Onbekende plug-ins die stiekem steengoed zijn

bombario

Ouwe rot
Lid sinds
9 januari 2004
Berichten
4.648
Locatie
Zwolle
Dag allen,

Ik klooide vanochtend wat met Nora, een arpeggiator plug-in uit Spanje. Dat ding is nooit doorgebroken en de site van de makers is al maanden offline. Maar hij is wel steengoed!

Nu vroeg ik me af, hebben jullie ook zo'n plug-in die vrijwel niemand kent, en die wel geweldig is? Dus geen dingen van Native Instruments, Arturia en noem alle grote merken maar op. Maar onontdekte pareltjes die een groter publiek verdienen?

Oh ja, je mág er maximaal 1 noemen. Dus kies je allerbeste en deel hem 👍
 
Deze vind ik prachtig.. én is gratis

A1TriggerGate.
Screenshot 2021-12-04 at 13.13.18.png
 
Trackspacer.
Geen idee of hij erg bekend is, maar hij helpt mij enorm in snel(ler) ruimte maken in een track (spoor) op momenten dat het nodig is.
Instrumenten VST's heb ik weinig, met Reason Suite zijn die eigenlijk niet nodig.
 
Naja, hij zit standaard bij reaper, maar tot voor kort wist vrijwel niemand dat hij bestond. De JS general dynamics compressor,

Speaking of de Reaper-included JS plugins, laat me hier de 'JS: Volume Adjustment' toevoegen.

Een van de minst flashy plugins, maar suppernuttig. 'k Gebruik 'm eigenlijk altijd, aan het begin van een keten andere plugins.
Bij inladen van audio-opnames die 'raw' al in de buurt van het dak zitten (FS) haal ik met deze plugin het level 6 ... 12 dB omlaag,
zodat je bij enthousiast gebruik van de erop volgende plugins niet aan eventuele overloads hoeft te denken. (Ruisvloer blijft ver genoeg weg.)
 
NanoHost. Niet echt een plugin maar een PluginHost, heel leuk als je plugins als standalone wilt draaien. Doet het onder Wine zelfs op Linux Mint.
 
MIDI Chord Analyzer van Insert Piz Here.

midichordanalyzer.png


Ik ram altijd maar wat toetsen in en als het dan leuk klinkt dan laat ik het zo, maar deze plugin vertelt je dan dat je dan bijvoorbeeld een D#add9 of Fm11/D# akkord hebt aangeslagen. (En dan denk ik vervolgens weer "oh als het een naampje heeft dan zal het wel goed zijn!" en kan ik weer door met pielen :D)

Protip: Ableton ziet hem als softsynth (andere DAWs mogelijk ook) dus als je niet je bestaande VST softsynth wilt overschrijven terwijl je de plugin op je MIDI spoor sleept: dupliceer je spoor eerst even.
 
Ik ga toch een van Native Instruments vermelden: Rounds voor Reaktor, arp/seq op speed met 8 verschillende geluiden per arpeggio en macro knoppen.
 
Goh, in een onderwerp over plugins kan ik toch een duit in het zakje doen, wie had dat gedacht? :D

Ik gebruik wel 'ns LoudMax, dat werkt ook nog goed in m'n versie van Audition uit 1834. Eigenlijk maar twee instellingen, threshold en ouputlevel, een kind kan de was doen. En ik ook. :) Ja, je kunt in Audition ook dit doen, maar meer instellingen, meer klikken, meer tijd kijken naar een scherm, etc. En LoudMax gaat niet ten koste van de geluidskwaliteit, als je het goed gebruikt.

 
Die Triggergate vind ik ook echt te gek en gebruik ik veel. Ik kwam er toevallig deze week achter dat zoiets ook standaard in Logic zit, die heet step fx.
Ja, wou net zeggen, die stepfx is de apple versie van die camelfx die ze hebben gekocht toen die man is overleden. Gebruik ik echt superveel. Vroeger gebruikte ik ook die triggergate, maar die logic versie is zoveel beter.

Van airwindows is die mackEQ / Mackity erg tof. Kan je die dikke gabberkicks mee maken en ook die Dnb breakbeats erdoor heen gooien. Is een Mackie 1202 emu, niet een 24-8 bus maar komt er aardig in de buurt.

Analog Obsession heeft ook veel plugs die gratis zijn en erg goed en gelijkwaardig aan bijv AAA+ companies
 
Back
Top