• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
    Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
    Lees dan deze mededeling!

Iemand ervaring met 2 geluidskaarten tegelijk op iMac?

glennplumber

Kneed je synth
Lid sinds
19 december 2001
Berichten
2.952
Locatie
Midden van het land.
Hallo mede sf-er's!

Naast een RME Fireface UC wil ik gebruik maken van de geluidskaart die in mijn Allen en Heath Xone DB4 zit. Afzonderlijk krijg ik ze aan het werk in Ableton echter lukt het me niet om ze tegelijk te kunnen gebruiken. Wat bijvoorbeeld wel lukt is om als output de RME en als input de DB4 werkend te krijgen.

Op m' n iMac heb ik in midi-audio en dan audioapparaten een samengesteld apparaat gemaakt waar ik de RME en DB4 beiden heb geselecteerd. Dit samengestelde apparaat kan ik dan selecteren in ableton alleen geen sound input of output?

Iemand een idee wat ik verkeerd doe?

Alvast bedankt!
Glenn
 

DRe

SSM spacestation
Lid sinds
20 oktober 2004
Berichten
4.642
Locatie
Hilversum

sunny pedaal

ALL (Anna Loog Lid)
Lid sinds
27 augustus 2002
Berichten
12.401
Locatie
limburg
Ik heb wel eens meerdere geluidskaarten gebruikt op de mac
In cubase als aggrevated devices ingesteld, gebruikt weinig extra processorkracht en latency is minimaal die van de kaart met de hoogste latency
Stabiliteit was ook redelijk maar minder als met 1 kaart tmho
 

glennplumber

Kneed je synth
Lid sinds
19 december 2001
Berichten
2.952
Locatie
Midden van het land.
Ik heb wel eens meerdere geluidskaarten gebruikt op de mac
In cubase als aggrevated devices ingesteld, gebruikt weinig extra processorkracht en latency is minimaal die van de kaart met de hoogste latency
Stabiliteit was ook redelijk maar minder als met 1 kaart tmho

Heb het inmiddels werkend gekregen en merkte dat ik vastlopers kreeg bij het wisselen van drivers in ableton.

Ga toch maar voor een adat en converter om mn RME uit te breiden. Dan kan alles gewoon via 1 kaart.
 

sunny pedaal

ALL (Anna Loog Lid)
Lid sinds
27 augustus 2002
Berichten
12.401
Locatie
limburg
Lijkt me ook de stabielere optie
Je hebt eventueel geluidskaarten met 3adats uit, kan je 24sporen ( dmv externe converters ) op 1 kaart draaien
 

Havelock

I Love Synthesizer Sound!
Lid sinds
2 april 2004
Berichten
1.173
Locatie
Obdam (NL)
Als de ervaringen van mensen die dit geprobeerd hebben niet erg positief is.
Waarom zit er dan in de mac deze optie in bij audio/midi configuratie ?

Ik was namelijk ook van plan om dit in de toekomst te gaan doen.
 

klinkske

vond een DRUMULATOR :)
Lid sinds
21 december 2007
Berichten
5.545
Locatie
Streek rond Herentals - België
ik gebruik een motu als output en een presonus als input, werkt prima
Die samengestelde toestellen werkt ook bij me, niet dat ik 't momenteel gebruik maar mss in de toekomst een presonus en focusrite samen als inputs (firewire)
Denk trouwens dat ik vroeger mackie en focusrite (beiden firewire) deed. Ik heb een boel macs en nog meer AI maar meestal te lui om multi track te knoeien.
 
Top