• Het stemmen voor de Synthforum Contest 2021 is begonnen.
    En dat mag je hier doen.

  • Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
    Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
    Lees dan deze mededeling!

Hot Kitchen en Extrema Music zoeken NL producers

omc

boem
Lid sinds
23 mei 2003
Berichten
927
Locatie
Zbomb
Hieronder een hele lap tekst maar wellicht interessant voor de forum leden, Extrema en Hot kitchen zoeken NL producers voor compuilatie CD:

Caves of Joy; een van de best bewaarde geheimen uit de nederlands/belgische undergound…..zo luidt sinds een aantal jaren de openingszin van de Hot Kitchen’s Caves of Joy persberichten. Nog steeds, want sinds de eerste Caves of Joy, gedateerd 5 december 1998 tot op heden is dit nog steeds een feit!

De meesten van jullie kennen de mergelgrotten, hetzij als dj/live act of als bezoeker. Sommigen van jullie zijn zelfs meerdere keren te gast geweest (Michel/Remy). Jullie kennen de organisatie, ons publiek, de lokatie en weten waar wij voor staan en waar wij niet voor staan.

Dit jaar december bestaat Caves of Joy 5 jaar en zal met kerst alweer de 14e editie van dit legendarische limburgse feestje gaan plaatsvinden. Aangezien dit voor ons als organisatie een bijzondere gebeurtenis is hopen wij dan ook de komende kerst een eerste Caves of Joy compilatie dubbelaar aan ons publiek te kunnen presenteren. Waarom nu pas? Inderdaad. Een veel gestelde vraag de afgelopen maanden. Caves of Joy bestaat welliswaar alweer bijna 5 jaar maar de eerste drie jaar van ons bestaan hebben wij na afloop van ieder feest vaker wel als niet met de gedachte gespeeld om er mee op te houden. Simpel gezegd, we hebben er de eerste drie jaren zwaar op toe moeten leggen. De ommeslag kwam vorig jaar toen feestend ‘Nederland’ de Caves of Joy ontdekt bleek te hebben en de afgelopen 6 feesten steevast op voorhand uitverkocht waren. Dit heeft ons aan het denken gezet en het idee kwam tot stand om iets bijzonders te doen met ons 5-jarig bestaan.

Toch willen wij niet zomaar en lukraak een zoveelste compilatie cd uitbrengen. Ons staat een bepaalde filosofie voor ogen m.b.t. het tot stand komen van deze cd:

Op de eerste plaats hopen wij middels deze cd de ‘Sound of the Caves of Joy’ vast te kunnen leggen en naar ‘buiten’ te dragen.
Op de tweede plaats (voor zover mogelijk) met een aantal tracks van dj/producers die al eerder in de Caves te gast zijn geweest.
Op de derde plaats willen wij de cd enkel en alleen vullen met tracks van nederlandse producers. Dit is een van de belangrijkste peilers waarop dit project is gebaseerd.

Zoals jullie zelf wellicht weten herbergt Nederland een behoorlijk aanbod aan producers om dit project te kunnen verwezenlijken. Helaas hebben deze producers door allerlei omstandigheden vaak niet de mogelijkheid om hun tracks daadwerkelijk te releasen.

Middels deze cd willen wij dan ook een aantal onbekende producers de gelegenheid geven midels deze om hun visitekaartje af te geven. Naast tracks van nederlandse producers die al eerder hun opwachting in de grotten hebben gemaakt wordt er dus in de breedste zin van het woord ‘gezocht’ naar producers die de ‘Sound of the Caves of Joy’ met hun produkties benaderen. Daarom tevens onze vraag aan jullie om dit voorstel naar een aantal (beginnende) producers uit jullie eigen omgeving te forwarden die hier wellicht met veel plezier aan mee zouden willen werken.

Een aantal nederlandse producers hebben hun medewerking inmiddels al toegezegd aan het tot stand komen van deze dubbelaar. Te denken valt aan Matthew Dekay, Nick K, Bart van Wissen, Rene Amèsz en Base, Lemon 8, Akatishia en vele anderen. Ook zullen de initiatiefnemers John Doe en Rho ieder hun eigen bijdrage leveren.

Zoals eerder vermeld gaat het dus om een dubbel cd. De eerste cd zal een ‘mood’ opwekker moeten worden. Ambient, deephouse en breaks met een tikkie progressive waarbij alles geoorloofd is om de luisteraar te verwennen met mooie soundscapes om eens lekker bij weg te dromen.Deze cd wordt gemixed door DJ John Doe alias Peter van Hal, labelmanager van Deep Records/Extrema Records en tevens programmeur bij Extrema.

De tweede cd wordt voor rekening genomen door DJ Rho, oprichter van Caves of Joy en programmeur bij Extrema. Zijn cd zal voornamelijk een stuwende/organische sfeer bevatten. In principe zal Rho op deze cd gewoon z’n eigen ding doen. Zijn dj sets worden veelal omschreven als ‘deep, dark, sexy and mean techhouse with a techno flavour’. Dat zal dan ook de toon zijn van het 2e schijfje.

Zoals een ieder van jullie weet óók weet is het in de huidige markt zeer moeilijk om compilaties te verkopen. Wij gaan uit van 1000 cd’s die een zeer aparte hoes zullen krijgen, gemaakt door een kunstenaar uit het limburgse heuvellandschap om het geheel een persoonlijke tint te geven. De cd moet in principe de functie krijgen als ‘hebbedingetje’. Distributie zal voornamelijk plaatsvinden d.m.v. verkoop op feesten van Extrema, Hot Kitchen en Supernatural en waarschijnlijk via een nog nader te bepalen distribiteur in Nederland. In ieder geval zullen er 100 à 150 stuks uitgestuurd worden naar het buitenland als promotie van de Nederlandse sound. Voor een aantal van jullie zal dit waarschijnlijk niet belangrijk zijn aangezien jullie al een behoorlijke staat van dienst in het buitenland hebben opgebouwd. Voor het grootste deel van jullie echter kan de cd een springplank zijn om als producer naamsbekendheid te genereren.

Kort gezegd komt het erop neer dat wij niet met voorschotten kunnen gaan werken. Heel simpel gezegd zullen we blij zijn wanneer we uit de kosten kunnen komen en met een beetje geluk, inspanning en geloof in eigen kunnen zal er wellicht meer uit te halen zijn. We zijn op dit moment nog aan het uitzoeken wat we jullie precies kunnen bieden, maar we willen op voorhand benadrukken dat degenen die dit voorstel niet zien zitten, beter ook geen tracks kunnen opsturen. Het heeft weinig zin om ons lekker te maken:).....

Misschien is het voor sommigen een teleurstelling om geen voorschot te krijgen, voor anderen geen probleem. De meesten van jullie kennen ons persoonlijk en weten dat het hart op de juiste plaats zit. Het is voor ons ook een klein beetje een eerbetoon aan de nederlandse sound, zoals jullie ook weten dat de Nederlandse dj’s bij ons beiden al jaren hoog in het vaandel staan. Voor ons is het een uitermate spannend traject omdat we dit beiden graag een keer willen doen en er heilig in geloven, nu jullie nog……….Rest ons niets anders dan te hopen dat wij jullie aan het rijtje meewerkende producers kunnen toevoegen.

Namens Hot Kitchen en Extrema Music,
Roger Dassen en Peter van Hal
 

tim-b

Stamgast
Lid sinds
15 februari 2003
Berichten
291
Dankje! Ik had ook al even op de Extrema site gekeken maar kon daar niets over vinden, vandaar.

Bedankt!
 
Top