• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
    Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
    Lees dan deze mededeling!

In de cloud werken met muziek

cemonvicta

Stamgast
Lid sinds
1 december 2009
Berichten
152
Niks is onmogelijk maar het volgende.

Wij werken samen maar hebben uiteraard niet altijd tijd om bij elkaar te komen.

We zaten te denken aan een gezamenlijke studio ruimte maar das kostbaar.

Maar de cloud moet toch iets kunnen betekenen hierin? Dat je een gezamenlijke project map hebt waar je in werkt met je files?
Vsts geven geen probleem. Hebben dezelfde.

Is dit simpel te realiseren of willen we teveel? Of zijn er andere gedachten hierover?

Hoor ze graag.
 

VL7

Al vintage van mijzelf
Lid sinds
22 januari 2003
Berichten
2.495
Locatie
Nijmegen
Nou, ik maak geregeld wat, de medemuzikant kijkt dan in mijn dropbox en bewerkt / speelt in en zet een versie weer terug.
Werkt prima!
 

cemonvicta

Stamgast
Lid sinds
1 december 2009
Berichten
152
Zo deden wij het ook ongeveer. Alleen we willen een echte gezamenlijke werkplek. Alsof het een extra schijf is. Ik zie dat vaak snelheid een probleem is maar geen enkele andere oplossing voor dit? Of willen we teveel?
 
Lid sinds
10 november 2010
Berichten
5.876
Locatie
Homeless Studio
Als je tegelijk wil spelen. Dan will je IDD teveel. Bestanden delen is toch geen probleem.? En als je dezelfde daw hebt is dat nog beter.
 

man-T

mooi is dat
Lid sinds
1 januari 2004
Berichten
2.235
Locatie
A'veen
Om de een of andere reden gebruik ik geen clouddiensten. Ik vertrouw het allemaal voor geen meter.
 

Dr van Lansberg

Trust me. I'm a doctor
Staff member
Lid sinds
18 februari 2011
Berichten
10.113
Locatie
Amsterdam

cemonvicta

Stamgast
Lid sinds
1 december 2009
Berichten
152
Ik leg het probleem een beetje verder uit:

Wij willen een soort gezamenlijke HDD hebben waar onze projecten en samples op staan en je daar dus ook op werkt.

Nu heb ik bv DATA schijf op me mac en Ruud heeft zijn C: schijf. We willen samen zo iets welke wij beide op afstand kunnen benaderen. Ik roep cloud, omdat ik onwetend ben in die wereld. Ik zat ook te denken aan een soort remote systeem, maar dan moet je beide inloggen. Dat werkt denk ik ook niet handig.

Wat bied deze snelheid wel?
 

Johndoe11

Gedeactiveerd account
Lid sinds
10 augustus 2008
Berichten
12.489
ga eerst maar eens nadenken wat je dan echt wil en wat dat mag kosten.
denk na over workflow en versie management.
transfers blijven natuurlijk altijd net zo traag je verbinding. bestanden kunnen zonder beheers systeem sowieso niet door beide kanten gelijk geopend worden, je werkt dan met lokale copieen etc etc.
bovenstaand is veel te vraag om te begrijpen wat je wel en niet wil
 

cemonvicta

Stamgast
Lid sinds
1 december 2009
Berichten
152
wij willen:

een stukje ruimte (500GB) die wij allebei kunnen benaderen op afstand en ook op kunnen werken wat snel genoeg is om ook gelijk in te laden in je DAW. Alsof je op je eigen schijf werkt.

Internet verbinding gaat snel.

Uiteraard snappen we dat je niet tegelijk kan werken aan een project.

Alleen elkaar zenden heeft de belangrijkste beperking voor ons dat je afhankelijk bent van de ander. Soms begint Ruud een stukje waar ik een idee over heb en verder aan wil werken, maar dan moet ik wachten tot hij het mij zend. Andersom ook. Hij heeft dan een idee met iets wat ik start maar hij moet wachten tot ik het hem een keer zend.

Hopelijk omschrijf ik het zo wat duidelijker. "Gewoon" een gezamenlijke harde schijf waar al onze projecten en samples op staan waar wij allebei bij kunnen komen, maar ook werkbaar is om in te laden in je DAW. (dus niet eerst moeten downloaden op je schijf en dan ermee verder)
 

cemonvicta

Stamgast
Lid sinds
1 december 2009
Berichten
152
Ik heb bv strato hidrive getest, die bied de mogelijkheid om een D: schijf ervan te maken waar je bij kan. Alleen die snelheid is erg laag. Maar dat principe zoeken we wel.
 

Johndoe11

Gedeactiveerd account
Lid sinds
10 augustus 2008
Berichten
12.489
de snelheid zal overal hetzelfde zijn
als je toch niet beide werkt kan je toch ook gewoon dropbox nemen en je project file na iedere sessie daar weer terugzetten? is 10sec werk
 

cemonvicta

Stamgast
Lid sinds
1 december 2009
Berichten
152
Dat zou een laatste optie kunnen zijn idd. Alleen niet wenselijk.

Andere weg: via een netwerk schijf bij de ene thuis? Of gaat dat niet werken?
 

dod563

Ouwe rot
Lid sinds
26 september 2008
Berichten
943
Omdat ik op drie plekken met mijn muziek aan de slag kan, wilde ik ook zo'n optie zonder elke keer project opslaan op losse schijf en meenemen. Ik had toen ook de optie voor een sever gechecked en dat zou een goede manier geweest kunnen zijn. Het was alleen wat prijzig en redelijke kennis van computers zou toch wel handig geweest zijn. Dat heb ik niet dus nu reis ik nog steeds rond met een kleine harde schijf indien nodig. Dropobox heb ik geprobeerd maar vond ik niet zo ivm privacy en dingen en zo.
 

cemonvicta

Stamgast
Lid sinds
1 december 2009
Berichten
152
Wij wel twee keer.

en de losse HDD is logisch als je idd in je 1tje meerdere werkplekken hebt. Wij moeten gewoon beide bij dezelfde files kunnen.

misschien dat ik probeer het dropbox verhaal, maar dan via strato (prijs is veel aantrekkelijker). dan toch maar de projecten daar neerzetten en dan binnenhalen.
 

dod563

Ouwe rot
Lid sinds
26 september 2008
Berichten
943
Vst's gebruik ik tot op heden nog niet. Daar zal wel verandering in komen maar dat zie ik dan wel weer. Wat bedoel je met instances? Als je daar de Ableton mee bedoelt, ja. Standaard heb je twee licenties maar na een mailtje met Ableton kreeg ik zonder problemen een derde.
 

dod563

Ouwe rot
Lid sinds
26 september 2008
Berichten
943
Ik mailde ze om te vragen wat een derde licentie zou kosten aangezien ik ergens had gelezen dat dat ongeveer de helft van de aanschafwaarde van je pakket zou zijn. Ik heb mijn pakket met een redelijke korting aangeschaft, dus hoopte ik dat het dan de helft daarvan zou zijn maar ik kreeg vrij snel een reply dat ze een derde licentie had geactiveerd voor me met zonder kosten, zeg maar... Ik heb zo en zo het idee wel dat ze bij Ableton chill zijn. Waarschijnlijk uit angst ook dat ze (potentieel) gebruikers verliezen aan BitWig en andere softwareproducenten. Een starre opstelling haalt dan niet zoveel uit.
 
Top