• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer en krijg je ook geen email als je je wachtwoord probeert te resetten?
    Neem dan even contact met ons op.

Elektron Overbridge 2.0 (first look)

mcdjan007

lid zonder grenzen
Lid sinds
24 juni 2008
Berichten
820
Locatie
Is een beetje krap aan het worden
GAS jeukt naar een Digitakt maar voor ik tot deze aankoop overga.. Begrijp ik hier nu goed dat overbridge de 8 mono-channels van de Digitakt over USB mn DAW in kunnen gecombineerd met mijn bestaande 10 kanalen van huidige interface?
Dus kan ik in mijn huidige setup dan 18 mono kanalen simultaan opnemen zonder bitrate/depth en latency aan te passen aan de bitrate en latency van de overbridge Digitakt?
Snap dat dus niet. Ben bang dat dit helemaal niet werkt zoals ik hoop of dat ik audiosporen handmatig moet gaan syncen om alles gelijk te krijgen, welke Mona weet raad?
 

Kenneth

Well-known member
Lid sinds
24 februari 2015
Berichten
413
Locatie
Gent
Eerst en vooral jouw filmpjes zijn de max, ik vind ze echt goed Dave
Dat techno deuntje die je gebruikt is ook super vet geef me echt die old school techno vibe
Ik vind het wel cool die overbridge en die digitakt zie er mij toch wel een leuk bakje uit
Toch weer een mooie uittbreiding van de mogelijkheden.
Ik heb ook gevloekt in het begin ik mijn monomachine had,maar als ik zie wat ik daar nu allemaal mee doe.
die 6 miditracks ook met parameters locks zalig gewoon en de klank van de monomachine mag er zeker zijn
ze hebben inderdaad wel een beetje een steek gelaten met overbridge kwa vertraging en de bugs die in hun hardware zat,maar het blijven toch goed doordachte uitgebreide toestellen
je moet je u er natuurlijk wil in verdiepen en het kan steeds dat het dan nog steeds niet jouw type workflow is,
maar als je ze dus een beetje doorgrond hebt kan je er toch zeer unieke en creatieve dingen uithalen
Dus Elektron leer uit jullie fouten:beard:
@ Dave laat de filmpjes en de zalige muziek maar komen:okdan::dj:​​​​​​​
 

Dave Mech

Well-known member
Lid sinds
20 Maart 2011
Berichten
1.215
mcdjan007 , ok :) dat werkt inderdaad vlekkeloss ja !

Kenneth dank je wle man, fijn om te horen! Ben ook zeer te spreken over de Elektron workflow. Voor mij de perfecte combi van programmeer achtig muziek maken en toch voelen als een instrument en zeer bruikbaar voor live performances :). In maart start ik een heuze vlog. Kan niet wachten, want heb erg leuke onderwerpen om te filmen namelijk! Ook nieuwe overbridge videos in de pijplijn en nog andere tutorials.
 

mcdjan007

lid zonder grenzen
Lid sinds
24 juni 2008
Berichten
820
Locatie
Is een beetje krap aan het worden
Vandaag Mn GAS niet kunnen drukken en digitakt besteld. Op voorhand overbridge beta vast geïnstalleerd en pc herstart zoals aangegeven. Klopt het dat de installatie van elektron Mn huidige configuratie van in/outputs en clock in de war brengt? Heb een audient interface en ADAT uitbreiding die probleemloos stabiel zn ding doet maar na de installatie van overbridge (en dan heb ik de vst nog niet eens aangezet) compleet in het warretje is. Overbridge direct verwijderd en alle instellingen opnieuw gedaan en nu werkt het weer?! Raar
 

Dave Mech

Well-known member
Lid sinds
20 Maart 2011
Berichten
1.215
Vandaag Mn GAS niet kunnen drukken en digitakt besteld. Op voorhand overbridge beta vast geïnstalleerd en pc herstart zoals aangegeven. Klopt het dat de installatie van elektron Mn huidige configuratie van in/outputs en clock in de war brengt? Heb een audient interface en ADAT uitbreiding die probleemloos stabiel zn ding doet maar na de installatie van overbridge (en dan heb ik de vst nog niet eens aangezet) compleet in het warretje is. Overbridge direct verwijderd en alle instellingen opnieuw gedaan en nu werkt het weer?! Raar

Je kunt Digitakt ook als audio interface gebruiken dus misschien dat ie die automatisch selecteert na de installatie. Als je je eigen interface weer selecteert zou alles weer goed moeten staan me dunkt.

Veel plezier met de digitakt:)
 

sjeff

Well-known member
Lid sinds
8 januari 2011
Berichten
632
Ik ben er ook aan gegaan en heb m afgelopen week besteld met flinke korting :) Helaas waren ze uit voorraad dus moet nog fftjes wachten...

Maar dan hahaha
 

mcdjan007

lid zonder grenzen
Lid sinds
24 juni 2008
Berichten
820
Locatie
Is een beetje krap aan het worden
Het werkt als een trein met Overbridge en de Digitakt, de mogelijkheid om de mastertrack apart op te nemen met de compressor en fx is ook welkom. Nu nog even zoeken hoe ik de fxsend en panning automation die in de digitakt tracks gebakken zit naar vergelijkbare vst’s gestuurd kan worden per trk.

Een verbeterpuntje zou wel zijn dat ik niet 18 maar 9 tracks in Mn daw nodig zou hebben voor 1 digitakt. Wordt wel erg onoverzichtelijk zo maar daar is mee te leven.
 

bjonson

Well-known member
Lid sinds
8 juni 2013
Berichten
1.489
Locatie
In een paddestoel
Ik draai nu ook me digitakt naast me bestaande Audio interface toch werkt het voor mijn gevoel nog niet helemaal 100%. Al een aantal keer gehad dat de digitakt inputs niet meer binnen komen en niet meer gezien word in de VST terwijl die wel gewoon nog start en stop van Ableton op pakt....
 

daylife

RLRR LRLL
Lid sinds
25 januari 2008
Berichten
174
Locatie
utrecht
Even een waarschuwing voor mensen met een Digitakt die al met de beta van Overbridge aan de slag willen: er zit een bug in OS versie 1.11BETA6, waardoor projecten, die je via een sysex-dump backupt, niet meer kunt herstellen. Het is mij niet duidelijk of dit komt omdat de sysex-file zelf corrupt is, of dat de bug in het herstel-proces zit. Elektron is ervan op de hoogte, maar heeft al een tijdje geen update uitgebracht. Ik denk dat op dit moment de veiligste manier om een backup te maken via de Total Recall functie in Overbridge is.
 

MSDOS

Well-known member
Lid sinds
31 Maart 2004
Berichten
606
Het wordt hoog tijd dat Elektron z'n Overbridge nu eindelijk eens gereed krijgt... Wat ik zo her en der lees ga ik me echt niet wagen aan de beta.
 

Dave Mech

Well-known member
Lid sinds
20 Maart 2011
Berichten
1.215
Het wordt hoog tijd dat Elektron z'n Overbridge nu eindelijk eens gereed krijgt... Wat ik zo her en der lees ga ik me echt niet wagen aan de beta.

Why?
je kunt het toch uitproberen en als t niet bevalt uninstallen?
Het werkt prima hoor. Ze zijn nu vooral dingen aan gladstrijken en nog aan het tweaken. Er zijn her en der wat posts maar ofwel het blijkt user error of een zeer ongunstig traag systeem met zeer hoge verwachtingen, of idd issues maar die zijn met bepaalde setups en das combinaties. Ik zit in een kleine private beta groep en moet zeggen dat t juist goed gaat.

Perfect nog niet nee, maar t komt in de buurt en ze pakken het grondig aan.
 
Top