02-10: DJ Suv (full cycle, UK) + MC Verse @t Dik in Verkadefabriek Den Bosch

Origineel geplaatst door Chinetti
Met alle respect voor wat jullie doen (ik vind het echt goed dat jullie kansen creeren en zo een onconventionele avond kunnen neerzetten), maar dat is ook wel erg eenzijdig van zo'n verkade fabriek, niet? Alle techno beukt, dus geen techno? Mag ik dan ook stellen dat alle breaks hetzelfde is, of je daar nu electro, nu skool of broken voorzet? Zou het juist niet mooi zijn om er meerdere genres van electronische (dans)muziek te representeren? Effenaar, het Paard of 013 draaien ook niet op alleen maar breakbeat georienteerde avonden. Zoals ik al zei, er zijn voldoende artiesten in Den Bosch die zich met allerlei genres bezig houden, van hip hop tot experimenteel, van electro tot acid, het zou aardig zijn als er eindelijk 'ns een tent is waar iedereen z'n gerief kan vinden, zonder dat er meteen weer een stigma aan een avond hangt... Ik baal ervan dat dat in omliggende steden (Eindhoven, Breda, Tilburg) wel kan, maar dat Den Bosch nog altijd zo achterligt. Waar ligt dat aan?

Ik had bij 'opvoeden' een knipoogje geplaatst, maar misschien moet ik het toch minder luchtig stellen. Er moet nog een hoop gebeuren in de saaiste grote stad van Brabant, ik had gehoopt dat een Verkade fabriek daar een mooie rol in zou gaan spelen.

Brian, met alle respekt........maar probeer een mening te vormen over Den Bosch door de achtergronden te kennen (ik zal ze vast toe lichten). Ik ben nu al 7 jaar bezig om in mijn eigen stad een leuke avond neer te zetten. Ik probeer dat met muziek te doen waar ik iets mee heb. Als mensen electro leuk vinden is er in de W2 (waar ik ook 2 jaar een avond heb gedaan) af en toe een avond (maar dat weet je je hebt er zelf gestaan). Voor hip hop, funky, jazzy en aanverwante zaken is er is er de Cordes. Voor boerenlullenhouse is er de silva en binnenkort de drie gezusters.

Ik zelf vind niet alle techno beukerig (ik vertaal het even naar de gedachten van sommige horeca/culturele gelegenheden in Den Bosch)......ik luister ook naar techno, ik wil je alleen aangeven dat de verkadefabriek bewust zulke avonden niet wil doen, en de verkadefabriek heeft ook niet als uitgangspunt het programmeren van dance avonden, dat is een bijzaak, ze doen voornamelijk theater en film (ik had gehoopt dat je dat ook had begrepen na het zien van hun site )

Wat je nu zegt over dat in andere plekken in brabant het combineren van avonden wel gaat, dat is bullshit....013 doet niks aan breakbeat (ik heb er 2 jaar mn avond gedaan, en maar 1 x naast een breakbeat dj gedraaid), effenaar ook niet en in breda doet hugo (dj da huge) zn best om in de mezz een breakbeat avond op te zetten (helaas komen er maar 50 bezoekers per avond). Den Bosch heeft daarnaast nog een probleem....sluitingstijden !!!........door de maffe regels van de gemeente kiest het gros van het uitgaans publiek in Den Bosch voor andere steden.....en is het zelfs moeilijk om ze ergens naar toe te krijgen in Den Bosch.

Helaas zijn er ook een hoop artiesten in den bosch die altijd op hun luie reet blijven zitten en zeiken over dat het anders moet en zelf geen poot uitsteken, ik kies voor de andere weg en werk fukkin hard (zonder er een cent aan te verdienen tot op heden), en probeer daar verandering in te brengen.......een beetje steun daarbij zou af en toe fijn zijn (ipv mensen die meteen beginnen te zeuren of de Verkadefabriek ook techno doet...referend naar de mononom gast) !!! Ik was er begin 2003 al bij toen ik wist dat de verkadefabriek zou komen en zag zelf de opening om eens met de toekomstige directeur te gaan praten, sommige mensen die bv hun stroming hadden willen vertegenwoordigen, hadden ook zo helder moeten zijn om daar mee aan de gang te gaan........het is altijd makkelijk om achteraf te roepen dat geen kansen krijgt.

Ik wilde je alleen duidelijk maken dat er in Den Bosch in het verleden al diverse malen problemen zijn geweest rondom techno avonden, vraag de W2 er maar eens naar, die hebben zelf hun "techno" avonden na een massale vechtpartij buiten de deur geflikkerd....met MIJN avond erbij godverdomme, onder het mom van alle dance eruit !!!!

Ik denk dat als je met diverse stijlen aan de gang wil op een manier zoals vele culturele centra dat doen, dat je dan eerst eens moet kijken of er een plek voor zoiets is...........de W2 zou die funktie moeten vervullen, maar nee....dankzij Ivo en Paultje kan de jeugd van Den Bosch zijn lol op....de W2 is ingedut.....en wil niet meegaan met de tijd......jammer maar zo is het helaas !!

Ik dacht dat je je wat meer verdiept had in het bossche uitgaansleven (voor zover dat er is), misschien dat een keertje erover praten je al wat meer duidelijk maakt :)
 
Laatst gewijzigd:
ipv mensen die meteen beginnen te zeuren of de Verkadefabriek ook techno doet...referend naar de mononom gast) !!!

Wat jij ben jij nou voor gast joh!
Lees wat ik schrijf:

Wat betreft de muzieksoort: niet specifiek D'n B ofzo...eerder gewoon vette electronische muziek (ben zelf ooit actief geweest onder de naam mononom). Ik ga zelf wel voor het experiment...maar een avond moet natuurlijk wel gezellig blijven en dus wel enigszins dansbaar. Verder hou ik ik van hiphop, electro ambient en Detroit..eigenlijk te veel om op te noemen. Ook ben ik wel te porren voor live optredens.

Hetvolgende wordt door jou gezegd niet door mij...:


Ricercar....ik ken mononom, maar dat was toch een verzamelnaam van mensen in de acid / techno (beuk) scene ?

.........En bedankt

succes met jouw avonden in de melkfabriek, trouwens.
 
Origineel geplaatst door C-Code
Brian, met alle respekt........maar leer eens een stuk te lezen zonder daar meteen een waarde oordeel aan te hangen. Ik ben nu al 7 jaar bezig om in mijn eigen stad een leuke avond neer te zetten. Ik probeer dat met muziek te doen waar ik iets mee heb. Als mensen electro leuk vinden is er in de W2 (waar ik ook 2 jaar een avond heb gedaan) en af en toe een avond.


Hoho, jij moet nu toch echt beter lezen: ik heb het niet over jou en jullie avond, maar over de mening die jij zegt dat de Verkade fabriek heeft over techno (beuken en drugs).
Mijn voorbeeld over breakbeat is een even kortzichtige blik als de blik die de Verkadefabriek die heeft op techno. Kortom, dat was cynisch bedoeld: als ik de zaken over techno net zo zou aanschouwen als dat de Verkadefabriek doet, kun je met dezelfde blik tot het kortzichtige beeld komen dat alle breakbeat hetzelfde is, los van welk voorvoegsel je ervoor zet. En zo simpel kun je het niet stellen, wel?

Ik zelf vind niet alle techno beukerig (ik vertaal het even naar de gedachten van de meeste horeca in Den Bosch)......ik luister ook wel naar techno, ik wil je alleen aangeven dat de verkadefabriek bewust zulke avonden niet wil doen, en de verkadefabriek heeft ook niet als uitgangspunt het programmeren van dance avonden, dat is een bijzaak, ze doen voornamelijk theater en film (ik had gehoopt dat je dat ook had begrepen na het zien van hun site )

Ik begrijp ten eerste prima dat de Verkadefabriek een verzamelplaats wordt van film, theater en af en toe muziek. Dat was me al duidelijk op het moment (in mei geloof ik) dat ik op mijn werk in Amsterdam een wervende Verkadefabriek brochure zag. Maar ik had ook gehoopt dat deze verzamelplaats wat zou gaan doen aan de malaise die er op het moment is in Den Bosch. Niet alleen op het gebied van film (filmtheater Jeroen boekt sinds mensenheugenis alleen maar films die een maand later in de verhuur verschijnen) maar ook muziek. 'Ha, eindelijk' dacht ik toen ik het allemaal las. 'Misschien is er dan eindelijk een tent in Den Bosch die, getuige deze mailling die helemaal in een ver Amsterdams filmbedrijf terecht is gekomen, geld, animo en plek heeft om eens een fatsoenlijke naam op te bouwen'. Want de Willem 2 doet wel af en toe 'ns wat, maar ze zijn er totaal niet bereidt om geld in te steken: er is geen geld voor de promotie van een nieuwe avond, waardoor er iedere keer weer te weinig mensen komen en er iedere keer weer wordt gezegd: het kan niet in Den Bosch. Ik hoopte dat een nieuwe, nog niet ingeslapen tent daar verrandering in kon brengen...
En dan hoor ik nu dat de Verkadefabriek geen techno wil boeken omdat het beukherrie is die druggebruikers aantrekt. Dat schept bij mij toch niet het beeld van een uitgaansgelegenheid die probeert onderscheidt te maken.

Wat je nu zegt over dat in andere plekken in brabant het combineren van avonden wel gaat, dat is bullshit....013 doet niks aan breakbeat (ik heb er 2 jaar mn avond gedaan, en maar 1 x naast een breakbeat dj gedraaid), effenaar ook niet en in breda doet hugo (dj da huge) zn best om in de mezz een breakbeat avond op te zetten (helaas komen er maar 50 bezoekers per avond). Den Bosch heeft daarnaast nog een probleem....sluitingstijden !!!........door de maffe regels van de gemeente kiest het gros van het uitgaans publiek in Den Bosch voor andere steden.....en is het zelfs moeilijk om ze ergens naar toe te krijgen in Den Bosch

Dat een genre niet geboekt wordt, is intens treurig. Ik vind ook dat dat voorbij schiet aan het doel wat volgens mij voor iedere culturele instelling geld: het scheppen van een gevarrieerd cultureel aanbod. Maar dat er elders geen aandacht is voor breakbeat, heeft toch niet te zeggen dat ik er maar tevreden mee moet hebben dat in Den Bosch geen techno geboekt gaat worden?
Wat betreft die sluitingstijden: dat zal vast een gedeelte zijn van het probleem waarom mensen naar andere steden trekken. Maar vraag aan de gemiddelde liefhebber van alternatieve dans muziek waarom ze niet in Den Bosch uitgaan, en het antwoord zal zijn: er is niks. En als er al iets is, is er geen aandacht voor promotie en weet niemand er wat van. Ik moet van Ricercar en Mostatic horen dat ik allemaal dingen heb gemist in het verleden. Waarom weet ik daar niet van? Okay, ik kom niet vaak de deur uit, maar ik ben ook niet helemaal afgesloten van de stad. Toen ik een een aankondiging zag van één van jouw avonden in de Boulevard, ben ik er heen gegaan.

Helaas zijn er ook een hoop artiesten in den bosch die altijd op hun luie reet blijven zitten en zeiken over dat het anders moet en zelf geen poot uitsteken, ik kies voor de andere weg en werk fukkin hard (zonder er een cent aan te verdienen tot op heden), en probeer daar verandering in te brengen.......een beetje steun daarbij zou fijn zijn !!!
Mijn steun heb je, zoals ik al (ik geloof zelfs al meerdere keren) tegen je heb gezegd: ik vind het fantastisch dat jij dit soort dingen van de grond kunt krijgen. Ik hoop dat het het begin zal zijn van een mooi, gevarrieerd aanbod op het gebied van electronische dans muziek.

Ik wilde je alleen duidelijk maken dat er in Den Bosch in het verleden al diverse malen problemen zijn geweest rondom techno avonden, vraag de W2 er maar eens naar, die hebben zelf hun "techno" avonden na een massale vechtpartij buiten de deur geflikkerd....met MIJN avond erbij godverdomme, onder het mom van alle dance eruit !!!!

Ik denk dat als je met diverse stijlen aan de gang wil op een manier zoals vele culturele centra dat doen, dat je dan eerst eens moet kijken of er een plek voor zoiets is...........de W2 zou die funktie moeten vervullen, maar nee....dankzij Ivo en Paultje kan de jeugd van Den Bosch zijn lol op....de W2 is ingedut.....en wil niet meegaan met de tijd......jammer maar zo is het helaas !!
Precies. En daarom zou een Verkadefabriek een verademing kunnen betekenen, en bij een succes mogelijk zelfs de W2 wakker kunnen schudden. Idealistisch, misschien, maar nogmaals: als de verkadefabriek er een kortzichtig beeld op na houd, dan zal er sowieso niks veranderen.

Ik dacht dat je je wat meer verdiept had in het bossche uitgaansleven (voor zover dat er is), misschien dat een keertje erover praten je al wat meer duidelijk maakt :)

Tja, dat is mijn makke: ik ben niet vaak genoeg in de stad om een echt goed beeld van te krijgen. Ik ben zeker geen held. Ik heb altijd respect gehad voor mensen die er al hun tijd en moeite in steken, ook voor jou. Ikzelf ben geen organisator, ik zou niet weten waar ik moest beginnen, maar ik besef me wel dat een gezonde muziek cultuur ook afhankelijk is van mensen die wel veel over hebben voor de muziek die ze leuk vinden. Ik heb me er ook nooit echt heel erg druk over gemaakt, tot voor kort eigenlijk, eigenlijk pas sinds ik die Verkadefabriek brochure op m'n werk zag liggen. Misschien is het een goed idee om 's samen te gaan zitten, dan kun je me het duidelijk maken. Misschien willen er nog wel anderen aanschuiven ook?
 
Laatst gewijzigd:
Origineel geplaatst door C-Code
Als mensen electro leuk vinden is er in de W2 (waar ik ook 2 jaar een avond heb gedaan) af en toe een avond (maar dat weet je je hebt er zelf gestaan). Voor hip hop, funky, jazzy en aanverwante zaken is er is er de Cordes. Voor boerenlullenhouse is er de silva en binnenkort de drie gezusters.


Dit is niet noodzakelijk waar.., maar ik snap je punt.

Zoals ik al eerder zei zou ik graag stijlen willen combineren op een avond. Het liefst door een accent te leggen op live optredens. Alleen is het absurd dat "een standaard 4 kwartsmaat" geboycot zou moet worden.
 
Origineel geplaatst door ricercar
Dit is niet noodzakelijk waar.., maar ik snap je punt.

Zoals ik al eerder zei zou ik graag stijlen willen combineren op een avond. Het liefst door een accent te leggen op live optredens. Alleen is het absurd dat "een standaard 4 kwartsmaat" geboycot zou moet worden.

Ricercar dat word niet geboycot, dat maak je er zelf van, de directeur horeca is zelf een techno liefhebber, maar mag dat niet programmeren....de reden heb ik al genoeg toe gelicht....heb je zelf al eens contact met ze gezocht om iets voor elkaar te krijgen ??
 
Oh C-code, en dan nog iets:

Als jiij zoals je zelf zegt de dialoog zoekt, jaag dan mensen zoals ik niet weg door ze een etikaat op te plakken en vervolgens irrelevant te verklaren aleen omdat jij denkt te weten "wat voor mannetje ik ben".(iemand die om techno smeekt???).

Ikzelf zoek ook een dialoog met gelijkgestemde geesten. Anders had ik jou nooit om informatie over de verkadefabriek gevraagd, niet?
 
Origineel geplaatst door ricercar
Oh C-code, en dan nog iets:

Als jiij zoals je zelf zegt de dialoog zoekt, jaag dan mensen zoals ik niet weg door ze een etikaat op te plakken en vervolgens irrelevant te verklaren aleen omdat jij denkt te weten "wat voor mannetje ik ben".(iemand die om techno smeekt???).

Ikzelf zoek ook een dialoog met gelijkgestemde geesten. Anders had ik jou nooit om informatie over de verkadefabriek gevraagd, niet?

Lees nou eens wat je allemaal zelf geschreven hebt....de frustratie springt er van af. (oh c-code en dan nog iets)
En lees dan ook eens mijn verhaal over het uitgaansleven in den bosch !

Wat wil je nu dat ik doe ?

Ik geef alleen aan dat de verkade een bepaald beleid kiest, ik hoef daar niet achter te staan (maar snap het wel),
ik geef uitleg, en krijg daarna een hoop verwijten naar mn hoofd geslingerd. Wat wil je nu dat ik zeg ricercar ?

En ja ik vond mononom vroeger KUT, en dat is MIJN mening !
 
Origineel geplaatst door Chinetti
Want de Willem 2 doet wel af en toe 'ns wat, maar ze zijn er totaal niet bereidt om geld in te steken: er is geen geld voor de promotie van een nieuwe avond, waardoor er iedere keer weer te weinig mensen komen en er iedere keer weer wordt gezegd: het kan niet in Den Bosch. Ik hoopte dat een nieuwe, nog niet ingeslapen tent daar verrandering in kon brengen...
En dan hoor ik nu dat de Verkadefabriek geen techno wil boeken omdat het beukherrie is die druggebruikers aantrekt. Dat schept bij mij toch niet het beeld van een uitgaansgelegenheid die probeert onderscheidt te maken.

Ik ben geen woordvoerder van de verkadefabriek, ik zeg alleen wat ik hoor, als ricercar bv had willen weten hoe ze erover dachten had die zelf al contact gezocht om te kijken of hij er iets kon doen. Ik veroordeel niks in de naam van een tent, ik heb er hard voor gewerkt om daar iets te kunnen doen en daar ben ik blij mee. En meer woorden maak ik er niet aan vuil....zonde van mijn tijd !

Ik werk voor mezelf enorm kapot en doe veel PR, voor wat ik zelf doe. Ik kondig hier een avond aan en hoop dat mensen het komen bezoeken ipv naar een andere stad te gaan "omdat er hier niks te doen is" ik kan dan achteraf (en dat kan ik nu al gezien de tijd die ik al in den bosch heb gestoken) zeggen "zeik niet er is best wat te doen, maar misschien niet naar jou smaak", en dat is dan in ieder geval een begin.
 
Origineel geplaatst door Chinetti
Zonde van je tijd? kom, kom. Als organisator zou je juist moeten willen weten wat er leeft onder je potentiele publiek ;)

Sommige mensen komen (er zijn al wat kaartjes in de vvk verkocht ondertussen), maar ik verwacht niet dat ricercar nog zal komen (maar dat is mijn idee :) ). En ik heb geen zin in eindeloze discussies. Ik praat liever in het echte leven met mensen, woorden zeggen minder als je ze niet met je non verbale communicatie kan verduidelijken, dus misschien leuk om een keer een terasje te pikken en er dan uitgebreid over te kletsen.
 
Origineel geplaatst door C-Code
.....maar ik verwacht niet dat ricercar nog zal komen (maar dat is mijn idee :) ).

ha...dat zullen we nog wel eens zien!
:)
(ik ben gewoon benieuwd naar de ruimtes aldaar. Wie weet spreken wij elkaar nog eens. Wat mij betreft zonder wederzijdse vooroordelen.:)
 
Mmmm lekkere nutteloze discussie :) Dat is MIJN mening.

Ik wilde je alleen duidelijk maken dat er in Den Bosch in het verleden al diverse malen problemen zijn geweest rondom techno avonden, vraag de W2 er maar eens naar, die hebben zelf hun "techno" avonden na een massale vechtpartij buiten de deur geflikkerd....met MIJN avond erbij godverdomme, onder het mom van alle dance eruit !!!! Ik wilde je alleen duidelijk maken dat er in Den Bosch in het verleden al diverse malen problemen zijn geweest rondom techno avonden, vraag de W2 er maar eens naar, die hebben zelf hun "techno" avonden na een massale vechtpartij buiten de deur geflikkerd....met MIJN avond erbij godverdomme, onder het mom van alle dance eruit !!!!


Ehh dat was circulations waar ik mee begonnen ben, vervolgens een paar andere erbij heb gehaald om dat te organiseren en vervolgens word ik er uit gebonsjoerd omdat ik niet de juiste muziek draaide. Vonden zij nota bene!!!!

Ik draaide oude chicgago, detroit, recloose, moodyman shit en nog wat oude rommel. Techno dus. Dat vonden zij geen toffe muziek. Zij wilde deep house. Nou die house van hun was echt niet deep. Dat was pas lekkere boerenlullenhouse! Effin ik ben er toen min of meer mee gekapt en daarnaa is er een knokpartij geweest ja.

Men moet voorzichtig zijn met de term Techno, want niet alles is techno. :)
 
Origineel geplaatst door Mostatic
Mmmm lekkere nutteloze discussie :) Dat is MIJN mening.


Ehh dat was circulations waar ik mee begonnen ben, vervolgens een paar andere erbij heb gehaald om dat te organiseren en vervolgens word ik er uit gebonsjoerd omdat ik niet de juiste muziek draaide. Vonden zij nota bene!!!!

Ik draaide oude chicgago, detroit, recloose, moodyman shit en nog wat oude rommel. Techno dus. Dat vonden zij geen toffe muziek. Zij wilde deep house. Nou die house van hun was echt niet deep. Dat was pas lekkere boerenlullenhouse! Effin ik ben er toen min of meer mee gekapt en daarnaa is er een knokpartij geweest ja.

Men moet voorzichtig zijn met de term Techno, want niet alles is techno. :) [/B]

Maarten, ik wist dat jij bij circulation zat en dat er na jou vertrek toen een vechtpartij is geweest, maar dankzij die eikels die er mee verder gegaan zijn heeft binnen de W2 de term "techno" een slechte naam gekregen (ook al was het misschien geen echte techno meer). Maar jij weet net zo goed als ik dat er in Den Bosch op veel avondjes een hoop gezeur is geweest (niet alleen per definitie op techno avondjes maar ook op andere stromingen). Vroeger had je nog de loos achter het station en daar is ook ooit rond kerst een geweldadige overval geweest en in de kraakpanden is het ook vaak op een hoop bullshit uitgelopen. Ik denk dat daarom veel mensen die een nieuwe tent beginnen daarom met een hoop vooroordelen de techno buiten houden (terwijl het niks met de muziek van doen heeft), terwijl dat best zou kunnen. Maar zoals altijd moet het tegendeel helaas altijd weer bewezen worden.

Ik zou toch eens kijken of mensen die het leuk vinden om zoiets te organiseren niet een demo aan me kunnen geven met een concept erbij en dat ik probeer die personen in contact te brengen met de directeur horeca (en programmeur / techno liefhebber), om eens te praten over een avond / concept !!
 
Laatst gewijzigd:
Back
Top