Synthforum gaat verhuizen

Status
Er kan niet meer gereageerd worden.

Dr van Lansberg

Gepokt en gemazeld
Lid sinds
18 februari 2011
Berichten
11.028
Locatie
Amsterdam
Beste Synthforumvrienden,

Zoals jullie misschien op het forum al ergens hebben gelezen, zijn we een verhuizing en upgrade van Synthforum aan het voorbereiden. Om de community zo goed mogelijk te informeren over deze plannen, is er een subforum “Mededelingen” aangemaakt waarin we periodiek de voortgang willen bespreken.


Wat is het plan?

We willen een grote software upgrade uitvoeren. Momenteel gebruiken we een gedateerde versie van de VBulletin software. Daarnaast willen we het forum verhuizen van de huidige particuliere server naar een omgeving die geen onderhoud vraagt en meer zekerheid biedt.


Waarom gaan we upgraden?

We merken dat er een groeiend gebruik is van het forum op mobile devices. De huidige forumsoftware is niet “mobile responsive”. Dat betekent dat het forum op mobile devices op dezelfde manier wordt getoond als op de PC en Mac. Daarnaast wordt de versie die wij gebruiken al een tijd niet verder ontwikkeld door VBulletin waardoor we weinig mogelijkheden hebben om het forum mee te laten groeien met nieuwe ontwikkelingen. De nieuwste versie van de forumsoftware biedt een aantal mogelijkheden waarvan we denken dat ze een grote meerwaarde bieden voor de Synthforum community.


Waarom gaan we verhuizen?

Het forum draait al ruim 10 jaar op dezelfde server. Het mag een wonder worden genoemd dat het forum de laatste jaren zo stabiel geweest is en we weinig tot geen uitval hebben gezien. Maar dit risico wordt met de dag groter. Daarnaast zijn we momenteel voor het onderhoud afhankelijk van een technisch beheerder. Als deze technisch beheerder om welke reden dan ook zou uitvallen, hebben we direct een urgent probleem. Daarom hebben we ervoor gekozen Synthforum onder te brengen bij een externe hoster die veel ervaring heeft met de hosting van VBulletin forums.


Wat betekent dit voor jullie?

We willen het plan in twee stappen uitvoeren:
1. Verhuizen van het huidige forum naar de nieuwe locatie.
2. Upgrade van de software van 3.8.7 naar 5.3.X

Tijdens beide stappen zal het forum tijdelijk niet beschikbaar zijn. Als het zover is, zullen we dit een aantal dagen van tevoren aankondigen. Het is nog niet duidelijk of het forum op die momenten “op zwart” gaat of read-ony wordt. Ook dat laten we in de aankondigingen weten.

In de periode tussen stap 1 en stap 2 kan het zijn dat een aantal functionaliteiten niet beschikbaar is. Uiteraard kun je wel nieuwe onderwerpen blijven aanmaken en blijven reageren.

De nieuwe forumsoftware zit wezenlijk anders in elkaar dan de huidige. Dat betekent dat het werken met het nieuwe forum op bepaalde punten anders zal zijn. Bereid je dus voor op verandering. We streven ernaar om kort voor stap 2 de belangrijkste wijzigingen te communiceren. Daarnaast zal er op het nieuwe forum een plek worden gereserveerd om met elkaar over de veranderingen te communiceren. Je kunt daar terecht met vragen, suggesties, klachten of waardering. Jullie feedback is namelijk onmisbaar voor een goed werkende community.

We zullen op korte termijn ook een aantal leden uitnodigen om het nieuwe forum te testen. Een testversie is inmiddels beschikbaar. Deze groep testers is samengesteld op basis van voorkeur van het mod-team en zal bestaan uit oud-gedienden en nieuwere leden. Daarnaast hebben we bewust de keuze gemaakt om ook een aantal kritische leden te gaan uitnodigen voor het testen. Deze leden zullen deze week een uitnodiging ontvangen en we hopen dat ze bereid zijn mee te helpen het forum klaar te maken voor de toekomst.

Als je nu al vragen of opmerkingen hebt met betrekking tot de verhuizing en de upgrade, dan kun je hiervoor een draadje aanmaken in het Migratie en Upgrade subforum (onder feedback). We doen ons best om zo snel en adequaat mogelijk te reageren.

Het mod-team
 
Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Back
Top