NFT's omarmen of afstoten?

Het verschil wat mij betreft is dat Linux al vanaf dag 1 een duidelijke use case en toepassing heeft, die ook direct is omarmd en langzaam breder is getrokken naarmate er meer concrete toepassingen voor waren die duidelijk in een behoefte voorzien. Bij crypto zie ik dat niet echt, de wollige verhalen zijn nog hetzelfde als 10 jaar geleden, maar de toepassingen zijn niet wezenlijk anders. Het is nog steeds een abstracte belegging zonder onderliggende waarde en waar je in de praktijk niet echt iets mee kunt doen behalve verhandelen en hopen dat het in de toekomst meer waard wordt. Windhandel / klatergoud dus.
Het punt wat hij wilde maken is dat grote corporaties het totaal niet zagen zitten met vrije software want dat zou nooit gaan werken. Die mindset is heel langzaamaan veranderd en dat zie je ook bij bitcoin.
 
Het punt wat hij wilde maken is dat grote corporaties het totaal niet zagen zitten met vrije software want dat zou nooit gaan werken. Die mindset is heel langzaamaan veranderd en dat zie je ook bij bitcoin.

Denk dat bedrijven vooral een graantje mee willen pikken als er ergens makkelijk geld te halen valt. Die zullen niet onberoerd gebleven zijn door die enorme boom tijdens de covidperiode. Ben benieuwd of de bedrijven die interesse hadden na de crash van afgelopen maanden nog steeds zo happig zijn. De tijd zal het wel leren.
 
Grappig dat echt niemand het nog langer over NFTs heeft en het nu alleen nog over ouderwetse crypto is goed/slecht argumenten gaat.

Kan er net zo goed een :slotje: op ..
 
Ja graag, ik kan me nooit inhouden als ik de antwoorden van sommigen lees maar dat moet ik toch eens gaan doen want het heeft geen zin.
 
We zullen zien, heb vanmiddag maar eens eeen Oberheim x8 besteld, die gaat harder stijgen dan welke flippo of digitaal plakplaatje in deze tijden.
Toch maar blij dat ik vorig jaar niet weer in de crypto trap gestapt ben, koop ik nu weer een leuke synth van.
Voor al de HODLers, het gaat niet beter worden, 20k wordt 10k, je kan houden totdat je een ons weegt maar die 40k break even gaat niet meer komen.
 
Je kan geloven in crypto of niet, use cases zijn er zeker. Misschien niet direct in onze 1e wereld waarbij je vanaf je telefoon een tikkie kunt sturen en het geld staat meteen op je rekening, maar in diverse landen waar de bank infra een stuk minder ver is kunnen de mensen nu met crypto dingen die tot voor kort niet mogelijk waren.

Ik geloof wel dat crypto nog een toekomst heeft. Bitcoin is al 100 keer doodverklaard en weet telkens weer nieuwe pieken neer te zetten. Soms duurt het een paar jaar, dat is met aandelen niet anders.

Maar back on topic; NFT's? Wouldn't touch it with a stick. Je koopt een link naar iets. Je wordt geen eigenaar van het item, je wordt geen eigenaar van een unieke digitale kopie van het item, nee je wordt eigenaar van een link naar het item. Echt alleen geschikt voor mensen die van gekkigheid niet weten wat ze moeten doen om van hun geld af te komen.
 
Maar back on topic; NFT's? Wouldn't touch it with a stick. Je koopt een link naar iets. Je wordt geen eigenaar van het item, je wordt geen eigenaar van een unieke digitale kopie van het item, nee je wordt eigenaar van een link naar het item. Echt alleen geschikt voor mensen die van gekkigheid niet weten wat ze moeten doen om van hun geld af te komen.

Het is veel genuaneerder dan "een link naar iets":
Where Is An NFT Stored? – A Simple And Comprehensive Breakdown | NFTexplained.info
 
Het is veel genuaneerder dan "een link naar iets"
In 99.9% van de gevallen is dit wel zo, maar dit is dus NIET wat een NFT is. Het is een hele specifiek toepassing waar zo'n beetje iedereen mee aan de haal is gegaan. Maar een NFT kun je voor een hele riks andere toepassingen gebruiken.

Simpelweg NFTs afkraken omdat de huidige toepassing nogal debiel is (mijn mening, maar ik vind het kopen van een linkje waarvan iedereen de content kan downloaden dus vrij debiel) is nergens voor nodig.
 
Maar dat is dus het probleem: er zijn geen normale use cases. Dat zegt toch al genoeg. Het is een oplossing waar nog geen probleem voor gevonden is.
 
Als laatste wat betreft NFT's. Heel veel usecases kunnen opgelost worden met verifiable credentials en DID's. Zo ook de muziek royalty usecase. Als iemand zin heeft om daar in te duiken is @csuwildcat ( voorheen developer microsoft ION) wel een goede om te volgen.
 
Benieuwd wat de toekomst brengt.
Ik ook, en we zullen zoals gewoonlijk weer ALLEMAAL compleet fout zijn.

Mijn 1ste computer was in 1983 en ik had al internet thuis voordat er sprake was van de World wide web, alles moest met FTP, IRC, en soorten protocollen.
Niemand dacht toen dat dat iets kon worden, ons oude vertrouwde BBS systemen, dat was de toekomst. mn 1200baud modem was een attractie in de computer club, veel sneller zou nooit kunnen.....

AI is er, dat gaat straks alles weer op zn kop zettend, twijfel er niet aan.

1 ding blijft ook, GOUD als betrouwbaar betaalmiddel, dat is al duizenden jaren zo.
 
er zijn geen normale use cases
Zijn er wel. Zie bijvoorbeeld wat ik eerder voorlegde qua evenement tickets. Zoiets is een legitieme toepassing voor het functioneren van een NFT. Het sparen van voetbalplaatjes is dat imo niet.

Maar een techniek is maar een techniek. Die afkraken omdat men nog niet goed weet hoe die het beste is te gebruiken is gewoon te naief.
Het afkraken van deze toepassing van "kunst verkoop" vind ik overigens helemaal prima.
 
Tickets kunnen via verifiable credentials waar geen blockchain voor nodig is. Nu nog abracadabra maar iedereen gaat dit straks gebruiken.
 
Ik ook, en we zullen zoals gewoonlijk weer ALLEMAAL compleet fout zijn.

Hah inderdaad, ik verwacht ook dat het gros van de voorspellingen fout gaan zijn.
En dat we mogelijks en uiteindelijk op een compleet andere plaats gaan belanden hiermee.

In de tussentijd .. wie niet waagt, niet wint.
 
de volgende pump & dump komt er weer aan :D
Bitcoin stijgt en gaat strijd aan met dollar terwijl aandelen dalen
wanneer er nog weer gekkies instappen mag die naar de 22k of 23k dan weer naar 18k door massale verkoop en de laatste generatie gekkies is weer vakkundig van hun geld gescheiden.

Je kan je er dood aan ergeren, maar mensen die hier intrappen doen het toch echt zelf.
 
Erg. En ook wel sneu. Ze doen het zelf maar worden ook wel misleid met "stap nu in anders mis je de boot" en een onnodig vaag verhaal waarom bitcoin echt de toekomst is en meer dan een investering. Meh.

En aangaande NFT en voorgaande reacties: het huidige gebruik er van is inderdaad compleet debiel. En ik wil best geloven dat er wellicht misschien een nuttige toepassing is van de technologie. Maar dan wacht ik die toepassing wel even af in plaats te investeren in iets dat zodanig instabiel is. na ruim 10 jaar is er nog altijd geen probleem voor deze oplossing gevonden die echt daadwerkelijk ons leven verrijkt.

@Emanuel23 dit heeft niets met haat te maken en andermans mening als zodanig wegzetten is sowieso een zwaktebod.
 
En (hoe verrassend) de dump op 21k
 

Attachments

  • 355CC273-3057-4F16-B080-47BD833B4CF5.jpeg
    355CC273-3057-4F16-B080-47BD833B4CF5.jpeg
    74 KB · Bekeken: 73
Ik ben ook zeker geen hater en vind zoals gezegd de technologie zeker interessant, maar ik ben wel buitengewoon sceptisch over het snel-geld wereldje vol sjacheraars, gelukszoekers en hele of halve criminelen dat eromheen is ontstaan. En behalve "nietus" of "DoE jE EiGeN ONdeRzoEK" (🥴) heb ik nog geen enkel argument gehoord dat die scepsis wegneemt. Verder blijf ik het onderwerp in de (sociale) media met interesse maar op gepaste afstand volgen.
 
Back
Top