Yellow Circle Orchestra in concerts 17-08-2014, Stadskanaal

3phasebase

Ingeburgerd
Lid sinds
7 januari 2009
Berichten
50
Yellow Circle Orchestra

Binnert Blom & Bas Broekhuis

Wat begint als een klank experiment, groeit uit tot een muzikale vriendschap waarbij de contrasten van klanken elkaar weten te versterken. De indringende tonen van klankschalen en digiridoo smelten schijnbaar moeiteloos samen met de elektronische geluidssyntheses. Dit alles weten de heren tot een geheel te smeden in een aantal eigen composities waar rust, ritme en ruimte samenkomen in een stijl die zich het best laat omschrijven van “meditatieve wereld muziek” tot “ambient”.

De watertoren van Stadskanaal, waar tegelijkertijd de tentoonstelling
“Witte Olifanten” van Chris Baaten te zien is, biedt een unieke akoestiek
waar deze klankstructuren nog eens extra tot hun recht komen in een drietal concerten. Beleef deze unieke ervaring.

Datum: Zondag 17 augustus
Aanvang: 14:00, 16:30 & 20:00 uur
Kaarten: à € 8,- reserveren via
Adres: Watertoren Stadskanaal, Ceresstraat 2, 9502 EA Stadskanaal
Web: www.witteolifantenstadskanaal.nl

Binnert Blom
Binnert studeerde klassieke gitaar en elektronische muziek aan het muzieklyceum te Hilversum. Na zijn studie bouwde hij een carrière op als professioneel geluidsman en werkte mee aan shows van vele bekende artiesten. Tijdens zijn reizen kwam hij in aanraking met klankschalen en met de digiridoo. Beide instrumenten leerde hij tot in de finesses te bespelen en voor meditatie sessies in te zetten.
- Klankschalen
- Digiridoo
- Compositie
- Geluidstechniek

Bas Broekhuis
In diversen (inter)nationale formaties speelde Bas al ruim 150 concerten in Europa en de USA. Beïnvloed door Klaus Schulze en Tangerin Dream heeft Bas inmiddels een eigen stijl ontwikkeld die zich bevind tussen de traditionele “Berliner Schule” stijl van elektronische muziek en de moderne Trance muziek. Als componist, uitvoerend muzikant en geluidstechnicus, maakt hij voor zijn composities gebruik van een groot assortiment aan synthesizers, drumcomputers en effect apparaten.
- Composities
- Klanksynthese
- Percussie
 
Back
Top