Welke free VST raden jullie aan?

Status
Er kan niet meer gereageerd worden.

Artificial Soul

Stamgast
Lid sinds
19 Maart 2005
Berichten
225
Locatie
Gouda
Beste allemaal,

Ik ben niet zo heel erg thuis in het gebruiken van VST-effecten. Of een VST-effect goed of minder goed is, heeft voor een groot deel ook met persoonlijke smaak te maken. Toch vroeg ik mij af welke jullie kunnen aanraden: welke (voor Windows in mijn geval) zijn echt een musthave?



Ikzelf ken al jaren de VST GlaceVerb. Deze voegt in mijn beleving een mooie galm toe. Als je het vergelijkt met de galm die je kan genereren met Audacity is GlaceVerb absoluut veel beter. Als je niet zo goed bent in het handmatig instellen: er zijn heel veel presets waaruit je kan kiezen.

Het nadeel is voor mij dat je de plugin download via een EXE-bestand. Wat ik doe: ik installeer het exe-programma, vervolgens zoek ik binnen Program Files het betreffende VST-plugin bestand op en dat kopieer ik naar mijn persoonlijke bestanden. Ik verwijder het hele programma (ik gebruik daarvoor altijd Revo Uninstaller). Het bestand wat ik gekopieerd had, gebruik ik als plug-in.

Sanford Reverb vind ik ook een heel goed klinkende VST plugin: http://www.vst4free.com/free_vst.php?plugin=Sanford_Reverb&id=2371

Voor de rest heb ik te weinig ervaring en kennis van het gebruik van VST-plugins. Ik hoor graag jullie meningen :)
 
Leef je uit: http://bedroomproducersblog.com/2015/12/29/free-vst-plugins-2015/

Tyrell N6 is een aanrader, Komplete heeft een gratis versie - https://www.native-instruments.com/en/products/komplete/bundles/komplete-players/free-download/

Alleen moet ik wel toegeven; een hoop spul is al bizar goedkoop, en een paar echt goede plugins (wat ze dan ook kosten) zijn beter dan een hoop freeware van twijfelachtige kwaliteit. Zeker als een hoop van het aanbod alleen maar Windows 32-bits is, dat is niet echt future-proof te noemen.

Binnenkort is het ook weer Black Friday, dus houd je ogen open voor leuke deals.
 
Bericht door een moderator:
Voor meer informatie en meningen over gratis VST's verwijs ik je door naar de volgende draadjes:

https://www.synthforum.nl/forums/showthread.php?t=193962&highlight=gratis+vst
https://www.synthforum.nl/forums/showthread.php?t=200656
https://www.synthforum.nl/forums/showthread.php?t=143563

Doe even een search in "soft synths" en in "plugins" op "gratis" in de titel en je ziet dat er al zoveel over geschreven is, dat nog een draadje over hetzelfde onderwerp niet zoveel zal toevoegen.
 
Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Back
Top