• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer en krijg je ook geen email als je je wachtwoord probeert te resetten?
    Neem dan even contact met ons op.

  • De uitslag van de Synthforum Contest 2020 is bekend!

Roland TR-8S

djazid

A is for Acid
Lid sinds
10 juni 2017
Berichten
1.543
Locatie
Amsterdam
wat kun je precies met een reload wat je eerst niet kon? Ik ben niet zo bekend met het fenomomeen reload....wat houdt het precies in?

Je kan heel snel, zonder dat je in het menu moet zijn, de oude staat weer terughalen. https://www.youtube.com/watch?v=KNY_GzQ8feY

Als je dan weer je backup terug zet zijn al die nieuwe kits en patronen dus weer weg als je meer dan 10 eigen kits of 14 patterns hebt?
Als je ze weer terug zet zijn alle oude kits & patronen er weer, maar niet alle namen. Sommige staan op '---'.
Maar je kan wel gebruik maken v/d nieuwe instrumenten en zo je eigen (fm) kit maken.
 
Laatst gewijzigd:

barend

Well-known member
Lid sinds
12 februari 2008
Berichten
870
Locatie
Weert
Je kan heel snel, zonder dat je in het menu moet zijn, de oude staat weer terughalen. https://www.youtube.com/watch?v=KNY_GzQ8feY


Als je ze weer terug zet zijn alle oude kits & patronen er weer, maar niet alle namen. Sommige staan op '---'.
Maar je kan wel gebruik maken v/d nieuwe instrumenten en zo je eigen (fm) kit maken.

Ok bedankt voor de uitleg. Wazig dat hij de namen niet goed terug zet! Misschien het handigste om helemaal weer van scratch te beginnen....
Of geen factory reset doen en dan je eigen kits maken met de nieuwe sounds. De preset patterns gebruik je toch niet vaak.
 

CreOn

Alles naar de knoppen....
Lid sinds
6 februari 2002
Berichten
1.084
Locatie
N 24 33.577, W 77 52.018
En is Fill-in nu met een MIDI controller te activeren?
Thx.
 

Nap

XVintage lid
Lid sinds
17 januari 2007
Berichten
10.062
Locatie
Den Bosch
Ok bedankt. Handige video. Leuke gekleurde knoppen heeft hij! Waar zou hij die vandaan hebben?

Die kon je een tijdje bij Roland krijgen en ze gaven ze weleens weg. Ik had er ooit eens wat voor de System-1.
 

dreamer

herkauwbaar
Lid sinds
30 april 2015
Berichten
1.938
Locatie
Tranendal
Dat hele kanaal zit vol handige tips voor de tr8s! thnx voor de link.

Die shortcut voor de instrument-effect level is ook super nice. Kun je de ctrl-knop voor iets anders gebruiken.
 

dextah

Well-known member
Lid sinds
22 juli 2002
Berichten
3.168
Ik heb de TR8s maar gekocht na die 2.0 update. Zit er nu een dagje of wat mee te spelen en wil al die vreselijke factory kits samples patterns etc eruit hebben.
Is er een simpele manier om dit te doen? Dacht gisteren iets gevonden te hebben op Reddit maar natuurlijk niet opgeslagen.
 

djazid

A is for Acid
Lid sinds
10 juni 2017
Berichten
1.543
Locatie
Amsterdam
Zit er nu een dagje of wat mee te spelen en wil al die vreselijke factory kits samples patterns etc eruit hebben.
Is er een simpele manier om dit te doen?

Ik neem aan dat je een backup gemaakt hebt ? :eureka: Gewoon die terug zetten.
Anders de v1.13 opnieuw laden (die staat niet voor niets nog op de site) en een factory reset maken. Dan v2.0 er weer opzetten, zonder factory reset.
 

dextah

Well-known member
Lid sinds
22 juli 2002
Berichten
3.168
Nee nog geen backup.
Nog niks bijzonders gemaakt. Zit nog in mijn kennismakingsfase :)

Top!
Ga ik meteen proberen

Bedankt!

Ik neem aan dat je een backup gemaakt hebt ? :eureka: Gewoon die terug zetten.
Anders de v1.13 opnieuw laden (die staat niet voor niets nog op de site) en een factory reset maken. Dan v2.0 er weer opzetten, zonder factory reset.
 

dextah

Well-known member
Lid sinds
22 juli 2002
Berichten
3.168
Ik bedoelde echt alles eraf. Niet alleen de 2.0 content.
Wil die lelijke fabrieks samples etc eraf maar dat lijkt niet te kunnen?
 

djazid

A is for Acid
Lid sinds
10 juni 2017
Berichten
1.543
Locatie
Amsterdam
Je kan van de 2.0 patterns & kits af, maar niet van die nieuwe geluiden. Maar die hoef je ook niet te gebruiken.
 

Manic

Well-known member
Lid sinds
5 januari 2009
Berichten
864
Locatie
Achterhoek
Je kan wel een kit en pattern initialiseren, dan wordt het een standaard acb 808 kit met een lege pattern. Maar de sounds zelf verwijderen kan niet.
 

dextah

Well-known member
Lid sinds
22 juli 2002
Berichten
3.168
Jammer dat die samples er niet af kunnen.
Ik had wel al een lege 808 init van helemaaal achterin gepakt.
Wil gewoon die voor mij onbruikbare samples eruit hebben.
 

barend

Well-known member
Lid sinds
12 februari 2008
Berichten
870
Locatie
Weert
Ikvind hem te gek, :halleluja
Heel gaaf en inderdaad lekker Plastikman achtig :mega:

Bedankt! Het ging me niet zo zeer om het nadoen van Plastikman, maar meer de sfeer die het bij mij oproept. De opbouw en een beetje het minimal-achtige van zijn eerste albums. Dat heeft me altijd geïnspireerd.
 
Top