Te koop werking: niet getest ?

Te koop werking: niet getest ?

  • vintagevrees

    Stemmen: 0 0,0%
  • Is stiekum Defect

    Stemmen: 7 87,5%
  • Voeding is 110V

    Stemmen: 0 0,0%
  • Geen idee

    Stemmen: 0 0,0%
  • verassingselement is ook van waarde

    Stemmen: 0 0,0%
  • Om daarom

    Stemmen: 1 12,5%

  • Totaal aantal stemmers
    8

mcdjan007

lid zonder grenzen
Lid sinds
24 juni 2008
Berichten
958
Locatie
Is een beetje krap aan het worden
Je kent dat wel, een marktplaats aanbod van een synth, effect of mixer oid. Prijs redelijk scherp maar vergezeld van de tekst “niet getest” of “werking onbekend”.
Dit is ok als de aanbieder iemand is die niets met apparatuur heeft, of dat het om een erfstuk bandrecorder zonder obscure tapes gaat, maar veelal is de aanbieder iemand die je hobby deelt, en zodoende echt wel een stopcontact heeft, koptelefoon of versterker en in een oude sok wat kabels en verloopjes.
Wat zou volgens jullie de reden zijn dat iemand met passie voor muziek en apparatuur iets onder handen krijgt en de drang of impuls mist of totaal weet te negeren om de stekker ervan even in het stopcontact te steken? :?
 
Moeite, dat ding staat al duizend jaar in de schuur of op zolder weg te stoffen. Uiteindelijk wil je dat ding gewoon zsm kwijt, je herinnerd je dat het toendertijd nog wel oke werkte.
Maar hebt nu niet de ruimte en tijd om elk kanaal en elk knopje van een mixer, of elk menutje door te gaan van een synth. Laat staan te testen met geluid erdoor en bekabeling te trekken. Om het naderhand weer op te moeten ruimen, en op dag van verkoop weer aan te sluiten om te laten testen door de koper.

Moeite
 
Inderdaad, meest waarschijnlijke lijkt me geen tijd of zin om ding uitgebreid te testen (zeker als het al een tijd niet gebruikt is) of geen zin hebben in gezeur achteraf omdat toch blijkt dat er ergens een kraakje op een knopje zit of dat ergens een contactje een beetje ruist. Meestal is de prijs daar dan ook naar; lager dan je normaal zou betalen, maar met het risico dat het ding dan niet helemaal 100% is.
 
Back
Top