak nog. Maar het icoontje bovenin dat groen of rood wordt om connectie aan te geven wordt bij mij oranje en ik kan niks meer met de Peak. Echt gebricked is hij dus niet en ik verwacht dat het met wat hulp van support een kleine moeite zal zijn om hem weer aan de praat te krijgen. Ik heb nog geen reactie gehad.
Ik hoop dat dat voor Pianoman ook zo is en dat zijn patches er nog op staan.

Ik las trouwens ergens dat als je snel reactie van support wil je het beste de chat functie op de Novation website kan gebruiken. Ik heb zelf via een contact formulier een berichtje gestuurd. Ik hoop dat ze daar een beetje op tijd op reageren want ik zou de Peak wel weer willen kunnen gebruiken van het weekend.
 

4-Tek

Overjarig lid
Staff member
Lid sinds
10 oktober 2001
Berichten
1.653
Locatie
Pijnackert
Laat maar ff weten als je wat hoort. kijken wie zie als eerste helpen.
Dat was ik inderdaad van plan. Maar ze zullen het wel druk hebben. Als het synthforum een indicatie is, 4 mensen die de update hebben gedraaid, 2 problemen, dan zijn er momenteel veel Peaks die alleen nog maar een bootloader tonen.
 

SB-SIX

Ouwe rot
Lid sinds
3 januari 2013
Berichten
3.689
Hoop dat het snel opgelost wordt voor jullie, want de update is wel echt heel leuk. Ook die "live" mode is tof, dat als je op init drukt, je een patch krijgt die gelijk is aan hoe de knoppen op dat moment staan. En inderdaad hij distort niet meer ongewenst bij het maken van een nieuwe patch. Het volume lijkt wat teruggeschroefd en akkoorden met resonance geven geen ongewenste distortion meer.
 

Tom 32

Ouwe rot
Lid sinds
16 januari 2003
Berichten
3.550
Locatie
hete kolen
Fijne update inderdaad.
Jammer dat die voor velen niet zo vlekkeloos verloopt.

Ik vind die soundpacks ook wel de moeite waard.
Zitten mooie klanken tussen
 

Pianoman

Ouwe rot
Lid sinds
7 juni 2004
Berichten
1.021
Locatie
Amersfoort
De truuk is ff bellen met novation UK. Ze gaan mij nu een firmware opsturen via mail. Als je in de knowledge base zoekt op "Phone" krijg je een telefoonnummer te zien waar je naartoe kan bellen.
Is een stuk sneller.
​​
 

4-Tek

Overjarig lid
Staff member
Lid sinds
10 oktober 2001
Berichten
1.653
Locatie
Pijnackert
Ik heb na 24 uur nog niks van Novation support gehoord. Maar een tweede ticket ingestuurd. Zo te zien hebben ze het best druk want ze nummeren tickets en zo te zien hebben ze de afgelopen 24 uur 538 tickets voor hun kiezen gehad :-)
 

Manic

Ouwe rot
Lid sinds
5 januari 2009
Berichten
903
Locatie
Achterhoek
Zorg ervoor dat je de Peak in bootloader stand hebt staan en doe dan de update. Ik had ook problemen eerst, maar hiermee is het mij uiteindelijk gelukt. Via google chrome. Stand alone werkte niet.
Ik moest het wel in 2 etappes doen, de FPGA moest nog nadat hij eerst zei dat de update niet succesvol was. Maar toen ging het goed!
 
Top