DJ TYP... wéér zo'n broekkie met puistjes???

DJ TYP

Nieuwkomer
Lid sinds
11 februari 2004
Berichten
6
Locatie
Hengelo (OV)
... alleen als hier ouden van dagen zitten,hahahahaha
Ben 47, DJ al vanaf mijn jeugdpuisjes leeftijd (heb ze nog af en toe), blijf je lekker jong mee.
Ik ben geen muzikant,... had ik altijd wel willen worden...
Ik ben geen producer.... nog steeds de wil omdat te worden!
Ik ben een soort "Cover held" een deejay die andermans werk draait, maar wel mijn emo er in gooit.
Toch DJ ik weinig meer( doe het al 25 jaar), omdat het organiseren van Dance feesten mijn meeste tijd en aandacht vraagt.

Als DJ draai ik zelf Progressive en OldStyle Progressive (= Live mixen van oude Progressive plaaten met electronische of hardrock platen uit 60-80 jaren). en verder draai ik als 60-80 jaren DJ als ondersteunig bij live-acts van bands. Zo kunnen jullie mij zien in Metropool (Hengelo) bij optreden van Kayak en (mijn grote helden:) Brainbox, respectievelijk 27 februari en 27 maart! Ik stem de platenkeus af met de band zodat we elkaar goed aanvullen en de juiste sfeer neerzetten zodat het publiek krijgt wat ze van ons gezamelijk verwachten.

Als Organisator van de TYP Dance Concepten probeer ik aankomende DJ's / Producers /Live-acts uit de Dance Scene een kans te geven club ervaring op te doen. Het is gewoon ontzettend moeilijk voor DJ's om uit de slaapkamers door te dringen in de clubs. De gevestigde orde hebben de touwtjes stevig in handen en Nederlandse Dance-scene is gecultureeerd in elleboogwerk of goede kruiwagens, of dat je naar voren geschoven wordt door de juiste personen die de touwtjes bedienen.

Als TYP Dance Concepten schop ik daar een beetje tegen aan, als socialist in hart en nieren en ex-sociaalwerker heb ik een formule bedacht om jongtalent daadwerkelijk een kans te geven. Zorg dat je zelf het feest bent en laat de euro buiten de deur. Dan hou je passionisten over, die puur zijn!

Ondertussen hebben er ruim 180 DJ's aangemeld (uit het hele land) in alle stylen van Lounge t/m Hardcore. Helaas nog maar twee locaties: Metropool en Club 4 in Hengelo. Maar beide wel perfecte locaties!!
Als WAO-er (volledig 80/100%) heb ik hiermee een goede tijdsvulling en doe hiermee, voor mijn gevoel, ook weer iets terug voor de samenleving, die immers mijn uitkering betaald. want zelf wordt ik door het organiseren geen eurocent wijzer, maar krijg hier heel veel emotie en plezier voor terug, niet in euro's uit te drukken.
Bij de TYP Dance Concepten, draait gewoon iedereen voor zijn eigen kosten op. Dus geen zakkenvullers, geen Mercedessen, maar... een Ford escort uit 1991 met gewone simpele plastic wieldoppen.

De éérste jonge producers melden zich ook al aan, wat ik als zeer welkom en aanvullend beschouwd, want zij kunnen gebruik maken van mijn enorme database van DJ's om hun werk verder te perfectioneren, en ik zie het als een verrijking in de Dance-scene, want dat dempt de discussie een beetje dat DJ's non-emotionele plaatjes draaiers zou zijn, wat niet zo is, maar goed, zolang er platen zijn heb je dat soort discussies (die ik graag aanga!).

Sinds korte tijd ook de éérste DJ met Live-act, tja dat is natuurlijk het mooiste, daar zit meer emo in.
Goed, mijn intro is wat langer geworden, maar ik heb nog voldoende stof over om met iedereen hier te delen in de passie van de muziek.
 
welkom dan
zie dat je de weg gevonden hebt verder zit er hier ongelooflijk veel talent van gevestigde namen tot net begonnen
denk dat de manier waar op jij werkt heel veel zal aanspreken hier op dit forum
 
Door mijn WAO uitkering kan ik ook "Profit"werken, moet dan opgave doen van inkomsten. Maar ik heb gekozen uit mijn eigen gevoel hoe ik zelf met muziek omga: Non-profit. Als DJ draai ik ook voor nop (excl. zakje met consumptie mintjes).
TYP Dance Concepten is een non-profit organisatie. Heeft geen budget, draait geheel op vrijwilligers en enthousiaste mensen. We zijn vorig jaar maart begonnen met 12 DJ's in een klein Clubje met goede (Technics) draaitafels. De club had een imago probleem, kwam geen hond binnen en ik werkte te veel met (goede) DJ's van buiten de regio. Nu hebben de regio DJ's de stempel en worden ze aangevuld door goede DJ's buiten de regio (verhouding 50/50). De 2 Club's zijn perfect. Morgenavond onze vaste avond in Club 4 van 22.00 - 02.00 uur; alle stijlen, elke week weer verschillend, en Metropool de grotere feesten: UNLEAZED (Techno) en HARDTECH (Hardhouse/HardTrance/HardStyle).
 
Welkom

:mega:

Wat een vet initiatief!! Nog meer progressive liefhebbers op dit forum, goeie zaak.

Favoriete artiesten, dj's, platen???
 
Origineel geplaatst door spectra.prins
Welkom :
Wat een vet initiatief!! Nog meer progressive liefhebbers op dit forum, goeie zaak.


zeer zeker goed initiatief ik steun dit idee ook er wordt zo vaak geroepen dat alles veel te comercieel is geworden en ik hoop dat dit idee zich ook in andere plaatsen gaat ontwikkelen mensen dit is in eerste instantie voor dj "s maar live act"s kunnen zich ook melden
 
Origineel geplaatst door spectra.prins
Welkom

:mega:

Wat een vet initiatief!! Nog meer progressive liefhebbers op dit forum, goeie zaak.

Favoriete artiesten, dj's, platen???
Kijk maar op Partyflock onder user: Luc
 
kijk dat klinkt nog eens interesant,zo krijgen idd mensen tenminste een kans om hun kunsten te vertonen aan de massa!!!
mocht je nog een club/progressive club dj kunnen gebruiken(of live act) ik houd me aanbevolen!!!
 
welkom welkom :doei:
 
Back
Top