de meest wonderbaarlijke ontdekking die je deed op een synth,,

Matrix-1000 reageert ook op poly after. Ik zou haast weer een SY-85 kopen puur voor het keyboard.
Channel aftertouch toch?? Ik heb net weer een 99 teruggekocht.. Super FM synth!! En daarbij is het net als de SY85 een rompler.. FX in de 99 zijn ook heel goed!!
 
Laatst gewijzigd:
Ooit voor een tientje een Bontempi orgeltje met een prachtig accordeon geluid gekocht. Stekker erin en daarna op zoek naar de audio- of koptelefoonuitgang.

Nou, die was er dus echt niet. :dubbel: Het was puur een mechanisch instrument. De netaansluiting was enkel om een ventilator te laten draaien, als alternatief voor het in- en uit elkaar drukken van een accordeon. Hij staat hier nog altijd als eigenaardig buitenbeentje.
 
Channel aftertouch toch?? Ik heb net weer een 99 teruggekocht.. Super FM synth!! En daarbij is het net als de SY85 een rompler.. FX in de 99 zijn ook heel goed!!
Gefeliciteerd! Ik dacht dat de 99 ook poly after had? De 85 zeker wel. Klank was ook goed, maar weggedaan want geen echte synthesizer. Zou hem niet weg doen als ik hem nu nog zou hebben. User samples leek redelijk complex te zijn.
 
Gefeliciteerd! Ik dacht dat de 99 ook poly after had? De 85 zeker wel. Klank was ook goed, maar weggedaan want geen echte synthesizer. Zou hem niet weg doen als ik hem nu nog zou hebben. User samples leek redelijk complex te zijn.
ow?? Dat moet ik eens proberen dan. Heb em van '94 tot '97 gehad en nooit echt opgemerkt.

Maar thanx!! Extreem groot die 99 maar oude liefde roest niet.. super blij mee en in een mooie optische staat nog. :)
De 85 kwam wel na de 99. Had net als de 99 ook dat batterij back-upped ram om samples op te zetten. Ook nooit wat mee gedaan destijds.. weet niet eens welk formaat het was maar tegenwoordig is een mooie tijd om dat alsnog te herbeleven nu alles gedocumenteerd is op het www. :)
 
de sy99 heeft een soort pseudo-polyAT. Als je een akkoord speelt en aftertouch in gaat word alleen de laatste note gemoduleerd door de aftertouch.
 
ow?? Dat moet ik eens proberen dan. Heb em van '94 tot '97 gehad en nooit echt opgemerkt.

Maar thanx!! Extreem groot die 99 maar oude liefde roest niet.. super blij mee en in een mooie optische staat nog. :)
De 85 kwam wel na de 99. Had net als de 99 ook dat batterij back-upped ram om samples op te zetten. Ook nooit wat mee gedaan destijds.. weet niet eens welk formaat het was maar tegenwoordig is een mooie tijd om dat alsnog te herbeleven nu alles gedocumenteerd is op het www. :)
Ja het was wel gewoon MIDI dump volgens mij maar het was echt zo'n multi-sample bak, je kon niet ff snel een synth string samplen en dan over het hele keyboard spelen. Maar goed dat is mijn geheugen van iets wat ik lang lang geleden had.
 
Een lange reis van wonderbaarlijke ontdekkingen, waaronder:
- Op de roland sh-5 dat een statisch bandpassfilter een geweldige toevoeging aan je sound kan zijn.
- Op de korg ms-20 dat de External Signal Processor een bron van prachtige rauwe chaos geluiden levert.
- Ontdekking van het gebruik van allerlei feedback loops binnen 1 voice in de Nord Modular.
- Dat de Nord Stage-3 4 synths tegelijk kan weergeven, start er 2, latch ze met het pedaal, kies een ander program en speel 2 andere er overheen.

etc...:D
 
Bij mij was dat niet op de synth, maar de Atlantis video voor blinden was een eye opener.

Ik was in Eurorack gesprongen. Maar manuals. Volgens mij bij de System-500 op de Roland website.
is de main manual beperkt tot nie in water gooien, niet eetbaar.
Niks is onze schuld.

Ok ik snap Eurorack tis simpel. "Gewoon nie in water gooien" en der zijn zo uren youtube video's, over cases.

Nee ma ik wist nie bij Atlantis, dat als je die Lfo of vco waveform gebruikt, dat je nog altijd kabel kunt prikken in de hole.
En die dubbel gebruiken ... da's mss heel logisch voor Eurorack mensen. Of modularmen.
"gebruik die op atlantis, multiply die met 100 via patching point en je kunt 100 squarewaves overal in prikken waar ge maar wilt."

Heb de Ody een plek gegeven, mijn eerste Ody uurtjes toen ik teste was vollenbak Star Wars, lazers FX beams.
Met het patchbook kon ik er een tune uit halen. De Roland VT-4 geweldige gear, voor tijdens die hele spacebattle
It's not the east or the west side, It's the Darkside who walks allright WE GOT DEATHSTAR, WE GOT DEATHSTAR
Nu een vaste plek. En het is allemaal zo easy nu, ik bouw stoere bassen, coole bassen, edgy bassen, korte, lange,
lekker out of tune en beetje modulation, dat ie zo lekker gitaar gaat. Jaws Tum Tum Tum.
Alsof ik niks anders gedaan heb. Maar ik heb wel gelijkaardige dingen gedaan, met andere synths, die waren wel veel simpeler.
MS-20 en die kan ik al goed.

De Ody vond ik odd. Veel switches, klik was nie direct. Ma geeft niet, de SH-2 duurde 2 uurtjes maybe 3 voor de fijnste mixer positions
te ownen. De Ody wwas, schiet de lasers, I'm Lord Vader, One less planet. But don't make assumptions a ball that fly's is anything compared to the power of the darkside".
Ody is, he zo logisch, zet als freaky down, oscillators up, filter 1, bass boost, full control over my Ody, maak de cleverste basslines, modulate ze tot ze out of tune gaan,
zet de VCA volledig open, en zet de faders ingewikkeld dat ie soort jaren 60 drum n basse doet, met speedy parts, snappy envolppe geeft drum sounds,
moog filter kan wel dik zijn met bass boost en zo oeps vca open. Voor de buren, koekje van eigen deeg. Heb mijn Pioneers gefixed,
RX5 en Uno drum. 80's Linn Prince shit, dikke 4/4 eronder. VT-4, tune op sleasy girl. Electro Wars, Pina House Of Gucci ... GuGuGucci cii ci ci. Deep Dark Voice TB 303.
Word To THe Mothefocker, Bad Brother, A Prophet, A Terrorist, Killerbase will Implode You, In Your bed. Woke You Up "AK Samples " I just killed a guy, stole from me,
you feel me. This Beat is ace. I love God, Jesus that could be Legowelt, He is out their somewhere, like a beat Jesus, or more the melody's, moms loves him to,
story about a crystal cat. Shut Up Motherufcker, House of Gucci, Pina, that dude is just addicted to synthesizing, Ableton, he doesn't live perform like royalty,
bioler rooms good be boring, who knows what a king is, you could be, and queens, but I'm The emperor of electro ... emperor ... emperor ... emperor ...
L E GO WELT, bow for me. Maybe I play a very old one when people obey, Disco Rout, new stuff is sophistication. Disco Rout, everybody loves It the most.
Less power used by the brain, harder, faster, dancing, crazy. The new stuff is complex, layered. Disco Rout is, mensen nemen soms kabelbaan, super saai,
met vette track, is het wagentjes op en neer, van A naar B, in de bergen. Of van uit het dal, tot op de top. De top waar ik nu sta.

Nu een met de Ody, Small Clone erop Nirvana, Polly want's a cracker, cracker, Polly want a cracker, she want's It. Than she needs to learn to unwant It. .
JV-2080 met de kaart voor 60 - 70. Melotrons, Clavinets. VT-4 always. Ghent Artevelde stad, veel beats, veel suckekuts, wie maakt lekkere dingen dan.
Juicy stuff, nobody special, that was B.I.G. Soulwax, Bolis, S'on d'or peut etre, Hong Kong Dong, doorbreken op de broertjes na.
Zelf niet zot van elektro dance, zonder concept, a story of joke, zo leeghoofdig tegenwoordig.

Ik ga wel terug met zaken die mensen afvragen, "do you know where your children are, twerking or porno."
How many drugs did they snort, inject, plug, swallow. Has your daughter ever possesed Crack cokain with the intension of selling
for bigger boobs. No? Then why is your teenager in jail with big boobs, gangster crack in her possessions.
We also hacked her phone without a warrent. WE THE FEDS! SAY WARRANT, I JUST SHOOT YOU IN THE BALLS MEN.
This is the 8 time.
Do uou know your daughter? Sexy Dangerous, doef doef DOEF DOEF DOEF tututu tututu tututu spooky melody ...
Woe Woe Woe Uh Let's all relax, big boobs not a world problem, more like one less. So let's al dance, lounge
 
Vooral monomachine gerelateerd:

Niet echt een ontdekking, maar na het uploaden van wat custom single cycle waveforms lekker aan het pielen en wat waveforms parameter locken. Dus elke noot een andere waveform, dat is best wel dik. "Oh wat doet de *time* parameter eigenlijk?" blijkt dus dat de monomachine uitrekent wat de missende waveforms zijn tussen 2 gelockte waveforms. Een soort van morph / dynamische wavetable benadering (volgen jullie me nog? ;-) ).
En dat is wel heel dik dat je een soort van 3D wavetable hebt.
(dit staat gewoon in de manual trouwens :-D )

De monomachine envelope is ASDR en geen ADSR, dus je kunt niet echt makkelijk een "punchy" sound maken met een snelle volume decay.
Een workaround is om een LFO naar volume te routen, die op zaagtand te zetten en op "one" te zetten (1 LFO cycle per keer dat hij getriggerd wordt). Eventueel op "half" zodat je alleen de positieve helft van de zaagtand gebruikt.
LFO speed regelt de decay time en je kunt deze truuk natuurlijk ook gebruiken voor andere dingen. Resonance bijvoorbeeld geeft een heel ander punchy effect. Etc etc.

Een snufje langzame LFO naar een oscillator tune parameter voor wat osc drift gevoel.

LFO naar de pulse width sturen van de digipro machine en wat one shot LFO (zie boven) naar de oscillator pitch sturen voor hoovers. Ok geen alpha juno maar ze zijn best dik :-)

Om een monomachine veel dikker te laten klinken met bassen, gebruik de parameterische EQ en cut het midden een beetje. De monomachine is redelijk 'middy' en dit geeft instant dikkere bassen.


-C-
 
Dat je op de JX3P met de tie button ingedrukt meerdere melodieën in de sequencer kunt inspelen met eigen rests en ties. Helaas niet 2x de zelfde noot voor instant Eurythmics of andere coole layer effecten. Zou dat nieuwe OS dat wel kunnen?
 
Ik was behoorlijk verrast te lezen in de manual van mijn Mackie ProFx30v3 mixer dat er een ingebouwde puntenslijper en Theremin in zat... totdat ik begreep dat dit een grap van de auteur was :erm: 8)

Schermafbeelding 2021-12-20 101354.png
Schermafbeelding 2021-12-20 101706.png
Schermafbeelding 2021-12-20 101401.png
 
Toen ik een recente full size re-make van de Polivoks openschroefde vond ik een kleine Polivoks met mini-keys
 
Toen ik een recente full size re-make van de Polivoks openschroefde vond ik een kleine Polivoks met mini-keys
Polivokseption?

Toch wel benieuwd of er in die kleine Polivoks ook weer een nog kleinere zat.
 
Ik heb zoiets een keer in mijn dromen meegemaakt toen ik achter mijn CS80 zat. Ik stuitte ineens op een vaag klepje en toen ik daarachter keek zaten er 2 schattige boutique CS80's :luv:
 
Ik heb zoiets een keer in mijn dromen meegemaakt toen ik achter mijn CS80 zat. Ik stuitte ineens op een vaag klepje en toen ik daarachter keek zaten er 2 schattige boutique CS80's :luv:
Kijk, nu heb ik ook een openbaring: Dit is dus blijkbaar hoe synths in de wereld gebracht worden!
 
Back
Top