Oplichting op tweedehands verkoopsites (marktplaats, 2dehands etc.)

Hmm, adres is wel in de muziekbuurt...
Aan het bieden op de GoPro, MeneerJansen? :okdan:
 
Laatst gewijzigd:
Nee, dat is echt random uit een vergelijkbaar zoekertje geplukt (oplichterij is hard werken!). Het bevestigt hooguit dat er iets niet pluis is.

Edit: O, kijk, Jasper is al verdwenen. Dat ging snel deze keer.
 
Laatst gewijzigd:
Tja, die 9,5 jaar: zo lang geleden heeft de oorspronkelijke eigenaar van het account zich geregistreerd, maar als dat account vervolgens ingepikt is door iemand anders, zegt dat niks meer.
Hoe krijgt hij dat toch iedere dag weer voor elkaar? Dat kraken van het wachtwoord? Kan de sleutel zijn tot de scam. :?
 
Hup: hier is de volgende. Oldenzaal, daar woonde een van z'n vorige incarnaties ook.
http://link.marktplaats.nl/m1213673350

Haha: "technisch helemaal in orde, kleine krasjes op de achterkant maar verder niks". Euh, er ontbreekt een draaiknop. :dubbel: Even niet goed gekeken naar de van eBay gepikte foto's.

Namelijk van hier:
https://www.ebay.com/itm/142500460742

Zijn andere zoekertje is weer die GoPro die gekocht was voor een gannuleerde reis.

Mocht iemand even tijd hebben om te klikken op de meldknop voor verdachte zoekertjes: Marktplaats kijkt sneller naar advertenties die door verschillende gebruikers zijn gemeld.
 
Laatst gewijzigd:
Betere beveiliging van Marktplaats account lijkt me nochtans niet zo moeilijk:
- Bevestiging via e-mail vragen als er een advertentie geplaatst wordt.
- Bevestiging via e-mail vragen als een email adres van een account wordt veranderd.
Onlangs werd er van mij een advertentie verwijderd omdat ze verkeerdelijk dachten dat die in een verkeerde rubriek stond. Gewoon verwijderd, zonder waarschuwing, of vraag om uitleg. Volgens mij hebben ze daar een probleem met prioriteiten. :eureka:
 
En hier is "Martin Huibers" met een Nord Wave.
http://link.marktplaats.nl/m1214096581

Foto's (inclusief serienummer):
https://www.ebay.com/itm/Nord-Wave-...nal-Box-included-Mint-Condition-/401422696375

Foto's van z'n andere zoekertje, een Nord Lead 3:
https://www.ebay.com/itm/Nord-Lead-3-Performance-Synthesizer-Keyboard-Synth-2-rack-/372102968246

Sorry, ik ga hier niet blijven spammen hoor. Maar als iemand zin heeft om ook even op "Meld aan Marktplaats" te gaan klikken: dan wordt-ie sneller verwijderd.
 
Hoe kan ik die oplichter aanmelden op MP?
:okdan:
Ergens in het zoekertje, onder de beschrijving, staat "Rapporteer deze advertentie". Het zou kunnen dat je aangemeld moet zijn om het te zien. In de Marktplaats-app staat het dan weer helemaal onderaan: "Meld aan Marktplaats".

Als je de optie "in strijd met de regels > andere reden" gebruikt, dan krijg je een tekstveldje. Daarin plak ik altijd de link naar de originele foto's op eBay.

Edit: En nog een "Frans Levinga" met een Moog Mother-32:
http://link.marktplaats.nl/m1214125968

Foto's op eBay:
https://www.ebay.com/itm/Moog-Mother-32-Keyboard-Synthesizer-/222671532295
 
Laatst gewijzigd:
:okdan:
Ergens in het zoekertje, onder de beschrijving, staat "Rapporteer deze advertentie". Het zou kunnen dat je aangemeld moet zijn om het te zien. In de Marktplaats-app staat het dan weer helemaal onderaan: "Meld aan Marktplaats".

Als je de optie "in strijd met de regels > andere reden" gebruikt, dan krijg je een tekstveldje. Daarin plak ik altijd de link naar de originele foto's op eBay.

Edit: En nog een "Frans Levinga" met een Moog Mother-32:
http://link.marktplaats.nl/m1214125968

Foto's op eBay:
https://www.ebay.com/itm/Moog-Mother-32-Keyboard-Synthesizer-/222671532295
Bedankt voor de tutorial. Ik heb 'm 2 keer gerapporteerd. Hoe krijgt hij het iedere dag voor elkaar om een wachtwoord te kraken? Heeft hij een lijst met gecompromitteerde accounts gekocht ofzo? Wat is hier toch aan de hand?
 
Scroll eens een beetje naar boven...
Maar met die site kun je toch geen passwords kraken? Je kunt daar toch alleen zien of je mailadres ooit eens is verhandeld, toch? De boef in kwestie moet nog steeds ergens een lijst met mailadressen en passwords hebben gekocht op Darkweb o.i.d.
 
Vandaag weer een oplichter aan de de haak , ik zocht een Otari Radar dus dit gast heeft er
1 staan.
Ik mail waar kan ik deze afhalen, woont die zogenaamd in Middelburg en ik zelf woon in
Utrecht dus ja dan hoopt die gast dat ik zeg stuur hem maar op :D
Maar ja woon ik in Middelburg dan woont deze gast in Friesland :)
Hij was trouwens 1 dag actief en dan komen er al vraagtekens .

naam: Emmanuel via Marktplaats
 
De boef in kwestie moet nog steeds ergens een lijst met mailadressen en passwords hebben gekocht op Darkweb o.i.d.
Die site heeft op z'n minst alle lijsten van email-adressen die gecompromiteerd waren in de hacks. Misschien vind jij ze niet met wat google searchen, maar dat wil niet per se zeggen dat ze alleen te vinden zijn via een Darkweb aankoop. ;)
Er is ook software met een database van woordenboekwoorden en veelgebruikte wachtwoorden - die probeert dan alles uit op een gegeven login pagina. Maar daarbij heb je natuurlijk ook emailadressen van Marktplaats verkopers nodig, dus dat lijkt me al iets onwaarschijnlijker...
 
Bedankt MeneerJansen en anderen: alle nieuwe zoekertje zijn alweer verdwenen. :biertje: Ik denk dat we z'n zwendeltje al een stuk minder prettig maken zo.

Tja, gekocht via Darkweb of elders, ik heb ook geen idee. Maar de beveiliging van Marktplaats wat sterker maken zou zeker helpen.

Digimod: gebruikers van Marktplaats kun je niet aan de hand van hun naam opzoeken (ik heb het geprobeerd om mensen te waarschuwen die op de verdachte zoekertjes bieden). Anders zou ik die Emmanuel ook wel even als verdacht melden.

O, nog een: "Mark Teunen", alias "Marlene" (waarschijnlijk de oorspronkelijke naam van het account), met dezelfde Moog Mother-32:
http://link.marktplaats.nl/m1214178828
en de Nord van daarnet:
http://link.marktplaats.nl/m1214184815
Al die moeite om die foto's van eBay te halen, dan kun je ze toch niet maar één keer gebruiken? *D
 
Laatst gewijzigd:
Hehe. Zelf even een nieuw account aangemaakt met een bijzondere naam.
CAMUUSF.png


Dat bod gaat hij natuurlijk weer verwijderen, maar intussen zijn er misschien enkele potentiële kopers gewaarschuwd. En 't is ook gewoon leuk:

TOhG7Oh.png
 
ik snap niet dat MP niet op een bepaalde moment op IP adress gaat blokeren? Dan mag hij zn vrouw uitleggen waarom ze niet meer op MP kan komen.

Overigens lijkt dit soort gasten opsporen wel iets voor AI. Moeten we wel toestaan dat sites als MP tekst analyseren en misschien dingen zoals tik ritme om een profiel van terugkerende klojos te kunnen opmaken.
 
Back
Top