Zondag 25-10: REPHLEX RECORDS & CLONE PRESENT COLUNDI EVERYONE

vcovca

NOXGENUS
Lid sinds
22 Maart 2005
Berichten
8.661
Locatie
...
Dis gaaaaaaaaaaaaaf!

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1494320990884292/
Doornroosje event: http://www.doornroosje.nl/event/planet-rose-op-zondag-colundi-everyone/

Na een gezamelijke brainstormsessie kwamen Rephlex mede-oprichter Grant Wilson-Claridge en Clone Records founder Serge met plannen voor een aantal muzikale evenementen onder de naam ‘colundi’.

Hoewel Rephlex vorig jaar ter ziele is gegaan, is er voor het colundi fenomeen, dat al een paar jaar daarvoor als concept was ontsproten, nog wel gewoon leven na de dood. Het is nog altijd een bron van wilde en inspirerende ideeën met een heuse cultstatus, waarbij resonante, microtonale alchemie en gemeenschapsgevoel centraal staan. Het meest tastbare dat het project tot dusver heeft opgeleverd omvat, naast een dosis prachtige muziek (volgens Serge zelf: “some of the most inspiring techno in a while”), ook een aantal ambitieuze plannen, zoals een speciale crowd-funded release om een toevluchtsoord in de natuur voor everyOne te kopen.

Dit alles inspireerde het duo ook tot het organiseren van een heuse tour door de Lage Landen, waarbij tevens een aantal voormalige Rephlex en toekomstige colundi collega’s betrokken worden. Je zou het een bescheiden tegenbeweging kunnen noemen als reactie op de vercommercialiseerde clubscene (waarbij de huidige muziekindustrie vooral als een bedrijf wordt aangestuurd, met promotionele plannen, managers, social media stagaires en stylisten), maar het is net zo goed een eenvoudig samenkomen van gelijkgestemden met een passie voor muziek en wellicht zelfs meer. Op basis van colundi’s eigen astrologische kaarten zijn vier locaties uitverkoren: Rotterdam, Antwerpen, Amsterdam en Nijmegen.

De gekozen datums zijn vormgegeven naar de traditie van ‘Thesmophoria’, een festival dat uit de Griekse oudheid dateert en het samenvallen van traditionele feestdagen, religieuze festivals en astrologische evenementen viert; een ideaal moment op de heidense kalender om het innerlijke gedachteproces aan te wakkeren en een bron van creatieve energie aan te boren. Een besloten evenement in de Engeland staat ook in de planning.

Maar goed, dat heb ik niet verzonnen, stond op de site :D

Ik zou gewoon komen wel.
 
Line-up:

Wisp (live)
Aleksi Perälä (live)
D'Arcangelo (live)
Sound Murderer aka Osborne (live)
Krzysztof Oktalski (live)
Dave Monolith (live)
Remote installation van Jodey Kendrick (Electric Dance Music) Serge
DJ Rephlex Records
Maf*pHew
 
Het is overigens een tour van 4 dagen benelux; Rotterdam, Antwerpen, Amsterdam, Nijmegen
 
Back
Top