• Het stemmen voor de Synthforum Contest 2021 is begonnen.
    En dat mag je hier doen.

  • Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
    Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
    Lees dan deze mededeling!

Aanpassing regels gebruik SF marktplaats

Status

Dr van Lansberg

Trust me. I'm a doctor
Staff member
Lid sinds
18 februari 2011
Berichten
10.732
Locatie
Amsterdam
We werken inmiddels een aantal weken met de nieuwe forumsoftware. Hoewel we de nodige tijd hebben genomen om te testen, zijn er een paar zaken die in de praktijk toch net iets anders zijn dan we hadden gehoopt. Een van die zaken is de mogelijkheid om te reageren in de marktplaats. In het oude forum hadden we de optie om reacties in de marktplaats te beperken. Alleen topic starter kon reageren op zijn/haar eigen advertenties. In de huidige omgeving bestaat deze mogelijkheid niet langer. Dat betekent dat we voor een keuze stonden, of niemand kan reageren, of iedereen kan reageren. Om praktische redenen hebben we ervoor gekozen dat iedereen kan reageren.

Deze keuze heeft gevolgen voor de manier waarop we met de marktplaats omgaan. Misschien wil je als topic starter helemaal niet dat iedereen zomaar kan reageren in jouw advertentie. We hebben in de afgelopen weken al wat voorbeelden gezien van ongewenste reacties. Om die reden krijg je nu als topic starter de mogelijkheid om zelf je advertenties te sluiten en weer te openen. Als je geen reacties wilt toestaan, zul je dus na het plaatsen van je advertentie je advertentie meteen moeten sluiten. Dit doe je via het tandwieltje rechtsbovenin het tekstveld. Als je op een later moment iets wilt toevoegen aan je advertentie, kun je hem zelf weer openen om een reactie te plaatsen. Ook als je je advertentie naar het archief wilt laten verplaatsen omdat alles is verkocht, kun je hem weer openen om een slotje te posten en hem weer sluiten als je zover bent.

Het laten verplaatsen van je advertentie naar het archief doe je nog steeds door het posten van :slotje:. De moderators zoeken dagelijks in alle advertenties onder "Aangeboden" naar dit symbool en verplaatsen vervolgens de advertenties waarin een :slotje: is gepost naar het archief.

Als je wilt, kun je er dus ook voor kiezen om reacties toe te staan op je advertenties. In het verleden werd de 3-dagen regel gehanteerd voor het schoppen van je eigen advertenties. Omdat nu dus ook anderen kunnen reageren, is het niet meer mogelijk om deze regel te handhaven. Daarom hebben we de keuze gemaakt om alle posts in "Aangeboden" te sorteren op datum van het eerste bericht en niet meer op datum van de meest recente reactie. Je kunt je advertentie vanaf nu dus ook niet meer schoppen. Een reactie op je eigen advertentie kun je dus op elk gewenst moment plaatsen. Je hoeft hiervoor geen 3 dagen meer te wachten.

We kenden ook de regel om zoveel mogelijk 1 advertentie te gebruiken. Sommige leden volgden deze regel prima. Anderen wat minder :). Voor de moderators was het lastig om te handhaven want hoe bepaal wat wel en wat niet door de beugel kan? Omdat advertenties niet langer geschopt kunnen worden, zullen we ook de "zoveel mogelijk 1 advertentie regel" laten vallen. Wel vragen we van je om per drie dagen maximaal 1 nieuwe advertentie aan te maken. Dit is dus een nieuwe richtlijn. Omdat we begrijpen dat het even duurt voordat nieuwe richtlijnen een automatisme worden, zullen we de komende tijd (ik verwacht een maand of twee) niet direct je advertentie verwijderen als je binnen 3 dagen wel iets nieuws post.

Voor de leden die als potentiƫle koper van de marktplaats gebruik maken, verwachten wij ook voordelen van deze wijzigingen. We weten dat er grofweg twee soorten gebruik zijn; (1) specifiek zoeken naar een product en (2) het nieuwe aanbod doornemen om te zien wat er zoal beschikbaar komt. Het eerste soort gebruik kan heel direct via de zoekoptie rechtsbovenin het scherm. Geef een zoekterm in en kies via het drop down menu voor alleen zoeken in de marktplaats. Het tweede soort gebruik is waarschijnlijk gebaat bij de nieuwe sortering omdat op deze manier alleen het nieuwste aanbod bovenaan in de lijst staat.
Let op: als je in een advertentie reageert, zorg er dan voor dat je reactie voor iedereen relevant is. Opmerkingen over de richtprijs of bijvoorbeeld de aanbieder zelf, worden verwijderd en zullen resulteren in een ontzegging van de toegang tot de marktplaats.

Alle andere richtlijnen blijven gehandhaafd:

- Bedenk een passende titel die de lading van je aanbod dekt.
- Geef een duidelijke omschrijving van je aanbod en de staat waarin het verkeert.
- Plaats afbeeldingen van je aanbod. Deze worden weergegeven in de slider bovenaan de pagina en het maakt de kans op een snelle verkoop groter.
- Vermeld altijd een richtprijs (tenzij je een specifieke 1-op-1 ruil voorstelt).
- Plaats alleen relevante advertenties die passen in de context van Synthforum (dus geen DJ-gear, geen huisraad, geen babyvoeding en geen oude auto's).
- Vraag niet om biedingen.
- Plaats geen links of verwijzingen naar andere advertentie sites.
- Zorg ervoor dat je via PB kunt communiceren.

Het modereren van de marktplaats is voor de moderators veel werk. Je kunt ons hierbij helpen door advertenties of reacties die niet conform de richtlijnen zijn, te melden via de meldknop (rechtonderin bij elk bericht). Zo kunnen we de marktplaats schoon en relevant houden.

We zullen op korte termijn deze wijzigingen verwerken in de Help sectie.
 
Laatst gewijzigd:

Dr van Lansberg

Trust me. I'm a doctor
Staff member
Lid sinds
18 februari 2011
Berichten
10.732
Locatie
Amsterdam
En natuurlijk mag er ook gereageerd worden op de genoemde wijzigingen. Per abuis stond reageren nog uit. Excuses. Dus als je iets te melden of vragen hebt, kom maar door.
 
Status
Top