War of the Worlds

ja ja ja ja ja ja vette mik die plaat!
ken um al van kinds af aan.(+/- 1980)
ik heb Justin Hayward een paar jaar geleden nog ontmoet in london toen ik een project deed voor de ex moody blues
( en oprichter) bassist Clint Warwick. helaas is Clint 2 jaar geleden overleden en Justin was ook op zijn begrafenis(natuuurlijk was ik derbij).
Clint en Justin heb ik in de eerste plaats leren kennen via Stephen Pearce die begin jaren 80 lid was van "Dexy's midnight runners". Stephen (Steve) was al uit de band toen ze doorbraken met "come on eileeen" maar heeft zeker een steentje bijgedagen aan de hele style van die band toen.
Steve heeft ook het prachtige arrangement gemaakt van "Tinseltown in the rain" van bevriende band "The Blue Nile"
Als je dit allemaal en beetje vreemd in de oren klinkt dan ben ga ik me dus echt oud voelen.

http://www.psiron.demon.co.uk/realplayer/awatr/blue_nile_tinseltown_in_the_rain.rm

voor de kenners!
 
zouden ze die muziek van jeff Wayne ook als filmmuziek voor de nieuwe film gebruiken?:D
:halleluja geweldige Lp overigens! :halleluja
 
Als-ie maar niet zo vrij wordt als de Time Machine-verfilming, dan is het echt :halleluja !

(de voorstukjes van deze film zijn al best lang te zien trouwens in de bioscoop)
 
Ben benieuwd naar de film ja. Vooral hoe het gaat eindigen. Ik denk niet dat ze de muziek van Jeff Wayne gebruiken trouwens..
 
Eindelijk een serieuze acteur in een serieuze scifi....

Will Smith zoog in " I Robot " Altijd met die klote one-liners. IMO is Tom Cruise de betere keuze voor een scifi op hoger niveau. Ik denk dat het zeker niet zal tegenvallen!
 
One-liners zijn vooral een keuze van de scriptwriters, lijkt mij. Eigenlijk vind ik Tom Cruise ook niets; veel te glad, altijd van die butrollen (hoewel Magonlia heerscht :D ). Ik zie eerder iemand als Edward Norton of Tim Robbins voor me: kalmer, droger. Meer richting de verslaggever die ik voor me zie. Morgan Freeman zou goed zijn, maar die past waarschijnlijk wat minder in bepaalde andere onderdelen van het profiel... ;) Maar ja, je kunt niet alles hebben, en Tom Cruise is in principe geen slechte acteur en Spielberg weet ook wel hoe het moet, dus fingers crossed. :)
 
Ik wil mij graag aansluiten bij de bewonderaars van dit album. Ongelovelijk, zeker één van mijn favorieten. Hoop dat die film wat wordt ook, ben bang dat ze niet de muziek van Jeff Wayne gaan gebruiken..
 
Oh BTW in Maart is er al een "War of the worlds" uitgebracht door een kleine maatschappij.
Deze film volgt het originale verhaal van H.G. Wells. De special effects zijn alleen een beetje knullig, klein budget.
hier kun de trailer checken...
 
Meesterlijke productie, altijd geweldig gevonden........tijdloos
 
ik had deze dubbelaar natuurlijk ook gelijk in mijn bezit toen ie in 78 uitkwam.
destijds gingen we vaak op de brommer op vakantie naar frankrijk, en toen had ik al een soort geinproviseerd speaker systeem in mijn helm gemaakt aangesloten op een (mono) casetterecordertje die voorop de tank lag!
en war of the worlds speelde een centrale rol in het reppertoire wat ik bij me had!
moet er altijd weer aan terugdenken als ik nu de cd opzet!
 
Na het ontdekken van deze thread, nog maar eens de cd opgezocht. En weer helemaal begeistert! één keer in de zoveel jaar draai ik em weer helemaal grijs. als ik ooit toch zoiets zou mogen maken......:halleluja
 
War of the worlds

War of the worlds

De film is volgende week uit maar al eerder deze maand verscheen de heruitgave op SACD van de 1978 LP. Heb hem in 5.1 multichannel gehoord en hij is FORMIDABEL!!!!!

Echt een aanrader en een must voor iedere liefhebber. Voor die alleen al zou je een SACD speler kopen...
 

Attachments

  • wow-c.jpg
    wow-c.jpg
    8,7 KB · Bekeken: 93
Ik heb als freak de collectors edition gekocht deze bevat

1/2 De orginele dubbel LP in hybrid cd-a/sa-cd multichannel mix
3 the remixes
4/5/6 alle outtakes met op 6 het complete verhaal door Richard Burton
en last but not least

7 de dvd van de the making of ... hoe is het gemixed... het verhaal achter WOTW erg intressant

Onmisbaar voor de echte freak

Zoals in het andere WOTW topic staat is bijvoorbeeld ULLA niet gemaakt met een synth maar met een gitaar en een mondstuk die de articulatie creeerde. Het geluid van de Heatray is ook een gitaar met alle snaren hetzelfde gestemt. En zo kan ik wel even doorgaan. Erg erg leuk!

Wel € 99,00 overigens. Maar het 80!!! pagina's dikke boekwerk maakt het helemaal af

:{
 
hep de SACD versie ook gekocht....klinkt erg lekker over mijn pioneer DVD-spelertje ;)
of ie veel beter klinkt dan de gewone oude 2CD versie weet ik niet, maar in ieder geval klinkt het goed genoeg voor mijn oortjes....

ook ff een side-link mbt dit onderwerp:

http://www.studioreviews.com/dvra1000.htm

eigenlijk belachelijk goedkoop (1250 euro ofzo) die apparaten tegenwoordig...... stel je voor, een recorder waarmee je iets kunt opnemen en reproduceren wat 1:1 identiek klinkt aan de originele master.... tenminste als je een SACD-speler thuis hebt ;)
 
Mijn SACD is nog onderweg...
Heb even aan die collector's box zitten denken (ik heb al sinds jaar en dag de LP in huis...). Die dvd lijkt me nog wel leuk, maar al die remixes hoef ik niet zo nodig. Wie weet komt die dvd ooit nog los uit.
 
Origineel geplaatst door olafmol


ook ff een side-link mbt dit onderwerp:

http://www.studioreviews.com/dvra1000.htm

eigenlijk belachelijk goedkoop (1250 euro ofzo) die apparaten tegenwoordig...... stel je voor, een recorder waarmee je iets kunt opnemen en reproduceren wat 1:1 identiek klinkt aan de originele master.... tenminste als je een SACD-speler thuis hebt ;)

DSD is erg interresant maar er zijn ook maar softwarematig een aantal programma's die het ondersteunen. Zowieso de DSD die hier word gebruikt is gewoon voor dvd audio en niet voor SACD aangezien men die zelf niet kan branden...

Maar ik denk dat je met dit dus wel DSD weer toegankelijker maakt voor kleinere studio's en zelfs amateurs (iig die dus voor de lol hun ding doen en er geen commerciele studio op nahouden) wat opzich weer erg interresant is...
 
Beetje offtopic maar ben afgelopen middag naar de animatiefilm Madagascar geweest. Bij de aftiteling zag ik dat de muziek is gemaakt door Hans Zimmer. Check zijn versie van Real 2 Real's "I like to move it" maar eens in de film.:D
 
Back
Top