[Yamaha] Motif en de mogelijkheden zoal...

Archaos

podium-duiker
Lid sinds
24 februari 2004
Berichten
299
Locatie
Martini-town
Ik ben dit weekend de trotse :D eigenaar geworden van een Yamaha Motif 6. Ik ben echter nog wel bezig te ontdekken wat zoal de mogelijkheden zijn, maar ik neem wel een beetje aan dat het niet zo hemelsbreed zal verschillen van bijvoorbeeld de RS7000 (deze had ik hiervoor in mijn bezit). Qua geluiden en mogelijkheden (tot dusver) ben ik er behoorlijk van onder de indruk, alleen jammer van het wat te kleine display. Nu vraag ik mij even af of het ook mogelijk is om RS-bestanden te laden in deze Motif; zou dit toepasbaar zijn? Het schijnt dat het ergens wel mogelijk is om dat te doen, maar hoe is mij een raadsel tot dusver. Verder schijnt de Motif qua ambient-sounds niet zoveel te bieden te hebben, dus daarom overweeg ik nog om een module aan te schaffen; in dit geval een Korg X5DR. Zou dit nuttig zijn of kan ik beter bijvoorbeeld mijn pc gebruiken voor extra sounds? Bijvoorbeeld via sample-cd(rom)'s van Prosamples bijvoorbeeld; wie heeft hier ervaring mee eigenlijk? En hoe zou ik verder bij het inladen van samples 'Illegal-file'-erros kunnen omzeilen?
 
RS files inlezen in een Motif ???

Jammer, maar dat lukt niet zo 1-2-3 ... alleen als je ze vanaf een RS als SMF file saved, dan kun je ze inlezen op je Motif.
Met patterns heb je dan alleen het probleem dat de RS7000 er een lege maat als 1e in die SMF zet, dus die moet je er dan weer uithalen ... en natuurlijk de sounds opnieuw toewijzen.

Tenminste, da's mijn ervaring ... als iemand een makkelijkere methode weet (of een RS7K_2_Motif.exe heeft :) )

En die illegal file errors, bij welke files krijg je die dan ?
 
Oops, schijnbaar doet de Motif dat geintje met die lege maat... ik heb net een paar ge-exporteerde RS7000 patterns bekeken, en daar ziet alles er prima uit ...
 
Ik heb die RS bestanden momenteel als R2P op de pc staan. Hoe zou ik deze kunnen converteren en geschikt kunnen maken voor de Motif?
 
Dan zul je de hulp van iemand met een RS moeten inroepen, want op de RS kun je ze ook exporteren naar SMF, voor zover mij bekend is er geen conversieprogramma ...
 
mmmmm; dus geen conversieprogramma..... :( Da's balen , want ik had leuke patterns van die RS (incl met samples). Dat wordt nog even zoeken denk ik. Hoe zou ik die usb-verbinding kunnen gebruiken trouwens? Alleen voor midi-partijen of is het ook mogelijk om bestanden hiermee te verzenden van de pc naar de Motif?
Een mixer blijkt alsnog bij nader inzien ook geen overbodige luxe te zijn, denk ik; heb nu alleen maar zo'n lullig line-in van de geluidskaart. Moet ik dus met zo'n 1-naar-2-plug werken; heb namelijk ook nog een gitaareffect. Het is ook lastig om vanuit de main-output van zowel de Motif als de gitaareffect een goede aansluitng te hebben op de line-in; want het lukt me maar niet niet om te pannen (wat ik ook probeer....). Is hier wellicht nog een oplossing en/of alternatief voor?
 
Laatst gewijzigd:
Origineel geplaatst door Archaos
Hoe zou ik die usb-verbinding kunnen gebruiken trouwens? Alleen voor midi-partijen of is het ook mogelijk om bestanden hiermee te verzenden van de pc naar de Motif?

Je kan via usb o.a. bestanden zoals samples e.d. verzenden maar dat gaat niet erg snel. Doe het via een smartcard, da's veeeeeeeeel sneller. Trouwens, om het OS van een Motif te updaten moet je sowieso een smartcard hebben. Een smartcard en dito lezer kosten niet veel.
 
ik weet niet of ik dit hier mag plaatsen maar bij xenon.nl heb je voor 25 euro een 64 mb smartmediacard... bij thomann zijn ze nog goedkoper (20 euro geloof ik) maar je moet daar voor minimaal 25 euro bestellen en dan heb je nog 8 euro verzendkosten. Hoe het met de verzendkosten van xenon zit weet ik niet. Kaartlezer van Sweex is iets van 10.95 al geloof ik
 
Nou ik heb net een demo gezien van de Motif ES op de yamaha site...

..het is gewoon een keyboard met kant en klare 'phrases' en patterns en een sample functie....het is totaal geen SYNTHesizer maar een duur en uitgebreid keyboard.....

:erm:
 
Nou nee, niet meteen. Er zit toch een editor bij, voor op pc. Lijkt me vrij duidelijk dat je daar heel wat mee kunt programmeren. Dit alles zal dus ook wel mogelijk zijn zónder computer.

Of zit ik nu helemaal fout?
 
d'r zitten inderdaad een zooi patterns enzo in een motif maar is het daarom meteen geen synthesizer meer? in een drumcomputer heb je toch ook al patterns zitten of niet dan?
Het is heus wel een synthesizer hoor... zitten gewoon een paar keyboard-achtige extra's in waarvan niemand je verplicht om ze te gebruiken

oh en trouwens je kunt er een An, DX en VL board inbouwen en als je het dan nòg geen synthesizer vindt weet ik het ook niet meer
 
Origineel geplaatst door Bass
Nou ik heb net een demo gezien van de Motif ES op de yamaha site...

..het is gewoon een keyboard met kant en klare 'phrases' en patterns en een sample functie....het is totaal geen SYNTHesizer maar een duur en uitgebreid keyboard.....

:erm:

Da's wel een beetje overdreven .... dan kun je elke groovebox ook wel een keyboard(module) noemen.

Overigens is het bij de Motif's zo, dat je die kant en klare phrases, sequences en demo's niet HOEFT te laden bij het opstarten.

Je kunt elke sound gewoon helemaal editten (via PC of via de Motif zelf) en de klanken van de AWM engine combineren met samples en.of klanken van een of ander PLG bordje... dus analoge klanken met FM en sample en AWM op elkaar stapelen bijvoorbeeld in 1 performance ... dat zie ik je niet met veel andere synths doen, hoor !
 
Pannen.....?

Pannen.....?

Okay dan.....voor mij is het gewoon een uitstekende synth. :D
Ik wilde nog even terugkomen op het probleem met pannen...... Opzicht heb ik alles nu goed aangesloten met elkaar; de Motif en de gitaareffect werken eigenlijk gewoon naar behoren op/via mijn geluidskaart. Het klinkt allemaal redelijk goed, maar toch blijf ik problemen houden met dat pannen; de ene keer lukt het wel en de andere keer weer niet. Soms is het een plugje of iets dergelijks wat niet goed zit, maar soms is het echt abracadabra :confused: . Wat kan de oorzaak nou verder zijn dat het pannen niet altijd goed verloopt, terwijl alles in feite goed is aangesloten (en het verder ook nog goed klinkt)?
 
Ik had nog even iets anders ook nog. :{
Hoeveel interne geheugen zouden er ongeveer in een Motif moeten om redelijk wat samples te kunnen verwerken?
En over samples gesproken; is er iemand die hier ervaring heeft met sample-cd's van Prosamples? En wat voor soort samples zijn dit (wav, aiff, Akai etc)?
 
motif

motif

ligt eraan wat je wilt samplen, gewoon af en toe een geluidje, of drum en melodie loops, ik heb er 16 mb inzittten,da's ongeveer 120 sec., voor mij is het zat, de prosample cd's zijn een soort compilaties of budget versies van bestaande en meestal succesvolle series, ik heb er een stuk of 5 van, zijn wel ok.....:kimono:
 
Heeft deze nu ook standaard mLan? Of moet je dan die kaart erbij kopen?

(nee, ik slaap/droom/eet/leef geen mLan ;) alleen erg tevreden met de mogelijkheden van mijn 01x via mLan)
 
Origineel geplaatst door D-mike-E
Heeft deze nu ook standaard mLan? Of moet je dan die kaart erbij kopen?

(nee, ik slaap/droom/eet/leef geen mLan ;) alleen erg tevreden met de mogelijkheden van mijn 01x via mLan)

Welke Motif bedoel je? de Motif (Classic) of de Motif ES? Het zou wel tof zijn indien de mLan-kaart standaard zou worden maar de mLan-uitbreiding is voor beiden slechts als optie voorzien.

Voor de Motif (Classic) bestaat de mLan8E-kaart, ik had deze kaart in m'n Motif8. Best een interessante kaart doch niet i.c.m. het nieuwere mLAN (bv 01x).

Voor de Motif ES bestaat de mLan16E-kaart, deze heb ik nu in m'n Motif ES8.

In principe heb je met een Motif ES en een mLan16E kaart (en een computer) een volledige studio...meer moet da nie zijn :D
 
Ik dacht gehoord te hebben van een verkoper dat er al een Motif was met standaard mLan (?).

Misschien verkeerd begrepen en is ie nog onderweg.
 
Hoe kun je geluidsbanken op de Motif zelf meer instellen? Nu start ik deze op en wordt er eerst een tijdje geladen en vervolgens zit ik met een aantal geluidsbanken die ik niet echt geschikt vind. Kan ik deze vervangen? En kan ik evt bepaalde sounds ook vervangen (evt. door eigen samples), want ik zit niet echt te wachten bijvoorbeeld op een Honkey-Tonkey... :frons:
 
Laatst gewijzigd:
Origineel geplaatst door Hover
Zelfgemaakte voices/performances kan je bewaren in userbanks (USER1,USER2). Bewaren doe je op een extern geheugenmedium, bv een Smartmediakaart of een scsi-drive (Motif Classic)/usb-drive(Motif ES).

Is het ook mogelijk om voices, performances, patterns, songs, samples etc op te slaan op interne memory?
Ik heb ondermeer nog 4 mb aan interne memory op de plank liggen die ik nog in in de Motif zou kunnen plaatsen.
 
Back
Top