Open brief aan het Synthforum en de leden

ik heb zeker nog steeeds professionele hulp nodig, en die werkt, het zijn erg lieve, goede mensen die mij helpen, zonder hun, zou ik amper iets kunnen.

en op dit moment zit ik er geheel doorheen, ik heb ook iets stoms gedaan, tegenover 'iemand', die dat volledig niet verdiend, integendeel.
Zonder kennis van jouw achtergrond hoop ik dat je een weg kunt vinden die je vooruit helpt.
We zijn of kennen allemaal wel iemand met vergelijkbare problemen, alleen is de één helaas wat meer begaafd met minder handige kenmerken dan de ander.
Een goede vriend van mij zei altijd : bekijk het leven met een knipoog. Het is al erg genoeg allemaal.
Nu kan ik dat makkelijk zeggen (zonder een talent voor zware gedachten), dus waarschijnlijk heb jij er praktisch niet zoveel aan.
Ik hoop dat wij (ik) hier i.i.g. de nodige afleiding kunnen geven om je brein te voeden met leuke(re) dingen dan ze anders misschien moeten verwerken.

Sterkte man.
Weet i.i.g. dat jij niet jouw ziekte 'bent'.
Je 'bent' ziek. Dat is heel wat anders.
 
Ik ken peroonlijk iemand bij wie EMDR juist averechts heeft gewerkt, klachten werden erger, veel erger zelfs. Daarmee gestopt en na een half jaar pauze qua behandelingen begonnen met neurofeedback en daar heel goede resultaten mee behaald.
Het is een relatief onbekende behandel methode en ook niet voor iedereen geschikt, tevens ook niet altijd geheel vergoed, maar, als je een behandelaar vindt die weet wat hij doet en met geschikte apparatuur werkt, kan het je veel rust en balans opleveren, ik hoor voornamelijk ( eigenlijk alleen maar) goede geluiden van hen die behandeld worden.

Zoek het goed altijd als je denkt dat het kan helpen en van toepassing kan zijn op psychische klachten die je ervaart.
 
Het leven is met ups & downs en eens down weet niemand wanneer de up komt... En als downer lijkt dat eindeloos - been there
Ik ben jaren in therapie geweest en er enorm veel uitgehaald... Ik gebruik die kennis ook voor anderen te helpen in zoverre dat binnenkomt met n berichtje aan hen.

Als je down bent, schijft wat tekst, maar een stuk geluid, stop je gevoel ergens in, dan kan je (klinkt heel raar) misschien iets puren uit je downheid. Voor mij werkte dat, ik schreef teksten (heb er nog niets mee gedaan maar kan altijd komen)

Leven is zelden makkelijk. Vink, als je me een bericht stuurt met je donkere wolken kan 't me misschien inspireren, ze bent vrij om dat te doen. Dan maak ik er wat herrie mee, wie weet?
 
Zelf ben ik ook door een diep dal gegaan wat jaren gekost heeft om er weer bovenop te komen. SF en andere communities hebben me zeker geholpen en vind het nog steeds fijn dat dit soort plekken bestaan. Het zeiken of bijv. nou iets echt analoogs klinkt geeft me rust met alle ellende in de wereld. :)

Wat betreft de GGZ is het zoals overal, je hebt competente en minder competente behandelaren, en je kunt een klik hebben of niet. Triest genoeg is het dus een beetje mazzel hebben of je in goede handen bent, maar kom voor jezelf op als het niet werkt en probeer het of iets ergens anders! Of nou gelijk het hele werkveld te diskwalificeren vind ik wel wat te kort door de bocht. De beperkingen waar ze tegen aan lopen zijn vaak meer de oorzaak van het systeem dan de mens daarachter.
 
Ik ken peroonlijk iemand bij wie EMDR juist averechts heeft gewerkt, klachten werden erger, veel erger zelfs.
Voor elk mens is de weg naar Rome anders, ik gaf het aan als voorbeeld maar het zal niet voor iedereen gelden.
Toch lees je regelmatig dat bijv mensen met oorlogstrauma's er goede baat bij hebben, ze hebben zelfs in Nieuwsuur er een keer aandacht aan besteed en die besteden meestal niet veel aandacht aan dit soort zaken.
en na een half jaar pauze qua behandelingen begonnen met neurofeedback en daar heel goede resultaten mee behaald.
Het is een relatief onbekende behandel methode en ook niet voor iedereen geschikt, tevens ook niet altijd geheel vergoed, maar, als je een behandelaar vindt die weet wat hij doet en met geschikte apparatuur werkt, kan het je veel rust en balans opleveren, ik hoor voornamelijk ( eigenlijk alleen maar) goede geluiden van hen die behandeld worden.
En daar lees je ook hele verschillende verhalen over, daarom wordt het ook vrijwel niet meer vergoed maar in ieder fijn dat het bij die persoon wel resultaat gaf. :okdan:
Zo onbekend is het eigenlijk niet volgens mij behalve als je je voor dit soort zaken totaal niet interesseert.
 
Ik weet dat je het enkel aangaf als voorbeeld, EMDR wordt vaak genoemd of toegepast bij het behandelen van PTSS, maar vooral bij jongeren werkt het vaak niet altijd goed.
Het is wel een behandeling die erkend wordt en waar snel naar doorverwezen wordt door de hulpverlening. Wat er dan niet bij vermeld wordt is dat het vaak tot ergere herbelevingen leidt, precies wat je niet wil, maar daar zit je dan mooi wel mee.

Dat je verschillende verhalen leest over neurofeedback komt omdat er specialisten zijn en mensen die zich specialist noemen. Precies waarom ik aangaf dat je, als je deze weg behandelen wil, op zoek moet gaan naar iemand die weet waar hij mee bezig is en die de juiste apparatuur heeft. Er zijn veel 'behandelaars 'die met 'goedkope' en beperkte apparatuur behandelen wat niet tot de gewenste resultaten leidt. In Amerika wordt juist door steeds meer doktoren (vanuit de reguliere zorg) aangestuurd op het wel vergoeden van dit soort behandelingen omdat men daar ziet dat er wel degelijk goede resultaten haalbaar zijn, in Nederland loopt het nog wat achter.
Ik zeg niet dat het een beter is dan het ander, beiden zijn opties die je kan overwegen, als je maar van beiden op de hoogte bent, want de meeste mensen laten zich leiden door wat 'de dokter' of hulpverlener zegt, maar zoals al duidelijk is geworden, is dat niet altijd het beste.
 
@vink

Ik ben dan 100% jou tegenpool lijkt me. Extrovert, assertief, agressief, avontuurlijk, nergens bang van. Heb veel littekens en ben al 20+ keer de aardbol rond geweest.
'k Wou dat ik je kon helpen maar ik snap helemaal niets van je problemen.

Wat ik even kwijt wilde is:

Het is mij een eer dat ik jou medeforumlid mag zijn. Laat die muziek van je maar komen. :biertje:8)
 
Ook mijn hoofd werkt anders, maar mijn hoofd is niet de norm.
Ik ga op een hele pragmatische manier met dit soort gedachten in mijn hoofd om
- niet lullen maar poetsen (verandering komt uit jezelf, niemand is mij iets verschuldigd)
- zachte heelmeesters maken stinkende wonden (zelfbeklag wordt ik niet wijzer van, “hé het is ok“ begrip ook niet)
- “tegenslag” is leermoment & timing (gewoon meer tijd nodig en volgende keer anders aanvliegen)
- Alles waar je licht op schijnt groeit (goed & slecht)
- Gedachten programmeer je zelf, Alleen jij bent de schrijver van je eigen boek, externaliseren is een excuus om verantwoordelijkheid te nemen.

aan deze 5 kapstokjes hang ik alles op. De rest is onnodig drama en zelfbeklag.
Het lijkt me heel naar wanneer je zelf geen orde in je hoofd kan/wil brengen. Ik heb het gelukkig nog nooit meegemaakt. Maar zoek een handvat, een adagio dat voor jou werkt.
Misschien voor een aantal hier te stoïcijns, rigide. Mensen betichten mij dan ook regelmatig van Asperger. Maar voor mij werkt het.
Sterkte, misschien kan je er iets mee.
 
even een korte reaktie, de reakties verdienen aandacht, en heb nog even de energie niet, om die aandacht op te brengen.. komt later, vol VINK uitwijdingen! @Disharmonic!

over mijn laatste reaktie hier; een paniekreaktie... ik wil niet in details treden, ik ben eigenlijk een zeer open iemand, maar dit is intersnert, dus...

het is simpelweg goed gekomen, het mooiste is niet kapotgemaakt, gelukkig.. en zelfs... een heel bijzondere week gehad...

wel, ervaar ik nog de impact, en van waaruit het ontstaan is. heel paradoxaal; het gaat beter, maar voel me intens slecht...

goed, het is ook fijn om te zien dat deze thread zijn eigen leven leidt, en niet van mijzelf is...

kort, VINK, kort!!
 
Dat ik begrijp wat ie voelt
Gesloten en straat angst, vooral zomers... mensen die hun ding doen waarvan wij moeten kotsen.
En blijkbaar zomaar psychiater kunnen worden die ons dan gaan "herstellen" met analyses die uit jaar 1900 komen (de frout methode, of hoe heet die knakker.)
Dat is bij mij gebeurt...
Nou...nooit meer.

erg klote dat je in 'de verkeerde handen' bent gevallen.

natuurlik ken ik verhalen, en mensen waarbij het ook niet goed is gegaan.

en ieder heeft zijn eigen manier.

ik heb het geluk een goed team te hebben, een FACT team + nog ekstra begeleiding (gaat tegenwoordig via een ander potje, WMO..). de snel ingrijpen wanneer het moet, waar het kontakt erg goed mee is, ze begrijpen me, en doen geen dingen die niet voor mij gaan werken.
soms een klein duwtje.... zoals dat ik nu een ACT therapie bij een psycholoog volg, precies met ekstra 'hulpvraag', ik bedoel; wat ik vroeg, dat sloot erg aan bij wat ACT is.

voor jou werkt het anders, ik hoop dat je angsten onder kontrole zijn, of hoe noem je het, hoe zou je het noemen?
Het is inderdaad belangrijk om van je af te bijten.
Dat is iets waar ikzelf ook wel tegen aan loop.

ja, klopt, nee zeggen, je ruimte opeisen, niet in egocentrische zin, maar je eigen waarden en behoeften, zelfzorg, in de gaten houden. niet afblaffen, dat deed ik even een zeer korte periode...., maar duidelik zijn. uiten. het klinkt heel simpel, coaching achtig. binnen hoe ik voel en me probeer staande te houden, zijn de simpele dingen juist het meest bruikbare.

ik weet hoe het allemaal zo gekomen is, maar dat heeft weinig effekt, voor herstel, is wel een faktor, maar op een bepaald moment zijn de 'symptomen' perpetuum mobiles.

Mooi dat je de muziek en dit forum hebt. Mooi voor jezelf, en ook mooi voor de anderen die je muzikale speurtochten hier volgen.

zo is dat, hopelik, maar ik voel dat zeker, het is een tweerichtingsverkeer...... en de muziek geeft me veel.

Hoe werkt dat dan precies?

In 2008 kreeg ik een diagnose waarvan ik de inhoud liever voor mezelf hou. Na een wachtlijst-periode van 6 jaar voor psychosociale hulp besliste ik om een academische opleiding sociologie te starten. Ik kreeg de wind vanvoor.
  • de psychiater zei dat de opleiding te moeilijk is en enkel van toepassing voor mensen die willen werken
  • gespecialiseerde trajectbegeleiding van arbeidsbemiddeling vond me niet competent en stelde dat ik als bakkershulp of in de sociale economie moest werken
  • Bij OCMW (Belgische bijstand/maatschappelijk welzijn) lachte de voorzitter me in het gezicht uit. 'Hij zou ook wel een studie-hobby willen' en vertelde me dat ik beter in de kringloopcentrum kon werken
Dit jaar rond ik mijn master af en kreeg ik jobaanbiedingen van dezelfde instituten die me jaren geleden afwezen.

Laat niemand je vertellen wat je bent of niet bent. Een label kan handig zijn ter integratie, maar laat het je 'zijn en kunnen' niet definiëren. Wie graag leest over de materie kan ik enkele boeken aanraden:
"Making up people" door Ian Hacking & "Toward a theory of schizophrenia" (niet mijn diagnose) by Gregory Bateson.

zo zie je maar, er zijn meerdere wegen, die voor iedereen anders liggen....

mooi! ik reageer veel te laat! nog gefeliciteerd!! welke akademische opleiding? altijd ge-interesseerd, in wat je dan gekozen hebt... zelf ook, toen was het geen master, maar drs...

maar inderdaad, een label kan je dwarszitten; bepaalde mensen, en zoals ik lees (en weet) professionals die je tot dat blijven reduceren.

het is iets wat je draagt, om simpel te zeggen.

Uit eigen ervaring weet ik inmiddels hoe moeilijk dit soort dingen zijn (angst, depressie).
Wel wil ik ff kwijt dat er zeker ook goede hulpverleners zijn. Je moet het gewoon net treffen met de juiste persoon, voor mij was het een verschil van dag en nacht (de ene of de andere hulpverlener).
Je eigen gedachten zijn vaak het grootste probleem. Het is belangrijk om daarmee leren om te gaan, alleen al door negatieve gedachten en gevoelens op te merken, ze de ruimte te geven, maar je er niet volledig door laten meeslepen en waar nodig afstand van te nemen. Als je daarbij geholpen kan worden met allerlei methoden (mindfulness, defusie e.d.) is dat alleen maar winst. Het vergt discipline, en je moet blijven "oefenen" maar op een gegeven moment gaat het steeds meer vanzelf. Ik zeg niet dat het alle problemen oplost, maar mij heeft het in ieder geval verder geholpen.

klote om te horen, dat je het uit eigen ervaring kent, depressie en angst. maar weer goed om te horen, dat voor er een werkende methode voor je is. hee de term defusie, binnen therapie, ken sinds ACT, nooit eerder gehoord...

Een label kan helpen om onverklaarbaar gedrag een plek te geven en daar rust in te vinden.

klopt!

De keerzijde van een label kan echter hard kleven, waarbij het mogelijks een stigma wordt.

klopt ook! ik heb er zelf geen last van, maar het is zeker een probleem, en best groot probleem..

Ja, zeker de laatste 10 jaar zijn er verschillende goede en (belangrijk) snelle methodes ontwikkeld waar mensen goed door geholpen worden, EMDR is ook zo'n voorbeeld waarmee mensen verlost werden van steeds weer zich herhalende traumatiserende beelden.
En al helpt het sommigen misschien niet geheel uit de brand maar als daardoor het leven weer een stuk draaglijker wordt en problemen meer hanteerbaar dan is dat een prima oplossing.
Niemand is perfekt maar een beter leven in alledag is wel zo lekker.

EMDR werkt erg goed, al heb ik laatst weer gehoord, dat het wegebt, ik ken geen onderzoeken, empirisch onderzoek... alleen anekdotisch bewijs... dus....

ik heb het gevoel, dat EMDR zeker resultaat levert. maar het is geen wondermiddel voor iedereen. maar goed, informatie hierover ontbreekt. waarom ga ik hier over beginnen, sja, dat ik versteld stond, terwijl ik toch een kritische denker ben... ach ik was er niet zo mee bezig... EMDR, ik ken een paar mensen waarbij het heeft geholpen.

in mijn geval niet, maar wellicht is EMDR mogelik voor een 'situatie', de EMDR in mijn geval was voor iets zeer specifiek, maar was zo kompleks...

EMDR lijkt me voor trauma het beste te werken, maar alweer; hierin ben ik een leek.

en als het leven draaglikker wordt, dan is dat soms al een immense winst, mijn leven is draaglikker geworden, maar ik heb mijn heftige terugvallen, dat zal blijven. helaas, maar ik herstel sneller... en heb een team, etc...

en volgende keer, reageer ik eindelik eens op de anderen, hoe langer je er mee wacht, ja, ik moet dit met geduld blijven doen.

dus als ik dit te snel allemaal heb 'afgerond', en dat is natuurlik niet zo, dat is niet mijn bedoeling.

het raakt me, simpel. niet alleen negatief, ook; we staan niet alleen.

het is zo simpel, he. niet alleen staan..... maar we hoeven dat ook niet, afhankelikheid (buiten de ekstremen...) is geen vies woord....
 
gegroet!

allereerst: het is een positieve "brief". zo, dat is uit de weg.

ik zit sinds 2013 op het synthforum, een vriend wees mij er op, ik was op zoek naar een bcr 2000 controller (de enige controller die ik nog over heb uit die tijd, o ja, de nanoPad..), en heb er hier 1 gevonden. sindsdien heb ik hier vrijwel elke dag rondgeneusd...

voor mij is het synthforum speciaal. waarom? ik ben volledig arbeidsongeschikt, en ik zie dat ik niet alleen sta, soms zie je een bericht, waarin een lid, aangeeft ook te worstelen met zijn gezondheid.

ik ben een heel erg open iemand, maar dit is openbaar, dus ik laat het bij; chronische, diverse psychische problemen.

waaronder: agorafobie, straatvrees. reizen is vrijwel onmogelijk voor mij.

de goede lezer begrijpt het al, het synthforum is voor mij speciaal, aangezien ik, met mijn beperkingen, toch opgenomen voel in een "groep", waar ik feedback krijg, mezelf toch kan laten "zien" of beter: mijn muziek. dat ik kan spreken over mijn muziek. ik heb een zeer goede vriend (tegelijkertijd buurman...) waarover ik veel over muziek spreek, hij heeft zelf ook een studio, of meerdere zelfs, het is maar hoe je telt, met wat hij heeft staan...

in de loop der jaren heb ik hier veel geleerd, vooral door de feedback op mijn tracks én door het luisteren van tracks van anderen. en natuurlik, specifieke topics, te veel om op te noemen.

ook heeft het synthforum mij gedeeltelijk geleid naar mijn huidige setup, macgyvergear was de aanstichter.., de spark CDM, en daarna de maschine mk3 en jam. ze zijn niet het centrum van waaruit ik tracks maak, soms wel, maar ik heb nu een veelheid aan mogelikheden, en ekosystemen.
ook de MCU en de panorama p1... goed, niet te lang... ik sta bekend om oneindig te kunnen lullen...

ik heb hier ook bizondere kontakten opgedaan, al zijn het wellicht niet veel berichten geweest, de berichten waren bizonder.

en ik wil zeker jan melden, gloomer/gloomy! een diepe vriendschap, zonder dat we elkaar ooit gezien hebben.

en er zijn meerdere leden, die ik met liefde luister, lees, veel meer dan ik ga opnoemen. dat laten we voor onszelf.

samengevat: het synthforum maakt mijn wereld groter, het maakt me minder alleen (al heb ik veel een goede vrienden en de liefde van mijn leven), een angststoornis maakt je alleen, dat blijft, maar gelukkig zijn er mogelijkheden dit te doorbreken.

ik wil de oprichters/moderators danken voor het bestaan van het synthforum, en al de leden waarin ik in een reaktieladder of persoonlijke berichten heb gesproken.

ik heb vanaf 1998 tot en met 2013 geen muziek kunnen maken of kunnen schrijven (ik ben dichter, en publiceer tegenwoordig, ook "verkregen" via sociale media) vanwege mijn problematiek.

het plezier in het maken van muziek is terug gekeerd, evenals de beheersing, en de technische vaardigheden, zelfs veel groter dan in 1998 (ik was toen net begonnen...).

voor veel leden zal het SF een speciale plaats zijn, de trots die je kunt voelen, dat er mensen naar je tracks luisteren, of hoe je setup eruit ziet, etc. op veel verschillende wijzen zal het speciaal zijn.

ik heb hier alleen willen aangeven waarom het voor ekstra speciaal is. en ik denk wellicht dat dat eveneens geldt voor aantal andere leden.

gegroet!

ik blijf hier rondjagen! (ik merk dat het bijna kan gelezen worden als afscheidsbrief, nee! nee!)

ik blijf hier genieten van wat anderen maken, die mijn muziek"beeld" openbreken, inspireren. ik denk dat ik veel onbewust heb geleerd, naast de bewuste technieken.... dat het luisteren naar de veelheid van stijlen, en de veelheid van aanpak, mij heeft beïnvloedt.

geniet! iedereeen! geniet!

arjan
Hey Arjan, wat een mooi bericht, en inspirerend bovendien; mensen spreken doorgaans te weinig waardering uit! Mooie dag en nog vele mooie jaren op het SF!
 
welke akademische opleiding? altijd ge-interesseerd, in wat je dan gekozen hebt... zelf ook, toen was het geen master, maar drs...
Twee weken geleden de thesis ingediend, eind juni mag ik ze verdedigen. Nog even en ik heb mn masterdiploma in de sociologie op zak! :)
Als specialisaties koos ik; visuele sociologie; cultuursociologie; armoede, ongelijkheid & uitsluiting.
 
goed dat je aangeeft dat het geen afscheidsbrief/vaarwel is

ik heb dat al eens gemerkt, aan brief aan mijn ouders, en ik woonde niet eens zover weg, maar wilde een brief schrijven wat ze voor me (tot dat moment) hadden betekent, mijn vader zag er een afscheidsbrief in.... en mijn moeder belde... niet later... goed...

Hey Arjan, wat een mooi bericht, en inspirerend bovendien; mensen spreken doorgaans te weinig waardering uit! Mooie dag en nog vele mooie jaren op het SF!

ik denk dat SF in vele vormen veel voor de leden, of gebruikers, of... betekent.

en jij ook! (de wens...)

Twee weken geleden de thesis ingediend, eind juni mag ik ze verdedigen. Nog even en ik heb mn masterdiploma in de sociologie op zak! :)
Als specialisaties koos ik; visuele sociologie; cultuursociologie; armoede, ongelijkheid & uitsluiting.

hee leuk om te lezen!! interessant lijkt me de specialisaties die je hebt gekozen! en heet tegenwoordig een thesis? wist ik niet eens...

sukses!!!!!!!!
 
ik heb het gevoel, dat EMDR zeker resultaat levert. maar het is geen wondermiddel voor iedereen. maar goed, informatie hierover ontbreekt. waarom ga ik hier over beginnen, sja, dat ik versteld stond, terwijl ik toch een kritische denker ben... ach ik was er niet zo mee bezig... EMDR, ik ken een paar mensen waarbij het heeft geholpen.
Da's een oude post die je weer aktiveert, goed dat je weer wat deelt op het forum.
Kritisch denken is prima maar juist bij dit soort dingen kan het je in de weg zitten.
Niet alleen trauma's maar ook dingen zoals vliegangst of zo daarbij kan EMDR en hypnose zeker ook helpen, maar er zijn vele wegen naar Rome natuurlijk.
Er is al een tijdje ook een therapie die dmv VR werkt, dan worden mensen op die manier in ongemakkelijke situaties gebracht waardoor ze in een bepaalde mate aan hun angst worden blootgesteld en zo kunnen ze steeds beter bepaalde situaties aan.
Het belangrijkste is dat je een manier vindt om ermee om te gaan en langzaam aan door succes ervaringen steeds meer zelfvertrouwen krijgt waardoor je op een gegeven moment steeds meer afstand krijgt van de oude angst en kan voelen dat je meer in het hier en nu blijft in die situatie.
 
Hey @vink

Naar om te lezen dat het je niet allemaal meezit.
We komen hier natuurlijk voornamelijk voor geouwehoer over synthesizers (en alles wat daarmee te maken heeft).
En dat ouwehoeren doe je goed! ik lees altijd met veel plezier de topics die je vol-schrijft over verschillende manieren van synthese.
Ook je muziek heb ik wel eens op gereageerd (en jij op de mijne), dus je weet ook dat je muziek me intrigeert.
Maar op een forum als dit vergeet je makkelijk dat achter elke naam een verhaal zit.

Ik kende dit topic nog niet tot zojuist, maar ik 'kende' jou dus van je muziek, uit de reacties op mijn posts, en de zojuist genoemde topics over verschillende vormen van synthese.

Je muziek is natuurlijk niet standaard, maar daar zocht ik verder niks achter. muziek is het resultaat van heel veel dingen... je ervaringen, je persoonlijkheid, emoties (positief en negatief), wat je zelf mooi vind, wat je ge-inspireert heeft in het verleden en het nu, en ook je talent en wat je kunt.
(zo heb ik mezelf altijd aangetrokken gevoelt tot extreme genres, maar ben totaal geen extreem persoon).

en uit je reacties en die andere topics lees ik iemand die hartstikke fanatiek is en super geïnteresseerd in muziek en synthese technieken. iemand die daar graag over lult. Eigenlijk best een van de meer aangename forum-leden om mee te converseren.
(aan de rest: iedereen hier is lief hoor! :dubbel:).

Misschien dat ik veel te veel met mn kop in de muziek en techniek zit als ik hier rondneus en dat mijn sociale voelsprieten het heel slecht doen op een forum. dat kan natuurlijk, maar ik heb du eigenlijk best met verbazing gelezen hoe je er doorheen hebt gezeten.

ik hoop dat je inmiddels meer stabiliteit hebt gevonden of in het vooruitzicht hebt.
En dat je in de toekomst lekker door mag gaan met muziek maken zoals nu, en je obsessies met synthese hier komt delen als nu,
maar dan zonder alle ellende, zware gevoelens, depressie of wat dan ook.
niemand verdient dat.

Groetjes Rene
 
Misschien dat ik veel te veel met mn kop in de muziek en techniek zit als ik hier rondneus en dat mijn sociale voelsprieten het heel slecht doen op een forum. dat kan natuurlijk, maar ik heb du eigenlijk best met verbazing gelezen hoe je er doorheen hebt gezeten.

het is zeer moeilik dunkt me op een forum om sociale voelsprieten te hebben, die zover reiken, zoals je zelf zegt, tot het verhaal erachter.
ik heb juist ook met verbazing gelezen, een groot aantal reakties, met veel verhalen, die had ik niet aangevoeld.

en prive konversaties, dan merk je...... goed...

ik hoop dat je inmiddels meer stabiliteit hebt gevonden of in het vooruitzicht hebt.
En dat je in de toekomst lekker door mag gaan met muziek maken zoals nu, en je obsessies met synthese hier komt delen als nu,
maar dan zonder alle ellende, zware gevoelens, depressie of wat dan ook.
niemand verdient dat.

niemand verdient het, dat klopt.

helaas is het bij chronisch, en ben nog in herstel, al herstel ik snel, van een heftige terugval.

maar gelukkig blijf ik doelen behouden, kan ik nog schrijven (al gaat tegenwoordig wat moeizamer, heb ik zoveel 'gemaakt', dat het droog staat), en muziek maken. en luisteren, en genieten, vrienden. etc.
ik heb er dageliks last van, maar soms voelt een dag best goed...

Je muziek is natuurlijk niet standaard, maar daar zocht ik verder niks achter. muziek is het resultaat van heel veel dingen... je ervaringen, je persoonlijkheid, emoties (positief en negatief), wat je zelf mooi vind, wat je ge-inspireert heeft in het verleden en het nu, en ook je talent en wat je kunt.
(zo heb ik mezelf altijd aangetrokken gevoelt tot extreme genres, maar ben totaal geen extreem persoon).

ik ben altijd meer van, wat voor effekt muziek, of andere vormen van kunst, oproept, ik ben niet van het overbrengen....
maar je hebt gelijk, wat opnoemt, alles zit er natuurlik in, van jezelf (zover er een zelf is, dat een eenheid, goed ik ga mijn filosofische achtergrond hier niet loslaten, de jacht!).

ben ik zelf een ekstreem persoon, ik vind mezelf doodnormaal, en tevens... goed..

mijn poëzie is nog ekstremer dan mijn muziek, en heeft echt een unieke stijl, ekstreem in veel manieren.

en uit je reacties en die andere topics lees ik iemand die hartstikke fanatiek is en super geïnteresseerd in muziek en synthese technieken. iemand die daar graag over lult. Eigenlijk best een van de meer aangename forum-leden om mee te converseren.
(aan de rest: iedereen hier is lief hoor! :dubbel:).

haha! ik ben zeker fanatiek! o ja, daar kan ik best ekstreem in zijn.... en lul er graag over, soms wat rommelig....

Niet alleen trauma's maar ook dingen zoals vliegangst of zo daarbij kan EMDR en hypnose zeker ook helpen, maar er zijn vele wegen naar Rome natuurlijk.
Er is al een tijdje ook een therapie die dmv VR werkt, dan worden mensen op die manier in ongemakkelijke situaties gebracht waardoor ze in een bepaalde mate aan hun angst worden blootgesteld en zo kunnen ze steeds beter bepaalde situaties aan.
Het belangrijkste is dat je een manier vindt om ermee om te gaan en langzaam aan door succes ervaringen steeds meer zelfvertrouwen krijgt waardoor je op een gegeven moment steeds meer afstand krijgt van de oude angst en kan voelen dat je meer in het hier en nu blijft in die situatie.

interessant, ik ken te weinig over EMDR... o ja, VR, daar heb ik ook iets korts over gelezen, dat dat wordt ingezet.

de angel eruit, zoals ik het noem; herinneringen zonder gevoel... of zonder dat overweldigende gevoel...
 
Mooi vink dat je deze open brief geplaatst heb! :luv:

Ik ben een vrij extravert persoon en klets vaak oneindig over van alles door. [btw dat kunnen sommige mannen ook goed hoor :)]
En zoveel dat men weleens moe van me wordt (om 03:00 / 04:00 uur 's nachts 8)).
Maar ik zet niet alles online...[ik heb daar ook niet de behoefte aan]
En ik ben niet geïnteresseerd in de mooie buitenkant van mensen bij wie het leven altijd maar voor de wind lijkt te gaan. Iedereen krijgt nl. een portie tegenslag in zijn of haar leven te verwerken, de een alleen wat meer of minder dan de ander. Nee, ik ga graag met mensen om die al wat ruwe kantjes van het leven op hun ziel hebben zitten. De persoon dus die onvolmaakt en puur is. Of iemand die net even iets anders is dan wat algemeen als normaal beschouwd wordt en altijd wel iets te vertellen heeft dat boeit c.q. vaak afwijkt van de gebruikelijke gespreksonderwerpen. Begin bij mij (bijv.) maar eens over het weer en je hoort vrijwel gelijk een :Z :D

Moedig dat een aantal forumleden nu hun hart hier luchten. Ik vind dat mooi! Zolang er respect is accepteer ik iedereen.
Helaas heeft niet altijd iedereen respect voor een ander... En misschien vinden deze lieden je dan raar met wat je schrijft. Tja, wat kan jou dat nou boeien zeg ik dan. :kont:

En muzikanten zouden weleens een tikkie minder sociaal kunnen zijn werd mij enige tijd geleden door een der SF mod's in een pb medegedeeld. Ik betwijfel dat, want ik heb die ervaring helemaal niet. Ik vond het nogal een uitspraak waarvan ik me afvroeg waar die vandaan zou kunnen komen.

Hoewel ik niet alles online zet, probeer ik het forum toch af en toe een wat meer persoonlijk tintje te geven. Door topics te openen / berichten te plaatsen die wat meer van de persoonlijkheid van iemand prijs geven, maar wellicht niet altijd iedereen evenveel zal interesseren. Dan zijn er weleens weinig of geen reacties... Geen probleem, ik reageer ook niet op alles of als het mij niet interesseert. En ik 'mis' ook best vaak wat... [Ik lees niet alles :doei:]

De reden voor mijn aanwezigheid op dit forum is het feit dat je samen iets (moois) deelt. En dat is mijn passie voor muziek (in het algemeen) en om deze zelf te maken. En een tweede reden is het uitwisselen van info m.b.t. ervaringen aan alles wat gerelateerd is aan het maken van muziek.

Het zal wel een cliché zijn, maar muziek maken is voor mij een virus dat je me nog altijd - met een onderbreking van enkele jaren - stevig in de greep heeft weten te houden. :)
 
Back
Top