Hardware compressor voor kicks/bass/snare

Traumar

Stamgast
Lid sinds
17 juli 2011
Berichten
357
Locatie
Dordrecht (zuid-holland)
Zoek een hardware compressor voor mijn kicks/bass/snare.. gewoon 1 dik ding, max 800/900 euro..
Advies?
Heb eerder summing gedaan, met goedkopere compressie ed.. toen toch weer ITB gegaan. Nu met veel hardware synths, mis ik hands-on en net die kwaliteit... denk ik!
R
Hier wat voorbeelden:
https://www.thomann.de/nl/dbx_160a.htm

https://www.thomann.de/nl/klark_teknik_1176_kt.htm

https://www.thomann.de/nl/warm_audio_wa76_b_stock.htm

https://www.thomann.de/nl/summit_audio_tla50.htm

Ik zou een distressor proberen of een Spl trancient designer 4 /Elysia Nvelope
 
Laatst gewijzigd:
Hm. Eigenlijk wil je hiervoor de API 2500. Die is echt achterlijk goed voor dit soort werk. Maar wel fors duurder. Kush Tweakers zijn ook bijzonder geschikt om de boel goed op te beefen, Distressors schijnen dat ook te zijn (maar heb ik zelf niet, dus kan ik lastig over oordelen).

Kwa goeie compressors in de door jou genoemde range kan ik je de Elysia Xpressor 500 ook aanbevelen. Enorm veelzijdig, zeg maar de kip onder de compressors –*met name omdat je ook een negatieve threshold kunt instellen. En nog stereo ook! Zie https://www.thomann.de/nl/elysia_xpressor_500.htm. Mocht je geen lunchbox rack hebben bestaat er ook een 19" versie, die is iets duurder: https://www.thomann.de/nl/elysia_xpressor.htm.

Mocht je interesse in de WA76 hebben. Ik heb er één staan die ik niet zo heel vaak gebruik, als je daar interesse in hebt moet je maar een PM sturen.

Ik zie dat je in Dordrecht zit, als je het leuk vindt moet je maar een keer compressors komen uitproberen in mijn hok (in de buurt van Rotterdam).
 
@Dre – Transient Designer en Nvelope zijn inderdaad erg geschikt voot beats, maar zijn eigenlijk geen compressors.

@Traumar – wat wil je bereiken met de compressor? Heb je een bepaalde sound in gedachte? Wil je meer een 'chest-hitting, punchy bottom end', je dynamisch bereik om zeep helpen, zoek je een compressor die ook wat saturation met zich meebrengt als je hem hard aanduwt? Etc.. etc..
 
Dat zijn goede vragen. Ik denk dat ik op zoek ben naar meer 'volume en kracht' in mn kicks en bass.. lastig onder woorden te brengen. Lichte sat is ook zeker wel gewenst. Dynamiek moet wel overeind blijven... punchy-chess hitting low end, omschrijft het zeker... mooiste is ook een processor die ook over de master kan, of bus..lichtjes!
Iig mn tracks moeten en kunnen krachtiger...
 
@Traumar - damn. Is wel precies waar ik mijn 2500 voor gebruik. Deze compressor kan op specifieke frequentiegebieden reageren, waardoor je bijvoorbeeld een kick fantastisch in de mix laat vallen. Kush Tweakers doen dit kunstje ook, maar hebbeneen wat steilere leercurve - is wel mono, dus kan potentieel geld besparen. De API is redelijk geëmuleerd als VST, onder meer door Universal Audio. Maar je bent op zoek naar hardware en dat begrijp ik wel :-) mijn advies: spaar ff door voor de API in plaats van incrementeel je geluid te veranderen en uiteindelijk ergens compleet anders uitkomt.
 
@Exo: thanks, gaan even bij het lijstje, zal ze gaan checken:)..

@Nonklist - Dat zal wel weer, haha.. Ik heb wel de laatste Wave- API, maar inderdaad het geen is hardware. Sparen, dat is wel leuk, heb namelijk ook wat synths op mn lijstje. dat stopt dus niet.
Snap wel dat dit de juiste compressor zal zijn, en investering. Ik wil aankomende periode opstarten met gebruik en feel van een hardwarecompressor, iig zoeken en luisteren naar de juiste sound. Kleine investering eerst en dan doosparen voor de API.
Mogelijk dat de WA76 toch wel eea voor mij kan betekenen, dus mijn interesse blijft, PM??
ltz D
 
@Traumar – PM gezien, ik check even en kom bij je terug.

Mocht je kwa hardware sowieso willen uitbreiden, kan het in veel gevallen enorm veel besparen om een lunchbox rack te kopen. Veel compressoren en effecten zijn beschikbaar in dit formaat, maar kosten significant minder – er is immers geen dure voeding nodig (die zit al in je rack). Bovendien staat het fucking goed.
 
Ik ben het wel mee eens wat honklist zegt maar een SSL compressor heeft bij veel sub zoals bij de meeste dance toch vaak mijn voorkeur dan een API compressor. Als ik het verschil moet uitleggen, bij de SSL wordt de aandacht meer naar het laag gericht en bij de API meer naar het mid/ hoog.
 
@ all: Graag gedaan :).
Dit artikel kadert in een uitgebreidere serie van compressie technieken.
Hier lees je alles:

http://quantum-music.ca/wordpress/index.php/category/advanced-compression-techniques/

...Using analog gear can be used to add different textures to the project. It adds modulations to the sound that are so subtle and complex that the human brain as no choice but to interpret them as details or grain....

Cheers,
Exo. :mega:
 
Back
Top