• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
    Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
    Lees dan deze mededeling!

Akai S900 OS4 time stretch

MatthewLeBlom

Moderator
Staff member
Lid sinds
31 augustus 2003
Berichten
8.328
Locatie
De Efteling
Hela allemaal,


Een tijdje had ik via via opgepikt dat er een OS4 bestaat voor de Akai S900.
Met dat OS4 kan je net als de S950 timestretchen schijnbaar.

Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd te draaien, maar ik dacht dat het alvast wel leuk is om hier te delen voor de mensen met een S900.
Volgens mij moet je het image gewoon op diskette zetten en dan de s900 laten opstarten van diskette en dan zou het moeten werken.

Ik heb twee PDF's gemaakt van de website waarop de how-to beschrijving staat.
Bronnen:
http://akai-s900.blogspot.nl/2008/02/how-to-upgrade-to-os-4-your-akai-s900.html
http://akai-s900.blogspot.nl/2008/01/how-to-transfer-floppies-to-pc.html

Succes ermee!
 

Attachments

  • S900_OS4_howto_PDFs.zip
    406,3 KB · Bekeken: 43

DRe

SSM spacestation
Lid sinds
20 oktober 2004
Berichten
4.674
Locatie
Hilversum
Dank je voor het delen van deze update.
 

MatthewLeBlom

Moderator
Staff member
Lid sinds
31 augustus 2003
Berichten
8.328
Locatie
De Efteling
Inmiddels draait OS 4.0 netjes op mijn S900.
Het laden van het OS duurt kort (enkele seconden).
Als je een diskette in de drive steekt met OS4.0 erop en daarna de S900 aan zet gaat deze automatisch laden en heb je dus meteen een werkende machine met OS 4.0.
Dit is handig als je een Gotek/HXC of Lotharek floppy emulator installeert, want deze kan je de opdracht geven altijd naar image nr 0000 te springen zodra je hem aanzet.
Op deze manier zal dus altijd OS4.0 meteen klaar staan en geladen worden zodra de S900 wordt aangezet.

Extra functie die OS4.0 oplevert:

The S9V2.0 System Disk adds the following functions when it is loaded
onto your S900 V1.2:
[1] PRETRIGGER RECORDING
[2] Special ONE SHOT mode
[3] CROSSFADE LOOPING
[4] DYNAMIC FILTERING
[5] AUTOMATIC FINDING of START POINT
[6] VELOCITY RELEASE for note on
[7] Combine two samples for VELOCITY CROSSFADE
[8] Changing the VELOCITY MIX CURVE for velocity crossfade type samples
[9] TIME SKEW for velocity crossfade
[10] KEY GROUP COPY FUNCTION


Bron: https://www.gearslutz.com/board/showpost.php?p=7573769&postcount=4

In tegenstelling tot wat ik in de eerste post schreef zit er dus GEEN time stretch functie bij.
Regelmatig is op internet te vinden dat OS4.0 een time stretch functie aan de S900 zou toevoegen (iets wat de S950 wel heeft), maar dit is dus niet het geval. Het is me nog niet helemaal duidelijk wat die "TIME SKEW for velocity crossfade" precies doet. Maar ik heb er nu wat dingen mee geprobeerd en er komt geen time stretch resultaat uit.
 

Furious5

ENOUGH ALREADY!
Lid sinds
19 december 2002
Berichten
3.943
Locatie
Primark City
[4] DYNAMIC FILTERING

kan je dan de cutoff varieren terwijl de sample speelt? Grappig, dat kan een s950 niet.. Die pakt alleen de cutoff setting als de sample getriggerd wordt..
 
Lid sinds
10 oktober 2002
Berichten
4.752
Locatie
FUNKYTOWN
Het doet deugd te lezen dat er nog steeds S900 (1000/2000/3000/5000) gebruikers zijn.
Af en toe overvalt me de gedachte om mijn S5000 te verkopen, maar dit soort posts weerhoud me daarvan.
Het blijven stuk voor stuk steengoeie, erg betrouwbare machines.

Als er nu eens iemand Aksys voor OSX10.11 zou schrijven, dan was ik dolblij !!
 

sjeff

Ouwe rot
Lid sinds
8 januari 2011
Berichten
665
Ik heb vandaag een nieuw LCD schermpje besteld voor mijn S900, gebruik hem nu steeds vaker weer en de originele backlight heeft het begeven. Na wat zoeken op gearslutz/mpcforums enz. zag ik dat je deze bijzonder goedkoop kunt bestellen via buydisplay.com! https://www.buydisplay.com/default/character-display/40x2-character

Wel moet je dan de 14 pins connector van het origineel desolderen en deze met de 2 draden vast solderen op het nieuwe scherm. Hoop dat t werkt zoals beschreven staat, zou toch wel een erg goede modificatie zijn voor weinig geld! Ff wachten nog..

Graag zou ik ook nog OS4 willen gebruiken voor crossfade loops, maar heb helaas geen PC met vaste diskettedrive. Is er iemand hier die mij aan een OS4 floppy kan helpen?
 

Furious5

ENOUGH ALREADY!
Lid sinds
19 december 2002
Berichten
3.943
Locatie
Primark City
Ik heb vandaag een nieuw LCD schermpje besteld voor mijn S900..

Forumlid Jop heeft een handige guide gepost hier over het inbouwen van zo'n lcd. Ik heb toendertijd gelijk zo'n scherm bestelt maar er niks mee gedaan (geen soldeer spullen en geen soldeer skills).

Degene die laatst m'n s950 kocht heeft hem vervolgens wel ingebouwd en dat ging prima..

https://www.synthforum.nl/forums/showpost.php?p=1551456&postcount=72

https://www.synthforum.nl/forums/showthread.php?t=77434&highlight=return+s950&page=4
 

vinnieq

Lidl
Lid sinds
11 juli 2004
Berichten
7.279
Ik heb vandaag een nieuw LCD schermpje besteld voor mijn S900, gebruik hem nu steeds vaker weer en de originele backlight heeft het begeven. Na wat zoeken op gearslutz/mpcforums enz. zag ik dat je deze bijzonder goedkoop kunt bestellen via buydisplay.com! https://www.buydisplay.com/default/character-display/40x2-character

Wel moet je dan de 14 pins connector van het origineel desolderen en deze met de 2 draden vast solderen op het nieuwe scherm. Hoop dat t werkt zoals beschreven staat, zou toch wel een erg goede modificatie zijn voor weinig geld! Ff wachten nog..

Graag zou ik ook nog OS4 willen gebruiken voor crossfade loops, maar heb helaas geen PC met vaste diskettedrive. Is er iemand hier die mij aan een OS4 floppy kan helpen?

Hoi Sjeff,

Is het uiteindelijk gelukt met de display van Buydisplay.com. Ik wil er ook twee bestellen.
 

sjeff

Ouwe rot
Lid sinds
8 januari 2011
Berichten
665
Soo terug van weggeweest, zie t nu pas!

Ja werkte perfect, met de uitleg die hierboven ergens werd gepost.
 

Enzo.F

vrijwillig lid
Lid sinds
31 mei 2010
Berichten
1.657
Locatie
a forest
Top